Keystone logo
International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

International University of the Caribbean

Представление

Международният карибски университет (IUC) е институция, която се основава на дълга традиция на опит в областта на образованието и представлява един от най-проницателните отговори на реалностите и предизвикателствата на Карибите.

Международният карибски университет е основан от Обединената църква в Ямайка и Каймановите острови през ноември 2005 г. Той се състои от две образователни организации: Колеж по лидерство и теологично развитие (CLTD) [бивш Институт за развитие на теологията и лидерството] и Мел Натан Колидж. Тези звена дават на университета богата история на образователни иновации, високи академични и изследователски стандарти и ангажимент за ангажиране на общността. Съюзът на двете структури ще послужи за конкретизирането на вече съществуващите силни страни, като същевременно осигури платформа за разширяване и засилено въздействие в Карибския басейн и извън него.

Университетът обеща да предостави достъпно, акредитирано, висше образование на хора, които имат желание да се възползват от изискванията на конкурентна глобална среда за наемане на работа.

Международният университет в Карибите се характеризира с ангажимент за:

 • Създаване на лидерство
 • Достъпност
 • Студентска и ориентирана към студентите ориентация
 • Програми, специфични за културата
 • Изследвания и публикации за качество
 • Висококвалифициран персонал

Програмата за проучвания на мира

Духът и характерът на университета са тясно свързани със създаването на Програма за проучвания на мира. По този начин университетът ще се ангажира да утвърждава гласа и ценностите, които зачитат най-доброто от хората, които попадат в неговата сфера на влияние. Университетът функционира с тежестта на познанието за "шалома", че това, мирът - теологически мощна и всеобхватна терминология. Мирът е издигнат като основен принцип на здравето и е символ на здравословен и целенасочен живот. Мирът се преподава, опитен и научен като енергийната сила, която дава живот. Програмата за проучвания на мира ще призове хората от всички сфери на живота да се борят и да практикуват като начин на живот неща, които работят за мир. В близко бъдеще всички програми, предлагани в IUC, ще включват курс, свързан с мира, като част от ангажимента на институцията да създаде мир в своите студенти.

зрение

Визията на Международния университет в Карибите е да повлияе на овластяването на качествени хора, които ще култивират и насърчават благоденствието на семейството, общността и нацията ".

Мисия

"Съучредители на по-отличен начин за учене през целия живот, овластяване на образованието, просперитет, мир и пълнота".

Местоположения

 • Kingston

  47 Old Hope Road Kingston 5, , Kingston

  Въпроси