University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

A logo

Представление

ИСТОРИЯ

През 1471 г. благодарение на бик на папа Сикст IV Република Генуа може да придаде степени. През 1670 г. се основава йезуитският университет и под френската империя се слива с Парижкия императорски университет. След падането на Наполеон, отново е в рамките на Кралство Сардиния. В антрето на Университетския дворец има бюстове на Мацини, Гарибалди, Мамели и Биксио, които заедно с генуезките професори като Чезаре Кабела и Чезаре Пароди, смело взеха участие в движенията на Рисорджименто. Университетът в Генуа има водеща роля в сегашната реформа на университетската система, като на 29 декември 2011 г. влезе в сила нов устав.

ИДЕНТИЧНОСТ

Университетът в Генуа представя около 300 курса - включително курсове за пост-лауреам -, организирани в съответствие с стремежите и нагласите на младите, като се има предвид важността на високата квалификация и измерението, основано на изискванията на пазара на труда в Европа и много случаи - глобално ниво. Университетът в Генуа е Университетът на Лигурия, тъй като той присъства на цялата регионална територия с образователни центрове също в Савона, Империя и Ла Специя.

Университетът предлага на студентите солидно културно и научно образование и им дава много инструменти за изправяне пред професионалното бъдеще. Той предлага реални възможности за интеграция между теория и практика, също чрез етапи с институции и компании и периоди на обучение в чужбина. Има много различни форми на сътрудничество и сътрудничество с чуждестранни университети и институции, които позволяват висока мобилност на преподаватели и студенти от и към чужди страни. Университетът в Генуа придава голямо значение на качеството на преподаване и научни изследвания, тъй като това е основен елемент за осигуряване на развитието на знанията, което е в основата на истинските иновации и конкурентоспособността.

Изследванията позволяват да се постигнат резултати с признат престиж и на международно ниво и да се развият върхови постижения. Що се отнася до преподаването, моделът на взаимоотношения между студенти и преподаватели подобрява взаимността на взаимоотношенията и отворена и гъвкава учебна среда, използвайки новите компютърни инструменти: платформи за електронно обучение, достъпност за хора с увреждания до сайта на университета, 7 академични точки (класни стаи за дистанция обучение, разпространено на регионалната територия).

В сътрудничество с Регионалната агенция за образователни услуги и работа (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) и Регион Лигурия, Университетът в Генуя кандидатства, за да подобри приемането на чуждестранни студенти и техните условия на живот , чрез значителни инвестиции за стипендии и настаняване в град, който е все по -динамичен и изпълнен с културни предизвикателства.

Местоположения

  • Via Balbi 5, 16126 Genova, 16126, Genoa

  • Varazze

  • La Spezia

Въпроси