University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

University of Milano - Bicocca

Представление

Bicocca е млад университет, който ще ви свърже със студенти от цял свят. Тук няма да сте просто студент. Вие ще бъдете член на глобалната общност. От основаването си Университетът на Милано-Бикока надхвърли своите граници, като сключи различни споразумения с европейски и неевропейски университети.

Изследванията винаги са глобални. Нашите учители са членове на международни изследователски групи, които споделят множество проекти и инициативи, с общ ангажимент за повишаване на качеството на преподаване. Нашият фокус върху иновациите предлага на студентите конкурентно и практическо обучение

Нашата традиция

В Bicocca ние винаги се променяме със света около нас, съчетавайки научна строгост с капацитет за развитие, докато се справяме с нови предизвикателства и се стремим към по-високи цели. Много просто, Bicocca е начин на живот.

Студенти, учители и служители споделят общата цел да искат да запазят водещата роля на Bicocca в образованието, етиката, уважението, уменията и експертния опит. Заедно изградихме стимулираща и отворена среда, в която можем да подхранваме страсти, умения и знания. Bicocca не е само за образование - това е и за ангажираност, култура, знания, технологии, упорит труд и успех.

Bicocca е повече от университет.

Мисия и визия

Чрез нашите широки и богати образователни предложения, ние се стремим да позволим на учениците да намерят истинското си призвание, да развият собствените си интереси, да погледнат критично и да придобият умения и солидно ноу-хау, за да изградят своята професия.

Отличното преподаване, отличното изследване и висококачественото обслужване се фокусират върху индивида, като стълбовете на един модерен, ориентиран към бъдещето университет.

Нашият университет учи своите студенти да се възползват от възможностите на света и да не се страхуват да се изправят срещу тях и да се излагат навън. Това е приобщаващ университет, който споделя, уважава и защитава многообразието като една от основните си ценности.

Bicocca е лидер в местното и международно културно развитие.

Характеристики на кампуса

Кампусът на Милано

Кампусът Bicocca се намира в едноименния квартал на Милано, който някога е бил дом на големи индустриални компании като Pirelli и Breda. Новият университет стана част от мащабен проект за преустройство, стартиран около 1986 г. и координиран от архитекта Виторио Греготи. Всичките 21 сгради, заети от университета, са разположени в квартал Bicocca, с изключение на Факултета по медицина и хирургия, който се намира до университетската болница San Gerardo в Монца.

В Bicocca Hub беше завършена реконструкцията и разширяването на сграда U9, която е дом на лаборатории, използвани за специфични междуведомствени изследователски дейности, както и Мултимедиен производствен център на университета и междуфакултетен учебен сектор.

Сграда U14 - разположена в бившия комплекс Breda - беше завършена, с обща площ от 4500 квадратни метра и е дом на Департамента по информатика, системи и комуникация. Пред тази сграда университетът придоби подобна структура, заедно с някои прилежащи промишлени складове, които трябва да бъдат преструктурирани, за да се използват за университетски бизнес, както и за инициативи за отделяне и стартиращи фирми, особено тези, свързани с биотехнологиите и фармацевтични компании, които желаят да отворят помещения в района на Bicocca.

  Местоположения

  • Milan

   Piazza dell'Ateneo Nuovo, 1 - 20126, Milano, , Milan

  Въпроси