We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Представление

Технологичният университет в Гданск (полско име: Politechnika Gdańska) е един от най-старите университети в Полша и най-големият технически университет в Северна Полша.

Създадена е през 1904 г. и оттогава обучава инженери от световна класа в различни области на науката и технологиите.

Разположен в Гданск – град с хилядолетна традиция и врата към полското крайбрежие – това е идеалното място да учите и да се наслаждавате на студентския живот.

Основни предимства Gdańsk University of Technology

 • Техническият университет в Гданск беше признат за най-добрия технически изследователски университет в Полша в конкурса на Министерството на науката и висшето образование.
 • Първо място през 2018 г. и второ място през 2019 г. в класацията на Министерството на науката и висшето образование за измерване на популярността на обучението сред кандидатите.
 • GUT е класифициран като един от 10-те най-красиви университета в Европа според класацията на Times Higher Education University Rankings.
 • Университетът се състои от 9 факултета с 37 области на обучение.
 • В него работят 1200 академични преподаватели и обучават 14 хиляди студенти.
 • Завършилите не само намират лесно работа след дипломирането си, но също така често успешно създават и управляват собствен бизнес.*
 • За потенциалните кандидати е важно да знаят, че Gdańsk University of Technology е един от най-популярните университети сред младите хора.
 • Международните студенти в GUT се радват на уникална подкрепа, както по време на процеса на прием, така и по време на обучението си, от Службата за международни студенти и посетители (ISVO)** – организация, посветена на популяризирането на университета в международен план, набирането на кандидати от чужбина и подкрепата на новодошлите .

*Според национално проучване приходите на завършилите Технически университет в Гданск са на четвърто място сред завършилите в страната.

** ISVO е част от Службата за международни отношения на Техническия университет в Гданск и е създадена, за да предоставя информация и консултации на международни кандидати и студенти. Поддържащият, многоезичен персонал може да отговори на въпроси относно кандидатстването, университета, легализирането на престоя в Полша, настаняването и да помогне при разрешаването на всякакви проблеми, които могат да възникнат.

192808_NAWA-STER-EN.png

Местоположения

 • Gdańsk

  Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

  Въпроси