Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Institute of Science and Technology Austria (ISTA)

Представление

Институтът за наука и технологии Австрия (ISTA) е млад международен институт, посветен на фундаментални изследвания и следдипломно образование по природни и математически науки, разположен в Клостернойбург в покрайнините на Виена.

ISTA се ангажира да провежда изследвания от световна класа. До 2026 г. до 90 изследователски групи ще извършват изследвания в международна среда от най-съвременни технологии.

Един от отличителните белези на докторската програма ISTA е споделеният опит в следдипломното училище. Първоначалният етап на проучване насърчава широкото излагане на важни научни подходи и проблеми. Това позволява на студентите да положат солидна основа за интензивни изследвания във втората фаза на докторската програма.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Посвещаване на фундаменталните научни изследвания

Стратегията за наемане на преподаватели на ISTA е капсулирана от мотото Хората преди зона; качество преди скорост . Ние сме посветени да привлечем най-добрите умове на света в ISTA, за да преследват авангардни основни научни изследвания. Институтът беше открит през 2009 г. и ще нарасне до около 90 изследователски групи до 2026 г. Този вълнуващ импулс се движи напред от всеки учен, добавен към нашия екип, включително всеки докторант.

Международна и разнообразна научна общност

Нашите учени, от професори до постдокторанти до студенти, идват от всички краища на света, представляващи над 80 различни националности и надграждайки изследвания и степени, спечелени от най-добрите световни научни институти и университети.

Англо говорящ

Ние използваме английския в целия институт като език на обучение и комуникация.

Интердисциплинарен

Нашата магистърска програма се характеризира с модерно цялостно обучение със специален акцент върху интердисциплинарността .

Авангардно изследователско обучение

Студентите работят в тясно сътрудничество с изключителни преподаватели в малки изследователски групи и имат достъп до първокласни съоръжения . Студентите прекарват първата година в завършване на курсова работа и ротации, преди да се присъединят към група.

Тази първа фаза на изследването позволява на учениците да бъдат сигурни, че темата на изследването, както и изследователската група, са най-подходящото за тях, преди да се впуснат в задълбочени дисертационни изследвания във втората фаза.

Записване с бакалавърска или магистърска степен

Ние приветстваме студенти с бакалавърска или магистърска степен по наука да кандидатстват в нашата докторска програма.

7 песни за обучение

Има седем направления на докторантурата :

 • Биология
 • Химия и материали
 • Информатика
 • Наука за данни и научни изчисления
 • математика
 • Неврология
 • Физика

Изследователски групи

 • 60 изследователски групи през 2022 г
 • 90 изследователски групи до 2026г

Звена за научно обслужване

Научните служби (SSU) осигуряват подкрепа за изследователските нужди на учените. Следните SSU се хостват от ISTA:

 • Механизъм за биовизуализация
 • Уред за електронна микроскопия
 • Библиотека
 • Механизъм на науките за живота
 • Магазин за машини на Miba
 • Нанофабрикация
 • Предклинично заведение
 • Научни изчисления

финансиране

Във всички области на научните изследванияфинансирането е много важна тема. ISTA разчита на различни източници на финансиране, за да подкрепи всички свои изследователи. Службата за безвъзмездни средства е там, за да подкрепи учени от ISTA, които биха искали да кандидатстват за външно финансиране.

Докторантите са наети в ISTA и получават международно конкурентни заплати и пълно социално осигуряване. Студентите получават и финансова подкрепа за участие в научни конференции и семинари по време на обучението си.

Институт Колокия

Седмичният институтски колоквиум е основният изследователски семинар в ISTA. Учени от цял свят и от всички дисциплини на природните науки са поканени да представят най-новите си открития.

Оценки на института

Институтът редовно се посещава от международни контролни групи, състоящи се от водещи учени от цял свят (включително лауреати на Нобелови награди), за да формират независима оценка на института.

Кариери

Нашите изтъкнати възпитаници са продължили към успешна кариера след докторантурата си в ISTA.

Докторантите получават подкрепа чрез нашите програми за наставничество и кариерно развитие, които се фокусират върху обучението в преносими умения за академични среди и извън тях. По време на своето обучение докторантите се поддържат от Career Services, която предоставя съвети и обучение за кариерно развитие.

Има и редовни TWIST разговори, организирани от Службата за трансфер на технологии, които имат за цел да подкрепят изследователите в търговското развитие и използването на техните резултати от изследвания.

Къде отиват нашите възпитаници?

Тази инфографика показва къде отиват нашите възпитаници, след като завършат.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Къде е ISTA?

Институтът е само на 25 минути път с автобус от Виена, който постоянно се избира за един от най-добрите градове в света за живеене. Нашите студенти имат избор да живеят в Klosterneuburg, тих район, заобиколен от красива гора, или точно в шума и суетата на Виена. Имаме и редица възможности за настаняване в кампуса.

Местоположения

 • Klosterneuburg

  Am Campus,1, 3400, Klosterneuburg

Въпроси