Acadia Divinity College

Acadia Divinity College

Acadia Divinity College

Представление

За Acadia Divinity College

Acadia Divinity College (ADC) е в колежа на един от най-старите и най-уважавани университети в Канада, Acadia University. Като официална семинария на канадските баптисти в Атлантическа Канада (CBAC) и Факултета по богословие за университета Акадия, ADC има отлична история за снабдяване на християните с пълно работно време и доброволно служение в Канада и света. Предлагайки програми за завършено и непълно работно време в бакалаври, магистри и докторанти, както и програми за продължаващо обучение, ADC студентите са изправени пред предизвикателство от своите преподаватели да задават въпроси, да изследват дълбочината на тяхната вяра и да култивират своите призоваване, независимо дали е академично или служебно служене, чрез строга интелектуална инструкция, смислена духовна формация и практически опит в служението.

Въздействието на ADC е локално и глобално. Нашето разнообразно ученици от над 200 студенти идват от цяла Канада и от повече от 12 страни и представляват 15 деноминации. Чрез нашите разнообразни партньорства, учениците могат да учат, изследват и стажуват в някои от най-големите градове в света или в най-отдалечените села в Северна Канада.

Ние се ангажираме да снабдяваме мъжете и жените от различни среди и контексти да служат на другите в любовта и познанието на Исус, за да спечелят увереност в Божието Слово, за да говорят на реалностите на живота днес чрез:

Развиване на знания: Ние преподаваме с академична строгост и вярност. Ние подхранваме умения в областта на научните изследвания и ученето през целия живот. Ние произвеждаме изследвания и публикации, които изграждат знания и изследват нови идеи.

Подхранване на личната формация: Ние улесняваме християнската формация и подхранваме роднинската общност. Ние акцентираме върху изследването на идентичността, самопознанието и личностното израстване.

Развиващи умения: Ние развиваме компетенции за църковно служение и по-широка християнска служба. Ние ръководим лидери в партньорство с местните църкви и други агенции.

ADC е акредитиран от Асоциацията на богословските училища в САЩ и Канада .

Местоположения

Местоположения
  • 15 University Ave. (Mail) 38 Crowell Dr. (Courier) Wolfville NS B4P 2R6, B0P, Wolfville

Въпроси