Keystone logo
Georgian State University Of Theatre And Film

Georgian State University Of Theatre And Film

Georgian State University Of Theatre And Film

Представление

Театърът и филмът „Шота Руставели“ Държавният университет в Джорджия обучава актьори на драма и филм, музикален театър, куклен театър, марионетки и пантомима, режисьори на драма, филм и телевизия, оператори, театрални и филмови критици, изкуствоведи, специалисти по телевизия и други медии, хореографи, мениджъри на туризма и експерти от културно-образователния сектор.

Нашите ученици са постигнали международни успехи и най-високи награди на различни филмови и театрални фестивали и конкурси.

В университета има театър Д. Алексидзе, научна библиотека, лаборатории, образователен, научен институт, който подготвя енциклопедии на грузинския театър и кино.

Университетът има факултети по драма, филм и телевизия, хуманитарни науки, социални науки и мениджмънт и грузинска народна музика и танци, където над хиляда студенти получават бакалавърска, магистърска и докторска степен.

Университетът изигра огромна роля в обучението на специалисти по театър и кино за целия Кавказки регион. Университетът издигна специалисти за руски, арменски, азербайджански, абхазки, осиански, ингушки, чеченски и други театри. Много известни сега театри са основани на базата на обучението на университета и дипломните спектакли (като Театър за кино актьори, театър „Месхетиан“, театър „Метехи“, театър „Ахметели“, театър „Сайнгило“, театър „Пантомима“ и др.)

Университетът поддържа творчески и научни връзки с университетите в различни страни.

Местоположения

  • Tbilisi

    Davit Aghmashenebeli Avenue,40, , Tbilisi

    Въпроси