Keystone logo
Nova Southeastern University Доктор по психология (Psy.D.) по училищна психология
Nova Southeastern University

Доктор по психология (Psy.D.) по училищна психология

Fort Lauderdale, Съединени Американски Щати

4 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 1267 / per credit

На територията на колежа

Представление

Запознайте се с нарастващото търсене на училищни психолози

Нашата образователна система спешно се нуждае от повече училищни психолози, за да стимулира по -доброто учене и психичното здраве, безопасен, положителен климат, по -силно сътрудничество между семейството и училището и по -висока институционална отчетност. Ако сте вдъхновени от предизвикателството, времето ви не може да бъде по -добро. Има национален недостиг на квалифицирани експерти и тези умения са търсени.

NSU Psy.D. в училищната психология програма ви подготвя да обслужвате образователните, поведенческите, социалните и емоционалните нужди на ученици, семейства, учители и персонал. Сътрудничи тясно с преподаватели от най-високо ниво, които са изградили опит на най-високо ниво и са спечелили уважението на своите връстници в цялата страна.

Размерът на класа е строго малък: годишно се избират приблизително 10 кандидати. Това е така, че всеки от вас има осигурен достъп до преподаватели и наставничество, които няколко други програми могат да съвпадат. (Всъщност тясното сътрудничество между преподаватели и студенти често се споменава от възпитаниците на НСУ като едно от отличителните предимства.)

1 от 10 Psy. Г. Програми в училищната психология

Докторът по психология на Колежа по психология (Psy.D.) в училищната психология е акредитиран от Комисията по акредитация на Американската психологическа асоциация. Въпроси, свързани с акредитирания статут на програмата, трябва да бъдат насочени към Комисията по акредитация:

Служба за програмни консултации и акредитация

Американска психологическа асоциация
750 1st Street, NE, Washington, DC 20002
Телефон: (202) 336-5979
Уебсайт: apa.org/ed/accreditation

Докторската програма е проектирана да бъде в съответствие с изискванията за лицензиране на щата Флорида като училищен психолог и психолог съгласно глава 490, Устав на Флорида.

Национално признаване на NASP

Програмата за психология на училищната психология на NSU също притежава националното признание от Националната асоциация на училищните психолози (NASP).

141747_IMG_5855.JPG

© Nova Southeastern University

Уникален клиничен и стажантски опит

Ще превърнете теорията в удовлетворяваща практика чрез вашата оценка, консултация и намеса в Университетското училище на NSU (U School).

Ще разширите и перспективата си за клинична практика в училищната клиника за психологически оценки и клинични интервенции (SPACI), която се помещава в Центъра за психологически услуги на НСУ.

Класиране и търсене в индустрията

#19

Най -добрите работни места за социални услуги от
US News and World Report

NASP Търсенето на училищни психолози е изключително силно и се увеличава. Тъй като животът става все по -стресиращ, училищата и общностите са подложени на нарастващ натиск да осигурят психично здраве и помощ при обучение на деца и младежи. #27 Най -добрите STEM работни места от
US News and World Report

Изисквания за прием

Всички кандидати, независимо от пътя им за прием, ще бъдат избрани въз основа на оценката на следните критерии:

 1. Бакалавърска степен от регионално акредитирана институция (трябва да бъде присъдена преди започване на докторската програма). Кандидатите със специална (и) степен (и) по училищна психология ще бъдат разглеждани само ако са завършили специализираната програма по училищна психология в Колежа по психология на НСУ, за да се гарантира последователност в постигането на целите на програмата, както и в цялата професия и дисциплина -специфични компетенции.

 1. Най -малко 3,0 среден успех за бакалавърска степен по скала 4.0 ИЛИ 3,5 среден успех за бакалавърска степен по скала 4.0 въз основа на минимум 18 семестриални часа, които трябва да бъдат завършени до края на есенния семестър преди започване на докторската програма.

 1. Осемнадесет семестриални часа курсова работа по психология или резултат от 600 или по -висок на изпита за запис на дипломи, тест по психология. GRE психологическият тест се препоръчва, но не е задължителен.

 1. Три кредитни часа в статистиката (примери за приемливи курсове по статистика включват: Въведение в статистиката, Вероятност и статистика, Статистически методи в психологията, Условна статистика и Количествена психология). Курс по изследователски методи/дизайн няма да задоволи това изискване.

 1. Общият изпит за дипломирани записи (GRE), включително словесни, количествени и аналитични резултати от писането. Предпочита се комбиниран резултат, по -голям от 297 по преработената скала за точкуване за GRE вербален и количествен. (Моля, вижте по -долу изискванията за GRE за есен 2022 семестър.)

 1. Писмена извадка, посочваща професионални цели.

