Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Politehnica University Timisoara

Представление

Политехника университет Тимишоара (УПТ) Е един от най-големите технически университети в Централна и Източна Европа. Тя е основана през 1920 г. като отговор на нуждата от инженери в контекста на икономическото възстановяване след края на Втората световна война. По време на над 95-годишното си съществуване, Политехника Тимишоара университет Създадоха над 123 000 инженери, високо оценени на национално и международно ниво за тяхната компетентност.

Програмите за обучение са организирани в съответствие с Болонската система. Над 12 000 студенти са регистрирани на различни нива (бакалавър, магистър, доктор и постдокторант), а приблизително. 700 учители и около. В него работят 500 административни и спомагателни служители.

Политехническият университет в Тимишоара има 10 факултета: Факултет по архитектура и градоустройство; Факултет "Автоматика и информатика"; Факултет по строителство; Факултет по комуникационни науки; Факултет "Електротехника и електроника"; Факултет "Електроника, телекомуникации и информационни технологии"; Факултет по индустриална химия и инженерство по околна среда; Факултет по мениджмънт в производството и транспорта; Факултет по машиностроене; Факултет по инженерство в Хунедоара.

Политехника Тимишоара университет притежава образователна и изследователска инфраструктура - сгради и съоръжения - сравнима с най-престижните европейски университети. Важни са направени инвестиции през последните години. Студентите от Политехническия университет Тимишоара разполагат с модерен студентски кампус, състоящ се от две кафенета и 16 студентски общежития, предлагащи над 5 500 места за настаняване. Всички 1800 студентски стаи са обзаведени, имат интернет връзка и кабелна телевизия.

Университетът има Над 250 двустранни споразумения "Еразъм +" и повече от 100 рамкови споразумения за сътрудничество с университети от цяла Европа, но също така и от Азия, Африка, Северна и Южна Америка. Всяка година повече от 200 студенти изучават или работят в чужбина, а над 100 студенти от партньорски институции идват да учат или да направят промишлено назначение под надзора на координатор на UPT.

Ще имате на ваше разположение широка гама от съоръжения в кампуса, за да направите престоя си в UPT възможно най-приятно и продуктивно.

Видова поддръжка, Отделът за международни отношения предоставя информация и поддържа молбата си за получаване на виза и разрешително за пребиваване. • НАСТАНЯВАНЕ. Ние гарантираме достъпни университет настаняване за всички чуждестранни студенти. Стаите разполагат с интернет, кабелна телевизия, хладилник, мебели и спално бельо един, и се споделят от 2 или повече студенти. Бани, перални помещения, читални и кухни са споделени, както добре. Всички жилища са на пешеходно разстояние от УПТ сгради и центъра на града. Настаняване в жилищата може да се осигури по-рано от 4 дни преди началото на учебната година.

ХРАНЕНЕ НА УСЛУГИТЕ. Студентите могат да купуват ваучери за храна, за кафетериите студентски. Всеки ваучер осигурява едно хранене на цена от около. 2 EUR. В кампуса студент ще намерите супермаркет, различни магазини за хранителни стоки и голямо разнообразие от ресторанти. Повечето студентски общежития са автомати.

МЕДИЦИНСКИ ГРИЖИ. Студентският поликлиник се намира в студентския университет и осигурява безплатни медицински прегледи и лечения в областта на медицината, вътрешната медицина и ехография, дерматологията, семейно планиране, гинекология, оториноларингология, офталмология. Учениците също могат да се посочени специалисти в други области, когато е необходимо.

СПОРТНИ ЦЕНТРОВЕ. Има два спортни центрове на разположение за УПТ студенти и персонал. Вие ще имате достъп до фитнес зала, открит футболни игрища, лекоатлетическа писта, обхванати мини-футболни игрища, открити и закрити басейни с сауна и фитнес оборудване, баскетболно и волейболно игрище, битум и тартан тенис полета.

БИБЛИОТЕКА. Централната библиотека на Политехника университет на Тимишоара има богата колекция от книги и публикации, както и съответните научни бази данни. Четене пространства, малки групи-работни помещения, компютърно-работни зони и свързаните с тях услуги са на разположение на притежателите на карта за библиотеката. Едно изследване зала на библиотеката е отворена 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

ДОБРЕ ДОШЛИ СЪБИТИЯ. Размяна студенти се очаква да пристигнат в седмицата преди началото на учебната година. Поздравителния дейности помагат на учениците да открият града и университета, услугите и възможностите, които те могат да използват, докато се записва в УПТ. Международните студенти трябва да присъстват на откриването на учебната година и добре дошли срещата, организирана в техния факултет, както и събитията, организирани от отдела за международни отношения.

ДРУГИ УСЛУГИ За студенти от UPT включват: академични ментори за цялото времетраене на обучението, кариерно консултиране и панаири за кариери, електронен адрес, който може да се използва за влизане в eduroam (позволяващ безплатна интернет връзка в 74 страни), безплатен обществен транспорт в Тимишоара за студенти на възраст под 26 години и за докторанти на възраст под 30 години, безплатни билети за влак по румънски език, отстъпки за културни събития.

Топ 10 причини да изберете УПТ:

 1. Съотношение качество-цена. Таксите за обучение както за румънски, така и за чуждестранни студенти са разумни и достъпни. Стипендии, които се основават на академични постижения или финансова нужда, също са на разположение.
 2. Отлична инфраструктура за преподаване и изследване. Университетът прави постоянни инвестиции за актуализиране на своята инфраструктура.
 3. Широк избор от учебни програми. UPT предлага учебни програми, преподавани на няколко езика в различни области.
 4. Висококачествена степен на ЕС. Акредитирани, международно признати учебни програми, преподавани на английски, немски или френски език.
 5. Висока заетост на завършилите. Ние имаме силни връзки с бизнес средата и предлагаме професионално свързани учебни програми с отлични перспективи за кариера след дипломирането.
 6. Пълна подкрепа по време на вашето обучение. Свободен достъп до всички съоръжения на университета, академично наставничество и кариерно консултиране.
 7. Компактен, приятелски, централно разположен университет. Студентски резиденции, кафенета, спортни центрове, библиотека, лекционни зали и лаборатории са разположени в компактен район в близост до центъра на града.
 8. Страхотно местоположение. Тимишоара е безопасен, забавен и културно разнообразен град с жив художествен живот и динамична бизнес общност. Над 40000 румънски и чуждестранни студенти учат тук, за да постигнат целите си в кариерата.
 9. Международна перспектива. Приветстваме студенти и гостуващи преподаватели от различни страни и предлагаме на нашите студенти възможността да получат стипендия да учат или да направят стаж в чужбина в една от партньорските ни институции.
 10. Силни студентски асоциации. Студентските асоциации организират много социални, академични и кариерни събития Представителите на студентите участват в процеса на вземане на решения в университета.

Местоположения

 • 2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

Въпроси