San Francisco State University

A logo

Представление

Добре дошли в Сан Франциско държавен университет

Разположен в един от най-красивите и разнообразни градове в света, на членка SF кампус се похвали с оживен смесица от хора, култури и езици в тих ъгъл на Сан Франциско само на 1,6 километра от Тихия океан. Обществен транспорт удобно разположен в непосредствена близост до кампуса предлага лесен достъп до вълнението от центъра на града, само на 20 минути път. В Сан Франциско Бей пространство предлага на учениците богати възможности за подобряване на техните специалности. Полева, общностни проекти и стажове ученето оживяват докато ти дава предимство на пазара на труда след завършване на образованието.

на кампуса

Основният корпус обхваща 58 хектара от езерото Merced Park, кампус Downtown се намира в сърцето на финансовата и технологична центъра на града, Ромберг Tiburon Центъра за изследване на околната среда е разположен на залива на Сан Франциско и е налице Campus Sierra Nevada Невярно в подножието на Сиера.

Топ 10 специалности за чуждестранни студенти

 1. бизнес администрация
 2. инженерство
 3. компютърни науки
 4. международните отношения
 5. биология
 6. Образование / TESOL
 7. Broadcasting & електронни съобщителни Arts (Beca)
 8. Кино
 9. психология
 10. комуникационни изследвания

Академичен календар

 • Fall семестър е средата на август до декември (16 седмици)
 • Spring семестър е средата на януари през май (16 седмици)
 • Summer Sessions тече от юни до август (5-10 седмици)

Записване

 • Студентите: 26,815
 • Дипломираните студенти: 3,441

Международните студенти: 1,695 Общо учениците: 30,256

Акредитация

Основана през 1899 г., SF-членка е част от системата за California State University (ХСС). SF-членка е акредитиран от Комисията по акредитация за старши колежи и университети на Западна Асоциацията на училищата и колежите (WASC). Академични отдели и програми са също индивидуално акредитирани.

Класиране и отличия

В регион, известен с иновациите, творчеството и прогресивно мислене, SF-членка е интелектуална сърцето и душата на заобикалящата града. А лидер в обучението на общественополезен труд и международно образование, SF-членка, е също голяма гражданска сила, си сътрудничи с правителството, бизнеса и образователните партньори, за да преминете на университета и региона. Нашите много почести и отличия включват:

 • Основана първия отдел международни отношения на американския университет (изпращане на повече студенти в чужбина, отколкото всеки master's-предоставящи институция в страната);
 • Колеж по бизнес признат като един от само 15% от бизнес училища от цял ​​свят, които отговарят на строги AACSB Международните стандарти за акредитация;
 • Обявен за един от нацията най филмови училища от Hollywood Reporter. Между 1999 г. и 2016 г., повече от дузина възпитаници бяха номинирани за Оскар;
 • 10 възпитаници и преподаватели отличени с наградата Пулицър;
 • Държавни минали през СФ основана успешен бизнес от Bebe магазини за E-кредит и са проведени първите лидерски позиции в Starbucks, Symantec, AT & T, Disney и повече.

Жилище

SF-членка предлага няколко опции по-корпус жилища: общежития, апартаменти с една, две или три спални и семейни апартаменти. Тема и учебни общности са достъпни за граждани, които желаят да живеят с други студенти с подобни специалности и личните интереси. Процесът на кандидатстване жилища е отделен от приложението университет. След като сте подали молбата си, трябва да се прилага за жилища, веднага след като получим Вашата SF-членка ID номер, Не е нужно да са получили официално признание, за да кандидатстват за жилища.

Местоположения

 • 1600 Holloway Ave. , 94132, San Francisco

Въпроси