Keystone logo
The Hong Kong University of Science and Technology

The Hong Kong University of Science and Technology

The Hong Kong University of Science and Technology

Представление

HKUST","author_url":"","source":""}" />

Intro

Разположен в залива Clear Water в Хонконг, The Hong Kong University of Science and Technology ( HKUST ) е фокусирана върху научните изследвания институция, която се нарежда на първо място сред най-добрите млади университети в света (Times Higher Education Young University Rankings, 2020). С международна перспектива и глобална репутация, университетът се стреми да бъде водещ университет, както на местно, така и на международно ниво, чрез високи постижения в преподаването и изследванията.

С безпрецедентното търсене на таланти от висок клас в подкрепа на развитието на Хонконг и света, The Hong Kong University of Science and Technology (Гуанджоу) ( HKUST (GZ)) ще бъде създаден в Нанша, южно от Гуанджоу, за да да синергизира със своя колега Clear Water Bay (CWB), възпитавайки таланти и улеснявайки сътрудничеството между Хонг Конг, Гуангдонг-Хонконг-Макао Големия залив (GBA) и извън него в областта на образованието, научните изследвания и трансфера на знания

Защо HKUST ?

HKUST" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/14/144607_WhyHKUST.JPG" alt="Why HKUST" data-json="{"author":"Photo courtesy of HKUST","author_url":"","source":""}" />

 • HKUST бързо се издига със световна репутация за високи постижения .
 • HKUST има силен екип от международни преподаватели. В HKUST има над 690 преподаватели от повече от 35 страни и региони. Всички преподаватели са докторанти. притежатели, идващи от водещи университети.
 • HKUST предлага здрава изследователска инфраструктура за преподаватели и студенти. Има над 85 изследователски института, центрове и съвместни лаборатории в Хонконг и континента.
 • HKUST има наистина глобална и разнообразна общност на следдипломни студенти с над 5800 следдипломни студенти от над 70 държави и региони.
 • HKUST предоставя силна подкрепа за предприемачеството, за да подпомогне откритията на учениците в осезаеми решения и технологии.
 • За повече подробности, моля, посетете тук .

Отличителната академична структура на HKUST

HKUST Distinctive Academic Structure" src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/14/143609_TheHKUSTDistinctiveAcademicStructure.jpg" alt="The HKUST Distinctive Academic Structure" data-json="{"author":"Photo courtesy of HKUST","author_url":"","source":""}" />

Докато се възползва от утвърдената дисциплинарна основа (наука, инженерство, бизнес, хуманитарни науки и социални науки и интердисциплинарни програми) в кампуса на Clear Water Bay, HKUST (GZ) ще очертае нови територии в педагогиката на висшето образование чрез уникална и не -конвенционална структура на концентратора, състояща се от четири академични центъра ( функция , информация , общество и системи ) и широк спектър от авангардни области на изследователската насоченост.

HKUST предлага редица изследователски програми за следдипломна квалификация, водещи до степени на магистър по философия и доктор по философия. За подробности относно програмата, моля, посетете тук .

Стипендия и финансиране

HKUST","author_url":"","source":""}" />

Scholarship

HKUST предоставя щедри стипендии за студенти за следване на следдипломно обучение, покривайки таксите за обучение на студентите, таксите за настаняване и разходите за живот в Хонг Конг.

 • Следдипломно студентство (PGS): студентство от 216 360 хонконгски долара (~ 27 700 щатски долара) годишно за MPhil и Ph.D. ученици. Финансирането е до две години за редовни студенти MPhil и четири години за редовни докторанти. ученици.
 • Хонконгски доктор Схема за стипендии (HKPFS): международно призната награда за докторска степен проучвания, създадени от правителството на Хонконг. Стипендията предоставя на всеки награден 319 200 хонконгски долара (~ 40 900 щатски долара) и надбавка за конферентен път в размер на 13 300 хонконгски долара (~ 1700 щатски долара) годишно, в продължение на четири години. HKUST ще предостави на наградените и отлична награда за научни изследвания в размер на 40 000 HK (~ 5100 USD) през първата година на обучение.
 • RedBird Ph.D. alt = "Стипендия: стипендия за подновяване на 40 000 хонконгски долара (~ 5100 щатски долара) годишно за отлични кандидати за докторска степен, като признание за техните изключителни академични постижения и изследователски капацитет.
 • Азиатски бъдещи лидери alt = "Програма за стипендии (AFLSP): стипендия за нови студенти от Източна, Югоизточна и Южна Азия, за да продължат магистърски програми и обогатяване между култури.

Студенти, които следват редовно MPhil и Ph.D. програмите ще имат гарантирано настаняване в университета през първите две години от обучението си. Съществуват и други възможности за финансиране, като например Наградата за научни изследвания в чужбина и Наградата за научни изследвания в района на Големия залив и др. За повече подробности, моля, посетете тук .

HKUST (Гуанджоу) Прием на пилотна схема

HKUST","author_url":"","source":""}" />

img 4

В съгласие с подготвителната работа за създаването на HKUST (GZ), HKUST пусна пилотна схема в Гуанджоу в кампуса на Clear Water Bay (CWB), за да започне да записва изследователски студенти следдипломни (RPg) от 2019/20. Целевият прием е 150 студенти, които ще бъдат допуснати до редовна докторска степен. или MPhil програми. Студентите, приети по схемата, ще получат следдипломно обучение и гарантирано настаняване в университета. Университетът ще предложи и докторска степен RedBird с възможност за възобновяване. стипендия от HK $ 40 000 годишно за отличен доктор. кандидати, като признание за техните изключителни академични постижения и изследователски капацитет. За повече подробности, моля, посетете тук .

Сега Университетът кани кандидатури за прием през есента на 2021/22 г. (започващ през септември 2021 г.). Кандидатствайте сега !

Местоположения

 • Hong Kong

  Clear Water Bay, Kowloon, , Hong Kong

  Програми

  Институцията предлага още:

  Въпроси