International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

International School for Advanced Studies (SISSA)

Представление

За SISSA

Едно училище, където обучението е изследване

SISSA, Международната школа за академични изследвания, е основана през 1978 г. и е научен център за високи постижения в рамките на националната и международна академична сцена. Намира се в Италия, в град Триест, то се характеризира с 67 професори, на около 130 постдокторанти, 245 докторанти и 95 технически административен персонал. Разположен на живописен карстов планински, Училището е заобиколен от 25 акра парк, и предлага великолепен изглед към залива на Триест.

Трите основни изследователски области на SISSA са Физика, неврологията и математика.

Всички научната работа, извършена от SISSA изследователите е публикувана редовно във водещи международни списания с висок импакт фактор, и често в най-престижните научни списания като Nature и Science. Училището също е съставен над 150 споразумения за сътрудничество с водещи световни училища и изследователски институти.

Нивото на качеството на научните изследвания се потвърждава и от факта, че в рамките на конкурентен областта на европейските схеми за финансиране SISSA притежава най-горната позиция сред италианските научни институти по отношение на безвъзмездните средства за научни изследвания, получени във връзка с броя на изследователи и професори. Тази водеща роля трябва да се разглежда от гледна точка на способността SISSA да получи финансиране, както от частния и публичния сектор, като SIR и пр.

Що се отнася до Националната оценка на качеството на научните изследвания с участието на всички университети и научни институти, SISSA получи отлични оценки по математика и неврологията, и дойде на първо място сред средните отдели в областта на физическата наука.

Удобства

Благодарение на изключителната си настройка в недокосната природа на Триест карст, в прекрасния парк около училището е прекрасно място да отида за разходки и да се насладят на гледката към града и в Триест залив.

На кампуса SISSA можете да намерите някои удобства, като на театър / залата, фитнес и много други, които ще направят престоя ви в училище още по-приятно.

Всички студенти и изследователи също имат право да използват съоръжения, които са изключително важни за тяхната работа. Един от тези съоръжения е библиотеката, която дава достъп до всички най-важни научни публикации, обхващащи всички области на научните изследвания в SISSA. На кампуса, списания също са свободно достъпни онлайн в техния електронен вариант.

Research Laboratories

За научноизследователската си дейност, експерименталните групи SISSA могат да използват няколко лаборатории. Най- невробиология лаборатории използват усъвършенствани инструменти за физиологичен изследвания, ДНК последователност анализатор, и молекулярната биология апаратура. Тази зона също използва усъвършенствани компютри и софтуер за молекулно моделиране, и за изучаване на хибридни био-електронни устройства. Разширено видове софтуер за изследване на зрението биология, вдъхновени машина са в употреба. Съоръженията микроскопа на невробиология пространство са: електронен микроскоп, две конфокални микроскопи и многобройни микроскопи флуоресценция.

На съоръженията на Когнитивна неврология лаборатории са: тестови кабини за психолингвистика експерименти с възрастни и деца, използващи сложни изкуствена реч; виртуален театър за представяне на визуални сцени, за да тестват разсъждение процеси при деца; висока плътност евокирани потенциал запис за извършване образни за деца и възрастни; невропсихология зала, оборудвана за transcranical магнитна стимулация. Други методически highpoints включват тактилна възприятие лаборатория, която изследва невроналната основа на усещане с помощта на 100-микроелектрод матрица имплантира в кората на главния мозък; тази група също следи активността на невроните в основата възприятие решения в държат животни.

Информационни технологии и компютърни услуги

Огромни ресурси за научни изчисления са на разположение на SISSA. Услугите включват електронна поща, уеб хостинг, разпределени файлови системи, безжичен и отдалечен достъп до Интернет, обучителни курсове и научни изследвания и високопроизводителни изчисления съоръжения. SISSA поддържа голям брой взаимосвързани брой схрусква сървъри, които комуникират помежду си.

SISSA е свързан с GARR, италианската изследователска мрежа, и се свързва с основните национални и международни супер-изчислителни центрове.

Местоположения

  • Trieste

    Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati via Bonomea, 265 , 34136, Trieste

    Въпроси