Keystone logo
Esami Business School

Esami Business School

Esami Business School

Представление

За нас

Институтът за управление на Източна и Южна Африка (ESAMI) е междуправителствен център за регионално управление на управлението. Централата на ESAMI се намира в Аруша, Танзания.

Институтът е създаден с основна цел да осигури на региона обучен персонал в редица критични области, включително управление на политиката, управление на транспорта, финансово управление, управление на информационните технологии, управление на здравето, управление на човешките ресурси, управление на проекти, управление на енергията и околната среда управление на пола, между другото.

Акцентът бе да се обучат средни и висши мениджъри от региона, за да се подобри управленското им представяне, като се вземат предвид глобалните проблеми, но с регионален фокус, свързан с африканската среда.

Мандат, мисия, визия и философия на ESAMI

Институтът за управление на Източна и Южна Африка (ESAMI) е Панафриканския център за регионално управление на управлението, който е собственост на десет правителства от региона на Източна и Южна Африка. Това са Кения, Малави, Мозамбик, Намибия, Сейшелските острови, Свазиленд, Танзания, Уганда, Замбия и Зимбабве. Това е услуга и пазарно ориентирана институция, предлагаща висококвалифицирано специализирано управленско обучение, консултантски услуги, образователни програми и ориентирани към действие научно-изследователски услуги. Други държави, които редовно участват в програмите за развитие на управлението на ESAMI, са Лесото, Ботсуана, Южна Африка, Ангола, Руанда, Сиера Леоне, Нигерия, Еритрея, Кот д'Ивоар, Либерия, Гана, Гамбия, Судан, Етиопия и Буркина Фасо.

През май 1997 г. Икономическата комисия за Африка на ООН официално определи ESAMI като Африкански център за върхови постижения в развитието на управлението. Това признание наложи на ESAMI да разшири услугите си за всички страни в Африка. За да посрещне предизвикателството на Африка в управлението през новото хилядолетие, ESAMI продължава да предоставя висококачествени, целенасочени намеси за развитие на управлението в цяла Африка.

мандат

Мандатът на ESAMI е да подобри ефективността и ефективността на управлението на публични, частни и международни организации в Африка. Това ще стане чрез:

 • Обучение и образование в областта на управлението;
 • Консултантски и консултантски услуги по управление;
 • Мениджмънт изследвания, генериране на знания и публикации;
 • Насърчаване на най-добрите практики в управлението.

зрение

До 2020 г. ESAMI е международен център за лидерство и бизнес преобразуване

Мисия

Нашата мисия е да трансформираме институциите чрез развитие на лидерство, иновативно образование, обучение по мениджмънт, създаване на нови знания и консултантски услуги.

Нашата вселена от клиенти ще бъдат физически, обществени, частни и международни организации.

ESAMI: Минало и настояще

От създаването си през 1980 г., ESAMI има значителен принос в областта на човешките ресурси и развитието на управлението в региона. Ролята му на премиерски регионален институт за развитие на мениджмънта се разшири значително в резултат на повишеното търсене на клиентите от страните от региона и отвъд него. Към днешна дата над 75 000 служители от средния и висшия сектор в правителството, публичните, частните и гражданските организации са участвали в програми за отворено управление, предлагани от Института.

Стратегическият тласък на ESAMI

Програмите на ESAMI се основават на възникващите нужди на клиента в целия континент. Институтът продължи да гарантира, че програмите ще се възползват от изследванията, провеждани под формата на оценка на потребностите и обратна връзка от участниците. Оценката на програмата, изследванията на проследяването и оценката на въздействието ще формират важна част от процеса на обучение и изграждане на капацитет на ESAMI. Програмите за обучение, представени в този проспект, ще имат силна връзка между управлението и подобряването на изпълнението на индивидуално и организационно ниво.

Ще бъдат предприети специални програми, насочени към специфичните проблеми и проблеми на клиентите. Те обикновено се провеждат при поискване и на места и дати, удобни за клиента.

ESAMI стартира Изпълнителна програма за MBA, която се оказа доста успешна. Към днешна дата записването в Бизнес училището е в размер на 3600 студенти, разпределени в десет кампуса в Африка.

ESAMI също така въведе сертификати, дипломи и бакалавърски програми по управление на бизнеса.

Възможностите на ESAMI и сравнителните предимства

Като център за развитие на мениджмънта, ESAMI е конверсионен център, където се срещат хора от различни страни, за да споделят и обменят опит в регионална рамка. Институтът има за цел да подобри това взаимодействие, за да улесни подобряването на управленските резултати и ефективността на клиентските организации. Като една от най-големите регионални институции в Африка и премиер в развитието на управлението, способността на ESAMI до голяма степен се вкоренява в следните качества:

 • Неговото ядро ​​от различни, местни, висококвалифицирани и опитни професионални кадри, които разбират страните, с които работят добре
 • Успешна институция, управлявана от африкански специалисти, които познават африканската среда и се ангажират с нейната услуга.
 • Широкият и гъвкав мандат на ESAMI, ръководен от динамичен Съвет на управителите
 • Степента на финансова самодостатъчност на ESAMI от приходи от обучение и консултации, която не зависи от субсидиите за оцеляване
 • Персонал с желание и ангажимент за ефективно подобряване и иновации.
 • Възможността на ESAMI бързо да разгърне своя професионален персонал, който е допълнен от мрежа от офиси близо до клиентите си
 • Богат опит, натрупан през годините от взаимодействия с клиенти от различни среди и страни
 • Мрежа от институционални и индивидуални контакти
 • Гъвкавост и готовност за адаптиране в съответствие с променящата се среда и очаквания
 • Регионален вкус и характер, които да съответстват на дейностите на Института и да отговорят бързо на специфични изисквания, тревоги и приоритети.

Местоположения

 • Arusha

  Headquarters P. O. BOX 3030, Arusha, Tanzânia, , Arusha

  • Nairobi

   ESAMI KENYA 4th Floor International House P. O. Box 566628 – 00200, , Nairobi

   • Dar es Salaam

    ESAMI DAR ES SALAAM 3rd Floor, NIC Investment House P.O. Box 22290, , Dar es Salaam

    • Lusaka

     ESAMI - ZAMBIA 2ND Floor, Superannuation House Ben Bella Road P.O. Box 32132, , Lusaka

     • Kampala

      ESAMI – UGANDA ESAMI Centre, Plot 52 Bombo Road P.O. Box 824, , Kampala

      • Windhoek

       ESAMI – NAMIBIA Cnr Nelson Mandela/Sam Nujoma HIDAS Centre P.O. Box 1836,, 9000, Windhoek

       • Mbabane

        ESAMI – eSWATINI 3RD Floor, Lilunga House Somhlolo Rd P.O. Box 4234, , Mbabane

        • Harare

         ESAMI – ZIMBABWE 6 Bantry Road, Alexandra Park P.O. Box 2627, , Harare

         • Maputo

          ESAMI MOZAMBIQUE No. 657 Floor No. 1 Avenida Julius Nyerere P.O. Box 2077, , Maputo

          • Lilongwe

           ESAMI MALAWI 1st Floor, Development House, City Centre P.O. Box 31127 Lilongwe 3, , Lilongwe

           Въпроси