Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava Доцент доктор. в Архитектура
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Доцент доктор. в Архитектура

Bratislava, Словакия

3 Years

Английски език

Редовно обучение, Задочно обучение

31 May 2024

Sep 2024

EUR 3600 / per year *

На територията на колежа

* на година

Стипендии

Разгледайте възможностите за стипендии, за да помогнете за финансирането на вашето обучение

Представление

д-р. учебна програма Архитектура във Факултета по архитектура и дизайн на Словашкия технологичен университет в Братислава ( FAD STU или просто FAD) отразява текущата изследователска и художествена ориентация и ви позволява да прецизирате индивидуалните си профили, фокусирани върху теоретични и научни изследвания. Проучването насърчава способността ви да работите творчески и независимо по проекти от теоретично, научноизследователско и развойно (R&D) или художествено естество, както и да анализирате и решавате предизвикателни проблеми във вашите съответни области на обучение. Той също така ви подготвя как да създадете своя собствена творческа научноизследователска и развойна дейност или художествена практика.

Програмата Архитектура се занимава с теоретични изследвания на архитектурата, експериментални методи за проектиране, изследване на архитектурната типология, оценка на околната среда, устойчивост в архитектурата, историография и архитектурна критика.

Обхванатите теми варират от Body Conscious Lab, нови технологии (разширена и виртуална реалност, генеративен процес на проектиране, базиран на използването на нов софтуер) до устойчива архитектура и реставрация на определени паметници и много други съвременни и визионерски теми, свързани с архитектурата. Университетският научен парк, намиращ се към Факултета по архитектура и дизайн, създава платформа за производство на продукти и е оборудван с нови технологии като лазер, CNC обработка, 3D принтери и др., които могат да се използват за задълбочени изследвания.

Собственото научно списание на факултета ALFA предоставя чудесна възможност да публикувате вашата изследователска работа заедно с други местни и международни изследователи. Като доктор на науките изследовател, можете да работите самостоятелно по дисертацията си, но ще имате индивидуален преподавател, в случай че имате нужда от съвет и консултация. В идеалния случай изследователски екипи, съставени от преподаватели и техните доктори. студентите работят по конкретни проекти, подкрепени от финансиране и грантове, позволяващи още по-интензивно сътрудничество с международни партньорски институции. Освен това ще имате възможност да кандидатствате за стаж чрез редица приложими схеми. Например, програмата Еразъм Плюс ви позволява да изберете, организирате и управлявате стаж във всяка институция или компания в света. Такъв стаж също се счита за част от обучението.

Като завършил можете да работите в областта на научните изследвания и образованието, правителствени или общински консултации. Можете дори да станете редовен член на персонала на факултета и да продължите по-нататъшни изследвания в областта на архитектурата. Можете да продължите работата си в сътрудничество с международни партньори в рамките на международни изследователски проекти и да изнасяте специализирани лекции.

Срокове за кандидатстване

31 май 2022 г

  • Повече информация за процеса на прием на адрес FAD STU за учебната 2022/2023 г.
  • Проверете офертата на теми за дисертация за 2022/2023 г.
  • Електронната система за кандидатстване е отворена: връзка.

Относно Училището

Защо факултетът по архитектура и дизайн на STU в Братислава?

Факултетът по архитектура и дизайн е един от седемте факултета в Словашкия технологичен университет в Братислава (наричан по-долу STU, от словашки „Slovenská technická univerzita“). Това е най-голямото и най-старото училище по архитектура в Словакия; началото на образованието по архитектура датира от академичната 1946/1947 г. и е свързано с учебната област, наречена "Гражданско инженерство".

Факултетът по архитектура и дизайн (FAD) днес е креативна и конкурентоспособна институция с отворен персонал и успешно използва възможностите за международно сътрудничество в научните изследвания и образованието. Особено чрез програмата за мобилност Еразъм Плюс, факултетът предлага възможности за обмен с повече от 50 партньорски институции в цяла Европа. Годишно десетки студенти на FAD учат в чужбина, както и международни студенти пристигат да учат тук благодарение на тези партньорски програми. Освен това около 30 международни студенти учат във FAD като студенти в ежедневна форма.

