Keystone logo

1 Докторантура Програми в Педагогика Педагогика STEM образование 2024

Филтри

Филтри

  • Педагогика
  • Педагогика
  • STEM образование
Области на обучение
  • Педагогика (1)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Докторантура Програми в Педагогика Педагогика STEM образование

Какво е STEM образование?
Образованието STEM е термин, използван за описване на учебна програма, която се фокусира върху предметите на науката, технологиите, инженерството и математиката. Целта на STEM образованието е да подготви учениците за работа в развиващите се области на науката и технологиите. Очаква се търсенето на професионалисти в тези области да нараства с по-бързи темпове в сравнение с други професии. STEM образованието може да помогне на учениците да развият уменията, от които се нуждаят, за да бъдат успешни в тези професии.

Защо изучаването на STEM образование е важно?
Има много причини, поради които изучаването на STEM образование е важно. Първо, както бе споменато по-горе, има нарастващо търсене на работници с умения в областта на науката и технологиите, което означава, че има нужда и от преподаватели, които могат да подготвят учениците за кариера в областта на науката и науката. Второ, STEM образованието може да помогне на учениците да се научат да мислят критично и да решават проблеми. Това е важно умение във всяка област, но е особено важно в науката и технологиите. Учениците, които могат да мислят критично и да решават проблеми, ще бъдат по-добре подготвени за бъдещо образование, независимо дали в областта на науката и технологиите или други предмети. Трето, STEM образованието може да помогне на учениците да развият любов към ученето. STEM предметите са завладяващи и могат да бъдат много възнаграждаващи за изучаване. Когато учениците имат любов към ученето, е по-вероятно те да бъдат успешни в кариерата си.

Какво ще уча по време на моята степен STEM Education?
Курсовете, които посещавате по време на вашата STEM образователна степен, ще варират в зависимост от избраната от вас програма. Повечето програми обаче ще изискват да вземете курсове по наука, технологии, инженерство и математика. Може също да се наложи да вземете курсове по други предмети, като преподаване, педагогика, образователна администрация и други предмети, свързани с кариерата в образованието.