Keystone logo
Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Czech Technical University in Prague

Представление

Czech Technical University in Prague е най-старият технически университет в Европа, основан през 1707 г., и понастоящем е водещ технически изследователски университет в региона и в Пражкия изследователски клъстер.

CTU предлага бакалавърски, магистърски и докторски програми в 8 факултета: Факултет по строителство, машиностроене, електротехника, ядрени науки и физическо инженерство, архитектура, транспортни науки, биомедицинско инженерство, информационни технологии и програми в Института за напреднали изследвания на Масарик .

Освен това CTU предлага безплатни спортни курсове, можете да посетите и да се обучавате в Националната технологична библиотека и да почувствате международната общност в Campus Dejvice в сърцето на Европа.

136733_32cf6ae7-460a-4c2a-8f89-93860bb45f99.jpg

Университетът обучава бъдещи изследователи и творчески работници. Всички студенти имат основен проект като задължителна част от своята учебна програма, бакалавър, магистър и доктор. ниво. Студентите по инженерство имат достъп до студентски лаборатории и работилници и до оборудването и съоръженията, които са им необходими за работата им по проекти. Предприемчивите студенти могат да се присъединят към един от изследователските екипи на своя факултет. Като алтернатива, например, те могат да се присъединят към един от екипите на Formula Student, който всяка година разработва нова версия на състезателен автомобил с традиционен двигател и друг състезателен автомобил с електрическо задвижване. Научните изследвания са основен елемент в работата на всички членове на академичния състав, наети от факултетите (училищата), и основен критерий за тяхното повишаване.

Изследванията се извършват във всички 8 факултета, а също и в няколко института, например Чешкия институт по информатика, роботика и кибернетика (CIIRC) или Университетският център за енергийно ефективни сгради (UCEEB).

CTU в Прага зае 9-то място в последните QS EECA University Rankings, а град Прага подобри позицията си в най-новия индекс за най-добри студентски градове на QS. Прага също е класирана като втория най-добър град за завършилите университет.

Студенти и изследователи от региона и все повече от цял свят откриват, че Прага не е просто идеален град, в който да се учи. Той е и място за среща и прекарване на няколко дни заедно на конференция. Чешките земи и Прага имаха труден двадесети век, но сега Прага напълно се възстанови като един от големите градове на централна Европа. Чехия си възвърна позицията на център за научни изследвания и иновации, която държаше от началото на индустриалната ера до втората световна война.

CTU в Прага е и член-основател на консорциума Study in Prague, който събира 7 водещи държавни университета в Прага.

Прочетете за измерванията на Covid-19 в CTU в Прага: https://www.cvut.cz/en/ctu-coronavirus-information?update=20200405

136734_18449dfd-caa9-4b75-8b17-758948d30410.jpg

Следвайте ни във Facebook, Instagram и Twitter: @studyatctu

Местоположения

  • Prague 6

    Jugoslávských partyzánů 1580/3, 160 00, Prague 6

Въпроси