© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Представление

Institute of Science and Technology Austria - ISTA търси висококвалифицирани кандидати с бакалавърска или магистърска степен, които да кандидатстват за докторска степен. програма. Предлагаме напълно финансирани докторски позиции по астрономия, биология, компютърни науки, химия и материали, наука за данни и научни изчисления, наука за Земята, математика, невронауки и физика в изследователска среда от световна класа в покрайнините на Виена.

През 2019 г. ISTA беше класирана на #3 в световната класация на Nature Index (нормализирана). През 2018 г. ISTA беше класирана в челната десетка на списъка „Топ 30 академични институции под 30“ на Nature Index Rising Stars. На всички студенти се предлагат 5-годишни договори, те получават международно конкурентни заплати и пълно социално осигуряване. Има и финансова подкрепа за студентите да посещават научни конференции и семинари. Крайният срок за кандидатстване е 8 януари 2024 г., за начална дата за докторантура през септември 2024 г.

Един от отличителните белези на докторската програма ISTA е споделеният опит в следдипломното училище.

Ние се стремим да обучим широко скроени учени, които извършват авангардни, водени от любопитство изследвания. Началният етап на изследване насърчава широкото излагане на важни научни подходи и проблеми. Това позволява на студентите да положат солидна основа за интензивни изследвания във втората фаза на докторската програма.

интердисциплинарност

Нашата магистърска програма се характеризира с модерно цялостно обучение със специален акцент върху интердисциплинарността.

Има седем направления за докторантура:

 • Биология
 • Химия и материали
 • Информатика
 • Наука за данни и научни изчисления
 • математика
 • Неврология
 • Физика

Това, което е специално за докторантурата ISTA , е нейната гъвкавост - студентите идват с различни цели и могат да оформят свои собствени образователни и изследователски траектории. Някои студенти идват в ISTA с цел да изследват, други имат ясна представа къде искат да отидат. Нашата програма включва и двете.

Авангардни изследвания

Студентите работят в тясно сътрудничество с изключителни преподаватели в рамките на малки изследователски групи и имат достъп до първокласни съоръжения.

През 2019 г. ISTA беше класирана на #3 в световната класация на Nature Index (нормализирана). През 2018 г. ISTA беше класирана в челната десетка на списъка „Топ 30 академични институции под 30“ на Nature Index Rising Stars и беше включена в тази статия в Nature Index. За повече подробности прегледайте нашия изследователски профил на Nature Index. През 2018 г. също така имахме най-висок процент на успеваемост по ERC Grant (48%), пред института Weizmann, ETH Zurich, Cambridge и Oxford и обществото на Макс Планк. Нашият факултет също така е носител на много отличителни отличия, включително наградата Ервин Шрьо Дингер, наградата Лудвиг Болцман и медала Карус.

Можете да видите пълния списък на студентските публикации в базата данни ISTA Research Explorer.

Изследователски групи

 • 69 изследователски групи през 2022 г
 • 90 изследователски групи до 2026г

Съвременни съоръжения

Без значение каква е вашата област на обучение, вие ще имате достъп до авангардно оборудване за извършване на изследвания на международно конкурентно ниво. От биоизображения и електронна микроскопия до нанофабрикации и високопроизводителни изчисления: централизираните научни услуги поддържат авангардни изследвания.

Доцент доктор. степен

ISTA е изследователски институт с право да присъжда титли магистър на науките и доктор по философия. ISTA е независимо юридическо лице съгласно публичното право и има свои собствени структури за управление и управление съгласно Федералния закон на Institute of Science and Technology Austria (BGBl. I № 69/2006).

Тъй като нашите правомощия за издаване на дипломи произтичат директно от акт на австрийския парламент, ISTA е освободена от Закона за австрийските университети.

Услуги за поддръжка и кариерно развитие

Преподавателите и администрацията на ISTA &rsquo могат да предоставят информация, съвети и подкрепа по време на вашето обучение. Услугите за академична подкрепа включват насоки от представители на курсове за обучение, ментори и Службата на висшето училище. С редовни кариерни разговори, сесии за обучение на умения, както и посещения от лидери в индустрията, следдипломно обучение и програми за кариерно развитие подготвят учените за следващите им стъпки; в академичните среди, индустрията и извън тях.

Къде е ISTA ?

Институтът е само на 25 минути път с автобус от Виена, която постоянно е избирана за един от най-добрите градове в света за живеене. Нашите студенти имат избор дали да живеят в Клостернойбург, тих район, заобиколен от красиви гори, или точно в суматохата на Виена. Имаме и няколко възможности за настаняване в кампуса.

Единната интердисциплинарна докторска степен на ISTA &rsquo Програмата дава възможност на студентите и преподавателите да си сътрудничат свободно в изследователски групи и дисциплини. Това поражда нови идеи и изследователски подходи.

Докторантите в ISTA могат да избират от седем различни направления на обучение като основно: биология, химия и материали, компютърни науки, наука за данни и научни изчисления, математика, невронауки и физика. Много членове на факултета са свързани с множество песни, отразяващи интердисциплинарния характер на изследователските групи в кампуса и позволяващи на студентите да подходят към теми, представляващи интерес, от различни ъгли.

Ротации в три различни изследователски групи

Всеки входящ Ph.D. студентът извършва три приблизително двумесечни ротации в различни изследователски групи. Процесът на съпоставяне гарантира добро съответствие между студенти и ръководители и излага студентите на нови области и методологии.

Уникална комбинация от широчина и дълбочина

Комбинацията от интердисциплинарни основни курсове и напреднали избираеми дава възможност на студентите да взаимодействат с учени от различни дисциплини, както и да преследват избраната от тях тема в по-голяма дълбочина.

