Keystone logo
University of Hradec Králové, Faculty of Science д-р по химия дидактика
University of Hradec Králové, Faculty of Science

д-р по химия дидактика

Hradec Kralove, Чехия

Request duration

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

На територията на колежа

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

Докторантски Проучване на Chemistry дидактика е кулминацията на университетското образование на тристепенна. Има целенасочена подготовка по изследователски дейности фокусирани върху преподаването и изучаването на химия, която се основава на задълбочаване на знанията на дидактиката на химията и на съответната област на химията, педагогика, психология, компютърни науки и други дисциплини, за да научите методите на научната работа в споменатите области и значително ще допринесе за цялостно подобряване на работата на учителите по химия на различни нива в системата на образованието, експерти по създаване на учебната програма и нейното оценяване в съответствие със съвременните постижения на науката и научните изследвания. Клон включва широка гама от теми, например превръщането на научните познания по химия процеси в химията преподаване и обучение, изследвания и развитие на училище химични експерименти, ИКТ приложения в химическата образование, опазване на околната среда и токсикологичните аспекти на химията образование и т.н. Задължително част от изследването се отнася до придобиването на задълбочени познания по химия дидактика (образователна теория и практика в областта на химията), избрани области на специализираната химия и педагогическа методология и особено химия дидактически изследвания. Индивидуална схема на изследване позволява получаване на по-специфични знания и умения, по-специално чрез избираеми дисциплини.

Заявител профил

Възпитаниците на магистърски програми по химия за подготовка на учители за по-ниски и средно училище или с дипломи на програма Химия на майстор проучване, както и програми за роднини, които са завършили допълнителни педагогически изследвания или по друг начин да получат квалификация обучението в съответствие с приложимите разпоредби.

Приемен изпит

От интервюто се проверява нивото на кандидата на знания, дълбочината на своите теоретични знания, предпоставки за самостоятелна творческа научна работа в областта химия дидактика. Заявителят представя кратък план на дисертацията си проект и предостави доказателство за всеки предишен професионален опит и публикации. интервюто за прием ще провери знанията на чужд език (английски, немски или руски).

Профил на завършилите

Възпитаниците на докторска проучване химия дидактика имат обширни познания на комплекс използваеми за преподаване, научни изследвания и управление на дейности в областта на общото и професионалното химически образование. Те са в състояние да креативно решаване на проблеми в областта на образованието; те са в състояние да изготвят и прилагат научни изследвания, особено в областта на химическата образование. Завършилите се могат да работят като висококвалифицирани университетски отдели, които се занимават с професионалното обучение на преподаватели по химия (и други научни дисциплини), т.е. в отделите по химия и отделите по химическо възпитание (природни науки), изследователски институти и организационно-административни институции, занимаващи се с общообразователно и специализирано химическо образование, адекватно работно място в сферата на вземане на решения (методологии за преподаване на преподаватели по химия, персонал, училищни инспекции, мениджъри на различни нива на образование), национални и международни институции и организации, насочени към изследванията като цяло и специализираното химическо (научно) Завършилите специалността могат да работят в издателство, като се фокусира върху производството на учебници и фирми, ориентирани към помощите за развитие и обучение. Докторантурата представляват значителна промяна в квалификацията на учители от средните училища, където обучението по химия е общо-образователни курсове, но също така и в професионални училища, където обучението по химия и професионални курсове. Получаването на научни изследвания и преподаване квалификации Ph.D. става по подразбиране позиция за по-нататъшно професионално развитие (например доц. професор и пълни процедури професор).

Препоръчителна литература

BARKE, H.-D., HAZARI, A., YITBAREK, S. Погрешни схващания по химия. Берлин, Хайделберг, Ню Йорк: Springer, 2009
BORG, WR, GALL, MD Образователни изследвания. Ню Йорк: Лонгман, 1989
ABELL, SK, LEDERMAN, NG (Eds.) Наръчник за изследване на научното образование. Оксфорд: Ротълен Тейлър и Франсис Груп, 2007 г.
BILEK, M. (Изд.) Research, теория и практика по химия дидактика. Изследвания и изследвания ориентирани изследвания. Известия на 23-ти Международната конференция по химия образование. Храдец Кралове: Gaudeamus, 2014. [Онлайн] http://edu.uhk.cz/didchem/pdf/chemie.pdf [cit.15.10.2012]

ПРОЦЕДУРА ЗА ПРИЕМАНЕ:

Краен срок за кандидатстване: 30 юни (за започване на проучвания през септември)
Кандидатите трябва да изпратят

 • попълнен формуляр за кандидатстване
 • копие от университетската диплома, удостоверяващо, че кандидатът е завършил магистърска степен (този документ трябва да бъде преведен на английски език и проверен от нотариус)

Степента и съдържанието на приемния изпит:
Входно интервю.

Всички документи трябва да бъдат изпратени до:
Служба за международни отношения
Университет в Храдец Кралове
Научен факултет
Rokitanskeho 62
500 03 гр. Храдец Кралове
Чешката република

и на електронната поща: [email protected]

За училището

Въпроси

Подобни курсове

 • Доктор по химия
  • Kaunas, Литва
 • Докторска програма по индустриални технологии: химия, околна среда, енергетика, електроника, механика и материали
  • Madrid, Испания
  • Alcorcón, Испания
  • + 3 Още
 • Докторска степен по химическа металургия
  • Ostrava, Чехия