Саудитска Арабия

Най-добрите университети за Докторантура Програми в Саудитска Арабия 2024

Брой институции: 32
  • Hamad Town, Бахрейн
  • Riyadh, Саудитска Арабия

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Sharjah, Обединени Арабски Емиерства
  • Oman Online, Оман
  • + 7 Още

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Ayn Ibn Fuhayd, Саудитска Арабия

  Чрез мощна програма от дипломи и поръчкови курсове, съчетаващи теорията и практиката, от създаването си Josoor е предоставил решения за образование и обучение за над 4000 участници, като ги е снабдил с умения и опит за управление на проекти и организации в спортната индустрия и за постигане на световна класа , високопоставени спортни и развлекателни събития.

  • Al Hofuf, Саудитска Арабия

  Колко сме доволни от King Faisal University , града на знанието в оазиса Al-Ahsa; да ви приветства чрез своя електронен портал и неговите прозорци с изглед към постиженията на този древен университет и неговите постижения, обхващащи повече от четири десетилетия и половина от 1395 г. до AH 1975 г., съответстващи на 1975 г. от н.е., и продължавайки да благодарим на Всемогъщия Бог, а след това с щедрите грижи и неограничената подкрепа, които получава от нашето мъдро ръководство Бог да го благослови, вярвайки в пионерската и лидерска роля, поверена на образователните и изследователски институции на страната, за да допринесе за постигане на цялостно национално развитие.

  • Riyadh, Саудитска Арабия

  Riyadh Elm University , бивш Риядски колеж по дентална медицина и фармация (RCsDP) е частно подкрепена образователна институция след средно образование, разположена в Рияд в Кралство Саудитска Арабия. През февруари 2004 г. колежът получи официално одобрение от Министерството на висшето образование на Кралство Саудитска Арабия да предлага професионални бакалавърски програми по стоматология, дентална хигиена, дентална помощ, фармация и медицински лабораторни технологии.

  • Riyadh, Саудитска Арабия

  Във вторник, 09/01/1419 AH (06/05/1998 г. сл. Н. Е.) Престолонаследникът на НПВ - Бог да го защити - нарежда сливането на имам Мохамад Ибн Сауд ислямски университет и Университета Крал Сауд в Южния регион в едно цяло под новата идентичност на „ King Khalid University “. По-късно, на 11/3/1419 AH (6/7/1998 г. сл. Н. Е.), Е издаден кралски указ, указ 7/78 / M за завършване на всички редовни процедури, необходими за осъществяване на сливането. Първият бюджет на университета е издаден на 14/09/1419 AH (02/01/1999 AD) в рамките на общия държавен бюджет.

  • Dammam, Саудитска Арабия

  Преди да изпъкне името на „Al Asala Colleges“, беше проведено подробно проучване на дисциплини, брой студенти във всяка дисциплина на ниво Кралство и на ниво всеки град, достигащо най-добрите дисциплини по отношение на участието на студентите в дисциплини от една страна , изисквания на саудитския пазар на труда като цяло и по-специално на източната провинция от друга.

  • Mecca, Саудитска Арабия

  Кралство Саудитска Арабия е в челните редици на страните от ислямския свят поради своя религиозен статус, както и историческото и цивилизационното си значение. Включва Киблата (Каба), с която мюсюлманите се сблъскват по време на ежедневните си молитви. Освен това милиони сърца на хората се обръщат към Мека, желаейки да извършат хадж и умра.

  • Industrial Area, Саудитска Арабия

  Majmaah University е един от най-новите университети в скъпата родина, който се присъедини към система от много и големи научни сгради, за да се превърне в принос на университетското образование и разрешително за хората от провинция Al Majmaahah и губернациите в обхвата на университета очаква много да им предложим.

  • Tabuk, Саудитска Арабия

  Въз основа на принципа на интеграция между частния и публичния сектор в КСА в предлагането на услуги за висше образование, Министерството на висшето образование насърчава частното висше образование във всички академични специалности. Негово кралско височество принц Фахад Бин Султан, принцът на региона Табук, насърчил инвеститорите да създадат частен университет за разпространение на културата и образованието в град Табук, който има отлично географско разположение, което обслужва региона и околностите му.

  • Riyadh, Саудитска Арабия

  Частното образование в кралството е свидетел на възраждане и голямо внимание на правителството на попечителя на Двете свети джамии крал Салман бин Абдулазиз, Бог да го запази. Дар Ал Улум е един от най-изявените частни университети в Кралството, насочен към насърчаване на висшето образование и инвестициите в устойчив човешки капитал.

  • Buraydah, Саудитска Арабия

  Това е един от административните райони в Саудитска Арабия, а седалището му е град Бурайда. Касим е известен с изобилието на подпочвени води и осигурява на Кралство Саудитска Арабия най-добрите видове фурми и зеленчуци. Ключовите градове в региона са: Бурайда, най-големият град, Онаиза, Мазниб, Букейрия, Бадаея, Алмазниб, Алхабра, Рияд Алхабра, Аляся, Оклат Алсукур, Дария, Оюн Алджава и др.

  • Riyadh, Саудитска Арабия

  Общността на PSU се движи от споделена цел: да направи по-добър свят чрез образование, научни изследвания и иновации. Ние сме забавни и странни, изобретателни и артистични, обсебени от числа и приветливи за талантливи хора.

  • Taif, Саудитска Арабия

  Понастоящем основният кампус на Taif University се намира в Ал-Хавия, губернаторство Таиф, емирство Мека, западен регион на Саудитска Арабия, на източните склонове на планината Сарават на височина 1700 м над морското равнище в югозападната част на Арабия Полуостров. TU също има три клонни кампуса в провинция Таиф: клон Тараба (приблизително 150 км от Таиф), клон Хурма (приблизително 200 км от Таиф) и клон Раня (350 км от Таиф).

  • Jeddah, Саудитска Арабия

  Ние се стремим да постигнем институционални върхове чрез изграждане на устойчиви стратегически партньорства за напредък в развитието на образователния процес и специализирани приложни практики.