Keystone logo
Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Представление

Основана през 1963 г., ISC Paris Group е една от малкото частни, независими групи за висше образование във Франция – основана от бизнес и образователния визионер Пол Икар. ISC Paris Group се фокусира върху две „образователни марки“: ISC Paris Grande École е една от 20-те най-добри френски Grandes Écoles, които принадлежат към Conférence des grandes écoles. ISC Paris притежава три международни акредитации: AACSB, AMBA и EPAS. ISC Paris Global Programs е лидер в разработването на програми за специализирана степен, които изискват три до пет години университетско обучение след гимназия (Bac+3 до Bac+5 във френската система) и програми за Executive Education.

Пол Икард беше много талантлива и динамична личност – директор по човешки ресурси, художник, ученик на пионера на абстрактното изкуство Франсис Пикабия, студент по психология и автор на книга за психологията на работното място.

Амбицията на Icard беше да подбере и обучи следващото поколение корпоративни мениджъри. Той виждаше корпорацията като жив организъм, отворен към външния свят и способен да се адаптира към всяка ситуация. За да помогне на учениците да израснат от обучаеми в гъвкави професионалисти, способни на размисъл, действие и непредубеденост, Icard предвиди учебна програма, в която учениците са най-важното предприемачи във всяка ситуация, с която се сблъскват: в класната стая, в асоциации, в студентски предприятия, в техните бизнеси и във всяка ситуация, която могат да си представят.

Визията на Икард

В ISC Paris Group ние се ангажираме да поддържаме живо новаторското вдъхновение на Paul Icard. Ние се стремим да бъдем най-добрата образователна група за Action Learning и обучение по мениджмънт, с акцент върху активното обучение, опита на учениците, иновациите и мултикултурализма – всичко това в полза на личностното и професионално израстване на нашите ученици.

Нашата мисия

В непрекъснато променящия се корпоративен свят можем да обобщим нашата мисия, както следва:

Да дадем възможност на нашите обучаеми да разкрият своите таланти, които служат на обществото и предприятията за устойчиво бъдеще в международен контекст.

В този контекст нашата мисия има за цел:

 • Насърчавайте учениците да бъдат отговорни за своето образование, да развиват своите лидерски умения и да ги подготвят да се справят с предизвикателствата в световен мащаб.
 • Култивирайте уменията за критично мислене на нашите ученици, за да им помогнете да станат отговорни и етични мениджъри; да развият своите умения за вземане на решения чрез практически и професионален опит в многостранна среда.
 • Да допринесе за нови знания и иновации в управлението, управленските практики и обучението по мениджмънт в полза на академичния и бизнес свят.
 • За подпомагане на нуждите на корпорациите от обучение и наемане.
 • Да участва активно в дискусии, които помагат за поддържането, насърчаването и развитието на френската система за висше образование.

Приемане

Програмите, предлагани от ISC Paris Grande École, са широко отворени за международни кандидати. Приемът се провежда чрез дистанционен конкурс. Тази процедура позволява на международни кандидати да участват в конкурса, независимо от страната им на произход. Няколкостотин кандидати кандидатстват всяка година, за да се присъединят към Master Grande École и бакалавър по мениджмънт.

Предпоставки и условия за прием

Няколко маршрута за достъп ви позволяват да се присъедините към Master Grande École и бакалавър по мениджмънт в ISC Paris Grande École в зависимост от вашето ниво на обучение от бакалавърско ниво до ниво Bac+3 или еквивалент.

Трябва да подадете своята кандидатура на нашата онлайн платформа за кандидатстване и да прикачите исканите подкрепящи документи. Регистрационните такси за конкурса са по принцип 50 евро за бакалавърската програма и 85 евро за програмата Grande École.

Състезанието се основава на анализ на вашето досие за кандидатстване и 30-минутно мотивационно интервю по Skype

Вашите академични умения, вашата личност и вашата мотивация са определящите критерии в процеса на подбор. Вашите ценности, вашето чувство за ангажираност, вашите езикови умения и вашият професионален проект са аспекти, които ще обсъдим с вас по време на тези дискусии, за да потвърдим пригодността на вашия профил с образователната оферта на ISC Paris Grande Ecole. Това също ще бъде възможност да зададете всичките си въпроси относно програмата и училището, за да потвърдите избора си на ориентация. Ще му обърнем любезно внимание.

Класации

ISC Paris е сред бизнес и мениджърските Grandes Écoles, които се издигнаха в различни независими класации през 2020 г.
Нашата позиция се подобри в пет френски и международни класации за 2019/2020 г.

ISC Paris – с 50-годишна история и способност да се адаптира към очакванията на служителите в света на бизнеса – е твърдо установено като едно от 20-те най-добри училища за бизнес и мениджмънт във Франция.

Какво означават тези класации? Те са полезен начин за разграничаване между училищата

При избора на училище критериите за подбор на учениците несъмнено трябва да включват тези видове класиране. Но също така е важно да вземете предвид вашите собствени – силно лични – очаквания по отношение на учебния подход на училището, подкрепата, близостта до бизнеса, специализациите, учебната среда и съотношението цена-качество. Репутацията на ISC Paris е особено силна в последните две области.

Ние сме училище в човешки мащаб, където можете да опознаете други ученици, да създадете връзки с преподаватели и където ние наистина подкрепяме нашите ученици при идентифицирането на техните кариерни цели.

ISC Paris има едно от най-добрите съотношения „цена-качество“, защото ние даваме на студентите инструментите за професионално израстване и намиране на работа във високопоставени компании. Ние сме класирани на 13-то място в списъка на Financial Times „съотношение качество-цена“ въз основа на връзката между разходите за образование и заплатите на студентите три години след дипломирането.

За да осигурим по-голям достъп до нашите програми, ние също се ангажираме да предлагаме опции за работа/учене за традиционните песни във всичките ни програми.

Нашите класации се покачват, защото нашите програми са солидни и устойчиви

Подобрените класации на ISC Paris са резултат от много уникални фактори: нашата програма Grande École е акредитирана от международни организации (AACSB, AMBA и EPAS), нашата международна репутация, силата на нашите взаимоотношения с бизнеса и кариерния успех на нашите възпитаници и възвръщаемостта на тяхната образователна инвестиция.

Препоръки на учениците

Местоположения

 • Île-de-France

  Bd du Fort de Vaux, 22, 75017, Île-de-France

 • Orléans

  24 Rue Jeanne d'Arc, 45000, Orléans

Въпроси