Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

A logo

Представление

В сърцето на Централна Европа има университет, който трябва да опознаете. Университетът по технологии и икономика в Будапеща , или както просто наричаме BME, има богато минало - тъй като е създаден през 1782 г. BME е първото място в Унгария, където инженерите са получили образование на университетско ниво, докато самият Факултет по машиностроене е създаден през 1871г.

Кампусът се намира в Будапеща (столица на Унгария ), до река Дунав , най-международната река в света, свързваща 10 държави.

Градът има средновековен квартал на замъка с дворци, културни забележителности и исторически център на града, пълен с атракции. Будапеща е заобиколена от обширни гори на запад, идеални за туризъм. Ако сте искали да се заредите след еднодневен преход, знаете ли, че Будапеща има квартал с уникални, така наречени „руински кръчми“ ? Разбира се, навсякъде можете да намерите не само кръчми, но и много клубове и места за улична храна. И всичко това в рамките на по-малко от 10 минути пътуване с гъстата мрежа на обществения транспорт в Будапеща.

Да предположим, че сте решили да се отпуснете след лекциите си. Няма проблем! Можете да си направите приятна разходка по 200-метровияхълм Gellért (с прекрасна гледка към нашия красив град) или да посетите термалния спа Gellért (построен през 1200-те години). Между другото, градът разполага с 14 спа и аквапарка, предоставящи богат избор от възможности за отдих.

През летните уикенди историческият мост на Свободата (също на няколко минути пеша от Уни) се превръща само в пешеходен мост с концерти на живо, конфитюри или дори уроци по йога на открито.

BME има 3 лауреата на Нобелова награда; един от тях беше студент и преподавател в нашия факултет: Денес Габор , който спечели Нобелова награда за откриване на холограма, Теодор фон Карман , „баща на ракетната технология“ в САЩ, и Ласло Хелър , създателят на охладителната система на Heller за електроцентрали.

Ако не сте сигурни кое поле да изберете в машиностроенето, имаме някои добри новини. Машиностроителният факултет предлага бакалавърска степен по машиностроене в две специализации: Технология на процеси и Инженерно проектиране и технологии. На ниво MSc вашите възможности са още по-широки; нашият магистър по машиностроене предлага пет специализации:

- Дизайн и технология,

- топлотехника,

- Механика на твърдото тяло

- Механика на флуидите и

- Ядрено инженерство.

От специализациите трябва да изберете две, главна и малка. Ядреното инженерство може да бъде избрано като единична основна + малка спецификация.

В машиностроителния факултет BME определено не сте сами. Международен наставнически екип предоставя помощ за настаняването ви в Будапеща.

Ако се интересувате от определена тема, можете да се присъедините към професионална студентска група, да получите по-задълбочени знания и да създадете нови постижения.

В BME има богат асортимент, за да прекарате свободното си време. Отначало BME има оживен социален живот: концерти, партита, продължаващи до зори, където изпускате пара и се забавлявате.

И там е самият град: в Будапеща не можете да скучаете нито през деня, нито през нощта. Можете да се срещнете с новите си приятели, да ускорите нивото на кофеин, да утолите жаждата си в стотици изискани кафенета с нова вълна близо до BME или да посетите ресторанти или заведения за бързо хранене в центъра на града.

Ако се интересувате, заповядайте и следвайте в машинен факултет на BME!

Повече информация: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Връзки, които могат да ви помогнат:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/en/

Спортен център BME

Местоположения

  • Műegyetem rkp. 3., 1111, Budapest

Въпроси