University D'Annunzio Of Chieti And Pescara (The ‘Gabriele d’Annunzio’ University) Докторантски курс по земетресение и опасности за околната среда - EEH
University D'Annunzio Of Chieti And Pescara (The ‘Gabriele d’Annunzio’ University)

Докторантски курс по земетресение и опасности за околната среда - EEH

Chieti, Италия

Request duration

Италиански

Request pace

Request application deadline

Oct 2023

Request tuition fees

На територията на колежа

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

EEH е докторска степен курсово обучение, активирано от 2017 г. в Училище за напреднали изследвания на G. d'Annunzio, в Департамента по психологични, здравни и териториални науки (DiSPuTer) (Campus Universitario, Via dei Vestini, 31 - 66100 Chieti Scalo, Италия). Координатор на EEH е Giusy Lavecchia, редовен професор по структурна геология.

EEH е посветена на висококачествени изследвания и оригинални изследвания на природните и антропогенните опасности и техните последици. Целта е да се изгради съответна общност за изследователски задачи с много задачи, от една страна, с мониторинг, моделиране и оценка на опасностите, а от друга, с разследване на въздействието върху индивидите и обществото, финализирана при проектирането и изпълнението на риска стратегии за смекчаване и адаптиране. Уменията на преподавателския съвет на EEH, които се простират от науките за Земята и физиката (ERC PE10) до археологията (ERC SH6) и психологията (ERC SH4), правят възможен многозадачен подход към две силно въздействащи категории на опасност, които се отнасят до земетресения и замърсяване на околната среда.

Характерните теми за изследване и преподаване на EEH са:

1. Сеизмотектоника и сеизмогенеза за оценка на сеизмичната опасност (отговорник: проф. Giusy Lavecchia)

2. Геоархеология и археосеизмология за риск от културно наследство и за сеизмична опасност (отговорник: проф. Олива Меноци)

3. Ендогенни и антропогенни опасности за намаляване на риска (отговорник: проф. Франческо Стоппа)

4. Психо-социологически анализ на възприемането на риска и комуникацията на риска (отговорник: проф. Никола Мамарела).

Студентите от EHH ще разработят и внедрят своя научен опит, но в същото време ще придобият основни инструменти и знания по проблемите на опасността, подхождани от различна гледна точка. Тази стратегия е от решаващо значение за образованието и обучението на ново поколение изследователи и техници, способни да комбинират своя специфичен опит в обща процедура за успешно управление на риска. Такъв процес на рамкиране е спешен, за да се увеличи устойчивостта на земетресения и опасности за околната среда и да се намали въздействието на природните бедствия.

Курсът е отворен за кандидати с магистърска степен по структурна геология, геофизика, геоморфология, сеизмология, археология, геохимия, петрография, физика, екологични науки, психология и социология. Съответно кандидатите ще разширят специфичната си компетентност, като работят в екип от експерти от много различни области.

За училището

Въпроси

Подобни курсове

 • Doctorate in Environmental Sciences and Engineering (Taught in English)
  • Aveiro, Португалия
 • Доктор по научни изследвания в областта на околната среда чрез дистанционно обучение
  • London, Великобритания
  • Bologna, Италия
 • PhD in Chemical and Environmental Sciences
  • Veszprém, Унгария