Избутване на границите на знанието

Най-иновативните изследвания обикновено възникват на границите на дисциплините. В Graduate School студентите играят централна роля в обединяването на различни подходи за оформяне на бъдещето на науката.

Следната графика показва междугрупово сътрудничество в ISTA въз основа на публикации в съавторство от 2016 г. до юни 2019 г.

Характеристики на кампуса

Кампусът на ISTA се намира в Клостернойбург, исторически град северозападно от Виена.

Мястото е сгушено между Виенската гора, само на 18 километра от центъра на Виена.

Голяма част от кампуса се състои от лабораторни сгради, заедно с жилища за студенти, преподаватели и служители, както и други съоръжения, включително кафенето, детската градина, футболно игрище, тенис корт и музеят на Art/Brut Center.

  Приемане

  Влизане с бакалавърска или магистърска степен

  ISTA приветства студенти с различен академичен опит, които могат да внесат своите умения и опит в научната среда.

  Приветстваме кандидати, притежаващи (или очакващи да притежават преди записване) бакалавърска или магистърска степен по биология, невронауки, математика, компютърни науки, физика, химия и свързани области.

  Международна англоговоряща среда

  ISTA има разнообразна и международна студентска популация, идваща от над 50 страни. Институтът обединява учени и служители от 72 различни страни.

  Работният език на ISTA е английски.

  Разходи за прием и такси за обучение

  ISTA не начислява никакви такси за обучение. Не се изисква такса за кандидатстване, за да кандидатствате в нашите докторски и стажантски програми.

  Студенти от бакалаври и магистри, които имат право да кандидатстват

  ISTA приветства студенти с различен академичен опит, които могат да внесат своите умения и опит в научната среда.

  Студентите с бакалавърска или магистърска степен по биология, химия, невронауки, математика, компютърни науки, физика, наука за данни и научни изчисления, астрономия, наука за земята и свързани области се насърчават да кандидатстват.

  Как да кандидатствам?

  ISTA обработва кандидатури за своята докторска програма веднъж годишно. За да кандидатствате, трябва да създадете онлайн акаунт, който ще ви позволи да проследявате кандидатурата си през различните й етапи. Не приемаме заявления и документи, получени извън тази система.

  Моля, попълнете формуляра с помощта на уеб браузър на настолен компютър. Уеб браузърите на мобилни устройства (т.е. Android, iPhone, iPad и др.) не се поддържат.

  Какви материали за приложение са необходими?

  Молим ви да качите следните документи в портала за кандидатстване:

  • CV
  • Декларация за цел (SoP) Декларацията за цел е важна част от вашето приложение. В него, моля, споделете с нас всичко, което ви подготвя за научни изследвания на висше ниво. Например, можете да опишете вашите минали изследователски проекти, мотивация, умения и опит, свързани с изследователските области и групи, които сте избрали във формуляра за кандидатстване. Опитайте се да бъдете възможно най-конкретни за вашия опит, с акцент върху техническите умения, които владеете. Моля, структурирайте вашето изложение за цел, като първо разгледате общите точки по-горе и завършете, като разгледате следните конкретни въпроси:
   • Важна цел на първата година в Graduate School е да се намери академичен дом чрез присъединяване към изследователска група. Като имате предвид, че успешното обвързване не зависи само от вашите собствени предпочитания, можете да обмислите няколко опции. Въз основа на вашите изследователски интереси и опит, коя група(и) би била подходяща(и) за вас, в какъв ред и защо? Моля, посочете до три изследователски групи в ISTA '
   • През първата година във висшето училище трябва да завършите три ротации в три изследователски групи. Обяснете кои групи бихте избрали и защо. The Graduate School насърчава студентите да обмислят една ротация извън тяхната област на опит; ако решите да проучите тази опция, коя изследователска група бихте обмислили и защо?
   • Преписи и дипломи от университети за всички специалности и всички години, които сте посещавали и/или сте записали в момента (на английски и на оригиналния език)
   • Информация за контакт на 3 рецензенти, които могат да оценят вашите академични и изследователски резултати. Всички документи трябва да бъдат представени на английски език, а копията от университетските преписи също са на оригиналния им език.

  Какви са критериите за избор?

  Комисията за подбор използва набор от индикатори, за да оцени готовността, мотивацията и потенциала на кандидата. Следното ще бъде разгледано:

  1. Бакалавърска ефективност: като цяло, със специален акцент върху съответните курсове, специфични за областта
  2. Референтни писма, предоставени от професори и старши учени: едно писмо от индустрията е приемливо, но писмата от академичен опит имат приоритет; от реферите се иска да обърнат внимание на аналитични способности, техническа компетентност, способност за независима работа и мотивация/ангажимент
  3. Декларация на целта: предишен изследователски опит на кандидата и мотивация за кандидатстване в тази конкретна докторска програма: подходяща ли е за академична степен? как програмата допринася за бъдещите кариерни планове на кандидата? и т.н.
  4. Допълнителни съответни умения (специфични за областта): демонстрирани в например стажове и/или участие в изследователски проекти, участие в природни олимпиади, езици за програмиране, лабораторни техники и др.
  5. Умения за прехвърляне: напр. комуникационни умения, опит в работата в екипи, предишна мобилност и международен опит, лидерски опит, демонстриран в студентски организации и др.
  6. Разнообразие: например жена по компютърни науки/математика/физика; кандидат, сменил полета и др.

  Стипендии и финансиране

  Статистика на възпитаниците

  Местоположения

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

   Въпроси