 1. Официални преписи от всички посетени колежи/университети и/или оценка на чуждестранна степен на агенция за определяне на еквивалентността на САЩ (включително канадски преписи).

 1. Автобиография/автобиография.

 1. Три академични или професионални препоръчителни писма.

Бъдещите студенти, които отговарят на горните изисквания, също трябва да бъдат избрани за интервю, за да се определи целесъобразността на програмата.

Стандартите, необходими за прием, отразяват загрижеността за безопасността и благосъстоянието на клиентите, на които възпитаниците му в крайна сметка ще служат в клинични/училищни ситуации. Кандидатите за степента трябва да притежават, със или без разумна адаптация, множество способности и умения, включително интелектуални, концептуални, интегративни и количествени способности. Нещо повече, вътрешноличностните, комуникационните, поведенческите и личните качества, включително емпатия, емоционално самосъзнание и емоционална зрялост, са също толкова важни за успеха. Горепосочените предпоставки са необходими, за да може кандидатът да бъде разгледан за докторска програма. По-високите оценки за GPA и GRE, показващи по-големия потенциал за завършване на докторска работа, ще подобрят кандидатурата. Други взети предвид фактори включват:

 1. взети предишни курсове

 1. предишен клиничен и изследователски опит

 1. доказателства за интерес към психологията

 1. личното изявление на жалбоподателя

 1. препоръчителни писма

141743_UR_20150824_4183.jpg

© Nova Southeastern University

Пътища за прием

The Psy.D. програмата изисква минимум тригодишно, редовно академично пребиваване (или равностойното му). Докторската програма има три начина за прием. Кандидатите могат да кандидатстват:

 1. след завършване на бакалавърска или магистърска степен;

 1. след завършване на цялата курсова работа (73 кредитни часа) с изключение на стажа в специалната програма по училищна психология в Колежа по психология; или

 1. след завършване на специализираната програма по училищна психология в Колежа по психология.

Важно е да се отбележи, че специализираните студенти и докторантите споделят много от едни и същи курсове, необходими за сертифицирането на щата Флорида като училищен психолог и национални стандарти в съответствие с Националната асоциация на училищните психолози (NASP). Предвид значителното припокриване в учебната програма, средният успех и академичната репутация са кумулативни в програмите. Независимо от пътя за прием, всички кандидати трябва да завършат минимум две години докторантура в институцията и една година докторски стаж. В този наръчник е даден примерен модел на учебна програма за всеки път до прием.

Изискване GRE за есен 2022 семестър

За да подкрепи нашите кандидати по време на пандемията от COVID-19, Колежът по психология реши да направи следните промени за кандидатите за прием в есенния семестър 2022 г. (докторски и специализирани програми) или зимата 2022 г. (специализирана програма, Тампа).

 • Влизайки в сила незабавно, оценките GRE НЕ са необходими за допускане до следните програми:

Специализирана програма

 • Училищна психология Psy.S.

 • Докторски програми

 • Клинична психология д -р.

 • Клинична психология Psy.D.

 • Училищна психология Psy.D.

Кандидатите за докторска програма, които не притежават бакалавърска степен по психология, трябва да имат минимум 18 кредитни часа по психология ИЛИ могат да подадат предметен тест по психология на GRE с резултат 600 или по -добър. (Моля, имайте предвид, че поради COVID-19 тематичната област в момента не се предлага).

Тези промени са временни и само за кандидатите за докторска програма през есента 2022 г. и за кандидатите за специалност училищна психология през зимата и есента 2022 г.

Ето някои от причините студентите да изберат NSU.

 1. Малките размери на класовете ви дават индивидуален достъп до преподаватели.

 1. Живият живот в кампуса включва NCAA атлетика, социални и професионални организации, културни дейности, както и уелнес и фитнес.

 1. Класиран в топ 200 на най -добрите колежи сред националните университети през 2018 г.

 1. Престижни магистърски програми по медицина, право, психология, бизнес, образование, фармация, стоматология и др.

 1. Разнообразното студентско население включва 1200 чуждестранни студенти от 116 държави от пет континента.

 1. Най-съвременните съоръжения включват най-новите технологии в класната стая, усъвършенствани лаборатории и най-добрите научни библиотеки.

 1. Много завършили NSU продължават да печелят магистърски, докторски или професионални степени в NSU или други университети. Студентите участват в научни изследвания на NSU в области като медицина, океанография, рак, психология, стоматология и аутизъм.

 1. Студентите изграждат взаимоотношения, като участват в многобройни обществени събития, много от които се провеждат в кампуса на NSU. Нашият красив основен кампус е само на минути от плажа на Форт Лодърдейл, Южния плаж, нощния живот в Лас Олас и Евърглейдс.

Приемане

За училището

Въпроси