Keystone logo
McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston

Представление

Училището по биомедицинска информатика McWilliams, по-рано UTHealth Houston School of Biomedical Informatics (SBMI) е едно от шестте училища на UTHealth Houston, което е компонент на 14-те институции на системата на Тексаския университет.

Училището по биомедицинска информатика McWilliams е единствената академична програма по биомедицинска информатика в Тексас, единственото самостоятелно училище сред 70 свързани програми в нацията и една от най-големите програми от този вид в света.

зрение

Нашето училище преобразува данни за захранване на Human Health TM .

Мисия

Мисията на училището е да събира, обработва и преобразува данни - от молекули до популации - в полезна информация, знания и разузнаване; да образова настоящи и бъдещи лидери, новатори и хора, които решават проблеми в Тексас, нацията и света; да разруши, трансформира и иновира, за да предизвика биомедицински открития, да подобри предоставянето на здравни грижи и да помогне за превенцията на заболявания чрез провеждане на изключителни основни и приложни изследвания и разработване на въздействащи продукти и решения за информационни технологии.

Статистика

 • Международни студенти:

  19%

 • 0
 • Съотношение студент към преподавател:

  6 до 1

Приемане

Изисквания за прием за образователни и неспециализирани програми в McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston .

Училището по биомедицинска информатика McWilliams използва холистичен процес на преглед за всички кандидати. Това ни позволява да разгледаме внимателно всички пълномощия, представени от кандидата. Кандидатите се преглеждат само веднъж на всеки цикъл, не забравяйте да изпратите кандидатурата си с най-силния материал.

Визови изисквания

McWilliams School of Biomedical Informatics at UTHealth Houston е висше училище, което присъжда следдипломни степени. Ние не предлагаме бакалавърски степени.

За кандидатстване се изисква бакалавърска или по-висока степен. Ако цялото образование е завършено извън САЩ, трябва да имате еквивалентна в САЩ бакалавърска степен или по-висока.

От всички кандидати, които са завършили курсове/степени извън САЩ, се изисква да представят официална оценка на препис от курс по курс с отчет за изчисляване на GPA или от Световните образователни услуги (WES ICAP), или от оценители на образователни удостоверения . Проверените преписи, използвани за оценката, трябва да бъдат включени в оценката на образованието.

Всички международни кандидати трябва да покажат доказателство за владеене на английски език чрез едно от следните:

 • Изпит по английски като чужд език ( TOEFL ) – Минимален резултат 94. Следвайте тези инструкции , за да получите официални резултати от теста, изпратени до GradCAS. Използвайте код: B886
 • Международна система за тестване на английски език ( IELTS ) – Минимален резултат от 7,0. Следвайте тези инструкции , за да получите официални резултати от теста, изпратени до GradCAS. Не се изисква код.

Кандидатите, за които се изисква изпит за владеене на английски и които не отговарят на минималното изискване, няма да бъдат препращани за преглед от приемната комисия.

F-1 VISA СПОНСОРСТВО СЕ ПРЕДЛАГА ЗА СЛЕДНОТО: СПОНСОРСТВОТО F-1 VISA НЕ СЕ ПРЕДЛАГА ЗА СЛЕДНОТО:
Пролетен и есенен вход
Магистър по наука (MS) - изследователска пътека
Доктор по философия (PhD) по биомедицинска информатика
Прием в една програма на UTHealth Houston наведнъж
Летен билет
Магистър по наука (MS) - Приложна пътека
Докторска степен по здравна информатика (DHI)
Едновременен многократен прием в училища/програми на UTHealth Houston
Програми без диплома или сертификат

Стипендии и финансиране

Ние ще продължим да разширяваме границите на науката за данните, за да разрешим най-належащите здравни предизвикателства в нашия свят чрез нашата първа всеобхватна кампания за набиране на средства, Много лица. Една мисия. От подпомагане на студентите да преследват своите образователни мечти чрез стипендии, до напредък в иновативните изследвания, до осигуряване на гъвкаво финансиране чрез нашия Фонд за високи постижения на декана, вашата подкрепа за тази кампания ще ни помогне да останем водещи.

Статистика на възпитаниците

Награди и акредитации

SACS SOC

Комисията за колежите на Южната асоциация на колежите и училищата (SACSCOC) е органът за акредитация на висши учебни заведения, даващи дипломи в южните щати. Комисията за колежите на Южната асоциация на колежите и училищата има шест основни ценности. Те са:

 • Integrity
 • Партньорска проверка/саморегулиране
 • Учене на студентите
 • Continuous Quality Improvement
 • Accountability
 • Transparency

SACSCOC е институционален акредитатор, който използва отговорен и прозрачен процес на партньорска проверка, който гарантира качество и почтеност на образованието, насърчава непрекъснатото самоусъвършенстване и насърчава успеха на учениците.

Акредитирана програма CAHIIM

Комисията за акредитация на образованието по здравна информатика и управление на информацията (CAHIIM) е рецензиран процес на акредитация както за бакалавърски, така и за магистърски програми. Това обозначение гарантира, че акредитираните училища непрекъснато подобряват качеството на управлението на здравната информация и образованието по здравна информатика, за да отговорят на нуждите от работна сила в здравеопазването.

 • Нашата магистърска програма спечели акредитация на CAHIIM през 2019 г
 • Учебната програма на училището отговаря на стандартите, определени от преподаватели по здравна информатика от цялата страна.
 • Нашите студенти получават акредитирано образование, което е едновременно подходящо и осигурява текущи умения, изисквани от днешните работодатели.
 • Нашите непрекъснато поддържат и поддържат всички политики и процедури на CAHIIM за поддържане на програмна акредитация.

HIMSS Одобрен образователен партньор

HIMSS Approved Education Partners (AEP) са образователни програми, които демонстрират, че техните дейности за образователно развитие отговарят на строгите стандарти за качество, както е идентифицирано от HIMSS. AEPs са упълномощени да предлагат одобрени от HIMSS здравни грижи и здравни информационни технологии за образование и програми за обучение, които подготвят кандидатите за усъвършенствани знания в областта на здравните ИТ и здравеопазването.

 • Като HIMSS AEP от 2016 г., нашата учебна програма отговаря на високите образователни стандарти на HIMSS.
 • Нашите програми за образование и обучение подготвят кандидатите за усъвършенствани знания в областта на здравните ИТ и здравеопазването.
 • Студентите получават образованието и знанията, необходими както за CAHIMS, така и за CPHIMS сертификати .
 • Нашите курсове за продължаващо обучение също отговарят на индустриалните стандарти на HIMSS за ефективно здравно обучение.

Project Management Institute

McWilliams SBMI е оторизиран партньор на PMI за обучение. С това обозначение можете да сте сигурни, че вашето обучение е проверено от Института за управление на проекти, за да отговаря на техните строги стандарти.

Местоположения

 • Houston

  Fannin Street, 7000, 77030, Houston

Въпроси