Keystone logo
International School for Advanced Studies (SISSA) Доктор по теория и цифрова симулация на кондензираната материя
International School for Advanced Studies (SISSA)

Доктор по теория и цифрова симулация на кондензираната материя

3 Years

Английски език

Редовно обучение

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

На територията на колежа

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

1

Курсът на д-р по Теория и симулация на кондензираната материя е подходяща за силно мотивирани студенти, интересуващи се от обучение как микроскопичните съставни части на въпроси самостоятелно сглобяване да доведе до цялата сложност на състоянията на материята, от молекули на сложни твърди частици, и в обучение как за моделиране на очарователни макроскопски явления, от триенето на свръхпроводимостта и свръхфлуидност, възникващи от колективното поведение на тези микроскопични агенти.

През първата година на своето PhD Разбира се, студентите придобиват най-модерните инструменти за моделиране и учат състояния на материята, от курсист за първоначално симулация на реални материали и молекули на квантовата симулация на решетъчни модели, от класическата статистическа теория на системите мнозина тяло да квантовата своя колега и се запознаят с широка изследователска дейност, извършена в SISSA чрез по-целенасочени и актуални курсове. Този предварителен етап предвижда студентите с обща история и цялата информация, от която се нуждаят, за да вземе решение по темата на изследването възнамеряват да преследват в своята докторска дисертация.

Следните 2 или 3 години от програмата на д-р са посветени на индивидуално изследване под ръководството на надзорните органи. Годишните доклади за напредъка ще осигурят навременно откриване и решаване на евентуални затруднения.

Симулация център DEMOCRITOS принадлежащ към Istituto Officina деи Materiali (МОМ) част на Националния съвет за научни изследвания (CNR), и чийто домакин SISSA, е напълно интегрирана в изследователската дейност на групата на кондензираната материя. Силните връзки също се поддържат с учени от близкия Абдус Салам Международния център за теоретична физика (ICTP) и Elettra съоръжение за синхротронно излъчване.

2

Най-новите разположения след докторска степен в SISSA:

 • ETH Цюрих, Швейцария
 • École Polytechnique, Palaiseau, Франция
 • Riken AICS, Токио, Япония
 • Cantoblanco университет, Мадрид, Испания
 • KITP, Santa Barbara, САЩ
 • Rutgers University, USA
 • École Polytechnique Fédérale, Лозана, Швейцария

Допускане

Всяка година групата на кондензираната материя избира студенти да присъстват на Ph.D. програма. Учениците са избрани чрез конкурс въз основа на академичните квалификации и интервю проведе в Триест (или чрез Skype / видеоконференция за кандидати, които не могат да стигнат до Триест).

Обикновено има две обаждания на години, приблизително на през март и септември. Подробни крайните срокове за кандидатстване, датите и броя на свободните длъжности за приемните изпити периодично се публикуват на интернет страницата на докторанти съобщения, където също можете да изтеглите формулярите за кандидатстване.

Записването на всички нови студенти в SISSA и началото на класове в теорията и цифрова симулация на кондензираната материя Curriculum ще се проведе през първата седмица на ноември.

Приемане

За училището

Въпроси

Подобни курсове

 • Завършила училищна наука за живота Мюнхен: От молекули до системи - доктор
  • Munich, Германия
 • Доцент доктор. по клетъчна и молекулярна биология
  • Fargo, Съединени Американски Щати
 • Доктор по молекулярна и клетъчна биология
  • Dallas, Съединени Американски Щати