EdD в организационно лидерство

Общ преглед

Описание на програмата

Развитие на обучителни лидери

Организации по целия свят в различни области като образование, бизнес, гражданско общество и правителство са предизвикани от безпрецедентната сложност. Това, което се изисква от организационните лидери сега, често е далеч над техните текущи възможности. Ed.D. на Meridian в организационното лидерство е разработено, за да отговори на тази пропаст във възможностите. Дизайнът на учебната програма дава възможност на студентите да развиват екология на компетенциите в подкрепа на собствените си възможности като лидери, както и в обучението на други ръководители и консултации с екипи и организации. Студентите в тази програма работят с преподаватели, които са висококвалифицирани практикуващи и са ангажирани дълбоко в трансформативни проекти.

"Всяка истинска промяна предполага разпадането на света, както човек го е познавал винаги, загубата на всичко, което даде една идентичност."

- Джеймс Болдуин

Налични концентрации

 • Коучинг в развитието
 • Изразителни и движещи изкуства
 • Коучинг по здраве
 • Организационно развитие
 • Социална артистичност
 • Трансформативно лидерство
 • Трансформативно обучение

office, startup, business

Образователни цели

 • Да развиваме лидерски капацитет, насърчаващ творческата и културна трансформация в рамките на организациите.
 • Да се развият творчески умения за проучване, които насърчават иновациите в организациите.
 • Да се развият компетенции, необходими за улесняване на трансформативното обучение с разбиране за човешкото развитие в множество области на практика и нива на човешките системи.
 • Да се развият научноизследователски компетенции, необходими за водене на културни и социални трансформации в услуга за възстановяване на местните и глобалните общности.
 • Да се развият компетенции, необходими за проектиране на учебни програми с преобразуващи оценки и водещи образователни организации и инициативи в местен и глобален мащаб.

Изисквания за дипломиране

 • Студентите са длъжни да попълнят 92 кредита (920 часа).
 • Студентите са длъжни да посещават 5 резиденции.
 • Очаква се студентите да завършат проект за творчески действия (основен камък).
 • Изисква се завършване на оригинална изследователска дисертация.
 • Студентите имат максимум осем години от първоначалната си дата на записване, за да завършат тази степен.

Изисквания за прием

 • Необходима е бакалавърска степен за приемане в магистърските програми на Meridian.
 • Студентите подават онлайн формуляр за кандидатстване заедно с документи като официални преписи, лично изявление и препоръчителни писма. Приемната комисия преглежда всички кандидатури и кани избрани кандидати да пристъпят към интервю. Повече информация е достъпна на страницата Процес на кандидатстване.
 • Очаква се всички студенти да владеят английски език, тъй като всички инструкции в Meridian се предлагат на английски език.

Академична структура

Академичната структура на Меридиан дава на студентите гъвкавост да се ориентират в учебната архитектура на университета по начини, които съответстват на техните страсти, професионални цели и други житейски ангажименти.

Структурата е предназначена да обслужва разнообразно студентско тяло, които живеят по целия свят, имат разнообразни културни и клинични визии за своята кариера и са на различни етапи от професионалния си път.

Студентите се записват в специалност, могат да избират концентрация и да се регистрират за един или няколко курса на всяко тримесечие. В допълнение към основните курсове за специфичната степен и курсовете за котва, които представляват намерението за трансформативно учене в учебната програма на Меридиан, студентите избират избираеми курсове, които се привеждат в съответствие със своята концентрация, произход и професионален път на Меридиан.

Формат на обучение

Хибридният формат на обучение на Meridian е предназначен да даде възможност на студентите да продължат обучението си с гъвкав темп, комбинирайки асинхронна курсова работа чрез персонализираната платформа за социално обучение на университета, Pivot, видео разговори на живо с преподаватели, синхронна ангажираност на общността на студентите и едноседмични резиденции , Чрез комбиниране на иновативни методи за онлайн обучение с богати видео разговори и дълбоки връзки за пребиваване на място, Меридианският формат на обучение дава възможност на учениците да участват на местно ниво и да възприемат в световен мащаб.

Всяко тримесечие студентите полагат един или няколко седемседмични онлайн курсове. Този график предоставя на учениците време между тримесечия за почивка, ангажиране и подготовка. Освен това студентите посещават най-малко две седмични резиденции на учебна година, докато не изпълнят изискванията си за пребиваване. Жилищата работят от понеделник до петък през цялата година в Центъра на залива на Меридиан и други глобално разпространени места. Студентите могат да изберат дати и местоживеене въз основа на личните си обстоятелства и професионални стремежи.

Последна актуализация Март 2020

За учебното заведение

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’ ... Научете повече

Meridian University is dedicated to enabling human development through wise transformative impact across multiple domains of the public and private sectors with global reach and local value. Meridian’s graduate degree programs in Business, Psychology, Education, and Transformative Leadership enable students to combine passion with a profession in service to larger social, cultural, ecological, and developmental goals. Meridian is accredited by the WASC Senior College and University Commission and approved by the US Department of Education for participation in the Federal Student Aid program. WASC is the Department of Education recognized regional accreditor for such schools as the University of California at Berkeley, UCLA, and Stanford University. Meridian’s licensable degrees have been recognized by the California Board of Behavioral Sciences and Board of Psychology for over 25 years. Свиване