PsyD в клиничната психология

Общ преглед

Описание на програмата

Преосмисляне на професионална практика

Psy.D. в учебната програма по клинична психология предлага иновационни курсове по психология, за да подготви студентите за професионална практика, включително основни, клинични и изследователски курсове. Основната учебна програма осигурява основа за клиничните и изследователските курсове, подпомагаща развиващата се връзка на студента с клиничната ангажираност.

Psy.D. в клиничната психология е предназначен да отговаря на образователните изисквания за държавния лиценз на калифорнийския психолог. Psy.D. в областта на клиничната психология също отговаря на образователните изисквания за лиценза за щат на Калифорния MFT (Борд по поведенчески науки, Сенатски законопроект 33, раздел 4980.36, Кодекс на бизнеса и професиите) и държавата Калифорнийски лицензиран професионален клиничен съветник (LPCC), (Сенат Бил 788, раздел 4999.33, Кодекс на бизнеса и професиите, при условие че теренната работа се извършва в съответствие с изискванията на BBS.

„За да променим това, което е, трябва да дадем реч на това, което е било, да си представим какво може да бъде

- Адриен Рич

Налични концентрации

 • Трансформативно лидерство
 • Коучинг в развитието
 • Коучинг по здраве
 • Трансформативно обучение
 • Социална артистичност
 • Изразителни и движещи изкуства
 • Клинична психология
 • Дълбока психология
 • Трансперсонална психология
 • Интегрална психология
 • Йога и психология
 • Соматична психология
 • Организационно развитие

psychology, psyche, mask

Образователни цели

 • Да се развие лидерски капацитет, който да продължи професионално ангажиране с професията психология.
 • Да се развият творчески практики и умения за проучване.
 • Да формулират и прилагат ключови понятия и основни принципи на психопатологията на всички нива на човешките системи.
 • Да се прилагат подходящи приложения на психологическите ресурси за оценка със специализирано осъзнаване на индивидуалните различия и културното многообразие.
 • Да се развият компетенции за привеждане на принципи и практики на трансформативно обучение в клинични условия.

Изисквания за дипломиране

 • Студентите, които влизат със степен бакалавър, трябва да завършат 133 кредита (1080 часа), от които 25 кредита са от полеви (750 часа).
 • Студентите, които влизат в програмата с квалифицирана магистърска степен (Advanced Standing), трябва да завършат 117 кредита (920 часа), от които 25 кредита са от полевата работа (750 часа).
 • Студентите са длъжни да посещават 6 резиденции. (Или 5 резиденции, ако са допуснати с Advanced Standing)
 • Изисква се завършване на оригинален клиничен случай.
 • Необходими са шестдесет часа лична терапия в индивидуална, двойка, семейство и / или групова обстановка. В някои случаи този опит може да бъде придобит преди да се запишете в следдипломната програма на Meridian.
 • Студентите имат максимум осем години от първоначалната си дата на записване, за да завършат PsyD.
 • Студенти в докторантурата. в областта на психологията и PsyD в клиничната психология могат да спечелят магистърската степен по психология по време на записването си, ако изпълнят изискванията за магистърска степен по пътя си към получаване на докторска степен в меридиан.

Изисквания за прием

 • Необходима е бакалавърска степен за приемане в магистърските програми на Meridian.
 • Студентите подават онлайн формуляр за кандидатстване заедно с документи като официални преписи, лично изявление и препоръчителни писма. Приемната комисия преглежда всички кандидатури и кани избрани кандидати да пристъпят към интервю. Повече информация е достъпна на страницата Процес на кандидатстване.
 • Очаква се всички студенти да владеят английски език, тъй като всички инструкции в Meridian се предлагат на английски език.
 • Статут за напреднали може да се кандидатства от студенти, които кандидатстват по някоя от програмите за докторска степен по психология с магистърска степен по психология или нейния еквивалент.

Академична структура

Академичната структура на Меридиан дава на студентите гъвкавост да се ориентират в учебната архитектура на университета по начини, които съответстват на техните страсти, професионални цели и други житейски ангажименти.

Структурата е предназначена да обслужва разнообразно студентско тяло, които живеят по целия свят, имат разнообразни културни и клинични визии за своята кариера и са на различни етапи от професионалния си път.

Студентите се записват в специалност, могат да избират концентрация и да се регистрират за един или няколко курса на всяко тримесечие. В допълнение към основните курсове за специфичната степен и курсовете за котва, които представляват намерението за трансформативно учене в учебната програма на Меридиан, студентите избират избираеми курсове, които се привеждат в съответствие със своята концентрация, произход и професионален път на Меридиан.

Формат на обучение

Хибридният формат на обучение на Meridian е предназначен да даде възможност на студентите да продължат обучението си с гъвкав темп, комбинирайки асинхронна курсова работа чрез персонализираната платформа за социално обучение на университета, Pivot, видео разговори на живо с преподаватели, синхронна ангажираност на общността на студентите и едноседмични резиденции , Чрез комбиниране на иновативни методи за онлайн обучение с богати видео разговори и дълбоки връзки за пребиваване на място, Меридианският формат на обучение дава възможност на учениците да участват на местно ниво и да възприемат в световен мащаб.

Всяко тримесечие студентите полагат един или няколко седемседмични онлайн курсове. Този график предоставя на учениците време между тримесечия за почивка, ангажиране и подготовка. Освен това студентите посещават най-малко две седмични резиденции на учебна година, докато не изпълнят изискванията си за пребиваване. Жилищата работят от понеделник до петък през цялата година в Центъра на залива на Меридиан и други глобално разпространени места. Студентите могат да изберат дати и местоживеене въз основа на личните си обстоятелства и професионални стремежи.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’ ... Научете повече

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’s graduate degree programs in Business, Psychology, Education, and Transformative Leadership enable students to combine passion with a profession in service to larger social, cultural, ecological, and developmental goals. Meridian is accredited by the WASC Senior College and University Commission and approved by the US Department of Education for participation in the Federal Student Aid program. WASC is the Department of Education recognized regional accreditor for such schools as the University of California at Berkeley, UCLA, and Stanford University. Meridian’s licensable degrees have been recognized by the California Board of Behavioral Sciences and Board of Psychology for over 25 years. Свиване