Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Doctoral School at Gdańsk University of Technology

Представление

Технологичният университет в Гданск (полско име: Politechnika Gdańska) е един от най-старите университети в Полша и най-големият технически университет в Северна Полша.

Създадена е през 1904 г. и оттогава обучава инженери от световна класа в различни области на науката и технологиите.

Разположен в Гданск – град с хилядолетна традиция и врата към полското крайбрежие – това е идеалното място да учите и да се наслаждавате на студентския живот.

Основни предимства Gdańsk University of Technology

 • Техническият университет в Гданск беше признат за най-добрия технически изследователски университет в Полша в конкурса на Министерството на науката и висшето образование.
 • Първо място през 2018 г. и второ място през 2019 г. в класацията на Министерството на науката и висшето образование за измерване на популярността на обучението сред кандидатите.
 • GUT е класифициран като един от 10-те най-красиви университета в Европа според класацията на Times Higher Education University Rankings.
 • Университетът се състои от 9 факултета с 37 области на обучение.
 • В него работят 1200 академични преподаватели и обучават 14 хиляди студенти.
 • Завършилите не само намират лесно работа след дипломирането си, но също така често успешно създават и управляват собствен бизнес.*
 • За потенциалните кандидати е важно да знаят, че Gdańsk University of Technology е един от най-популярните университети сред младите хора.
 • Международните студенти в GUT се радват на уникална подкрепа, както по време на процеса на прием, така и по време на обучението си, от Службата за международни студенти и посетители (ISVO)** – организация, посветена на популяризирането на университета в международен план, набирането на кандидати от чужбина и подкрепата на новодошлите .

*Според национално проучване приходите на завършилите Технически университет в Гданск са на четвърто място сред завършилите в страната.

** ISVO е част от Службата за международни отношения на Техническия университет в Гданск и е създадена, за да предоставя информация и консултации на международни кандидати и студенти. Поддържащият, многоезичен персонал може да отговори на въпроси относно кандидатстването, университета, легализирането на престоя в Полша, настаняването и да помогне при разрешаването на всякакви проблеми, които могат да възникнат.

192808_NAWA-STER-EN.png

Местоположения

Местоположения
 • Gdańsk

  Gdańsk, Poland, 80-233, Gdańsk

  Въпроси