Лекторите във FAD са изключителни личности, които не са само учители и изследователи; повечето от тях са активно практикуващи архитекти, градостроители или индустриални/продуктови и графични/маркови дизайнери. Спечелените награди и награди, както и признание и контакти, преминаващи през границите на Словакия, са най-доброто доказателство за техните качества.

Освен национални експерти, FAD STU кани и гостуващи лектори от чужбина: Ян Гел, Марко Казагранде, Натали де Врис (MVRDV), Райнер де Грааф (OMA), Джени Б. Осулдсен (Снохета), Патрик Шумахер (Заха Хадид Архитекти) са само част от многобройните значими чуждестранни експерти и личности на съвременната архитектура, посетили досега факултета. Международното участие на факултета се изразява в членство в международни организации и участие в мултинационални проекти в Словакия и чужбина.

Като един от най-малките мегаполиси в Централна и Западна Европа, оживеният град Братислава представлява вдъхновяващо и в същото време достъпно място за международни студенти и пътешественици. Благодарение на географското си местоположение в Централна Европа, това е портата към Европа. Ще се насладите на близостта му до Виена, Будапеща, Прага с перфектни транспортни връзки. Споделената история и близките разстояния са общи за тези столици и предоставят много възможности за културни, социални и пътувания. Страхотните автобусни и железопътни връзки от Братислава, както и лесният достъп до Братислава и летище Виена предлагат евтини връзки до основните европейски дестинации.

Какво правим и как?

Ако търсите най-голямото и най-старото училище по архитектура в Словакия, с Факултета по архитектура и дизайн като неразделна част от Словашкия технологичен университет в Братислава, вие сте на път да стигнете до правилното място.

Тук можете да учите Архитектура и градски дизайн, Индустриален и продуктов дизайн. Характерът на тези изследвания е определил основната образователна стратегия на факултета, по-специално фокуса му върху развитието на креативността и критичното мислене на студентите и способността им да отговарят на непредвидимите предизвикателства на бъдещето, с които всеки завършил тепърва предстои да се сблъска. Обучението, базирано на проекти, водено от експерти с академичен, както и професионален опит и проекти, координирани в тясно сътрудничество с практиката, осигурява вярна симулация на опит в „реалния живот“.

FAD предлага и възможностите за целенасочена работа в своя специализиран образователен и изследователски център в сърцето на град Банска Щявница, включен в списъка на ЮНЕСКО за културно наследство. В автентичната историческа къща (действително реставрирана от студентите) факултетът може да приеме до 30 студенти и 10 души персонал по време на семинари или специализирани курсове през цялата година.

Когато се приближават до практиката, студентите се насърчават да участват в широк спектър от местни, както и международни състезания. Качеството на училището се потвърждава основно от постиженията на учениците. Архитектурният факултет може с гордост да се похвали с успехите на студентите в различни местни и международни архитектурно-урбанистични и дизайнерски конкурси (напр. Inspireli Awards, Xella, Isover, Национална награда за d'Design, ABF Slovakia за най-добра бакалавърска работа, проф. Награда Лацко за най-добра дипломна работа) и много други.

С такова мислене ние се стремим към комплексна подготовка на нашите студенти в областта на твърдите умения, както и на меките умения в контекста на предстоящата Индустрия 4.0.

Доброто образование обаче не е достатъчно. Ние се стремим да създадем общност на първо място. FAD осигурява богат социален, изследователски, академичен и спортен живот. Имаме дългогодишна традиция да организираме нашето най-голямо публично събитие - Нощ на архитектурата и дизайна. Много от събитията се подготвят за студенти от студенти – например Манифест (първокурсниците ни получават топло посрещане от новите си колеги). Следват дни на отворени врати, изложби на студенти, както и на професионалисти, представящи своята работа, уикенд за тенис на маса и т.н. и завършващ с много местни архитектурни, дизайнерски, арт фестивали и пазари (като Urban Market), FAD се радва присъствието му поради стратегическото му местоположение близо до центъра на Братислава.

Приемане

Учебен план

Такса за обучение по програмата

съоръжения

За училището

Въпроси

Подобни курсове