Universidade Federal  De Minas Gerais

Universidade Federal De Minas Gerais

Universidade Federal  De Minas Gerais

Представление

Разположен в югоизточната част на Бразилия, най-индустриализираният регион на страната, Universidade Federal De Minas Gerais, безплатна държавна образователна институция, е най-старият университет в щата Минас Жерайс. Основан е на 7 септември 1927 г. от името на Университета на Минас Жерайс (UMG). Почти сто години по-късно институцията е национален лидер по отношение на образованието, разширяването на университетите, културата, научните изследвания и генерирането на патенти в няколко области на знанието.

Нейната общност събира около седемдесет и две хиляди души в градовете Бело Оризонти, Монтес Кларос, Диамантина и Тирадентес, разпределени в седемдесет и седем бакалавърски курса, 80 следдипломни програми и над 900 изследователски центъра. През 2016 г. Universidade Federal De Minas Gerais достигна 1056 регистрации на патенти, което му отрежда водеща позиция сред висшите учебни заведения в страната.

Университетът предлага и дистанционно обучение, структурирано в нива на специализанти, специализация, усъвършенстване и актуализиране. Тези курсове присъстват в двадесет и четири града в цялата държава.

Местоположения

Местоположения
  • Belo Horizonte

    Av. Pres. Antônio Carlos, 6627 - Pampulha, Belo Horizonte - MG, 31270-901, Brazil, , Belo Horizonte

    Въпроси