Доктор по музикални изкуства (DMA)

Общ преглед

Описание на програмата

Докторът по музикални изкуства (DMA) е най-напредналият курс на обучение, предлаган в Музикалното училище в James Madison University . Програмата е разработена така, че завършващите да станат по-продаваеми във висшето образование, като подчертават педагогиката и литературата заедно с напреднали умения за изпълнение или провеждане. Програмата търси кандидати, които имат потенциал да преследват най-високо ниво на постижения в дирижирането / изпълнението и преподаването.

Тригодишната степен изисква завършване на 60-72 кредитни часа, включително основни изисквания и изисквания за концентрация. Има изискване за пребиваване от две години. В третата година от обучението студентите от ДМА трябва да преминат задълбочени писмени и устни изпити.

Предлагани степени

Доктор по музикални изкуства (DMA)

Концентрациите

 • Провеждане
 • производителност
  • Месингова зона
  • Перкусионна зона
  • Зона на пиано
  • Площ
  • Вокална зона
  • Зона на духове

Спечелете DMA в JMU

Ние търсим кандидати, които имат потенциал да преследват най-високо ниво на постижения в дирижирането / изпълнението и преподаването.

Цели на степените

Студенти, завършили програмата DMA (с концентрации в спектакъла, педагогика и литература или дирижиране, педагогика и литература), ще могат да:

Спектакъл, педагогика и литература:

 1. да демонстрира прилагането на музикално и техническо майсторство чрез изпълнението на съвременен репертоар в областта на специализацията на студента (инструментален или гласов).
 2. да създава и предоставя ефективни педагогически инструкции.
 3. анализира стандартния солов, камерния и ансамбълния репертоар в областта на специализацията на студента (инструментален или гласов).
 4. общуват ефективно с музиката чрез а) писане и б) говорене.

Дирижиране, педагогика и литература:

 1. да демонстрира прилагането на музикални и физически умения чрез изпълнение на съвременен репертоар в областта на специализацията на студента (инструментална или вокална).
 2. да демонстрират ефективни техники за репетиции чрез подготовка на представителния репертоар в областта на специализацията на студента (инструментална или вокална).
 3. да създава и предоставя ефективни педагогически инструкции.
 4. формулират усъвършенствани прозрения в художествената и формалната структура на музиката чрез оценяване в областта на специализация на студентите.
 5. общуват ефективно с музиката чрез а) писане и б) говорене.

Изисквания за кандидатстване

Краен срок за кандидатстване

 • Приложението е процес от две части. Кандидатите трябва да кандидатстват в гимназията и Getacceptd.
 • Заявката ще бъде открита на 1 септември и 30 март е крайният срок.

Програмата започва

 • падане

Преписи

 • Неофициалните преписи от всички висши учебни заведения трябва да бъдат качени с вашето електронно заявление и могат да бъдат използвани за целите на прегледа на ведомствените изпити. Ако бъде предложен , ще бъдете насочени и задължени да подадете на JMU Graduate School официален препис от всяка институция, от която е присъдена диплома за финализиране на приемането ви. Преписи се считат за официални, ако са изпратени на JMU директно от издаващата институция.

Изисква се от програмата

Степента изисква завършване на минимум деветдесет (90) кредитни часа, включително:

 • 18 - 24 часа на приложна инструкция (ако са взети 18, 6 са одобрени избираеми);
 • 22 часа литература, анализ и тематични семинари;
 • 18 часа съображения, документи и изследователски методи;
 • 6 часа педагогика; и
 • 20 часа специфични за района курсове.
 • По време на образователната програма, изключително квалифицираните студенти могат да получат до 30 кредитни часа чрез изпит и / или трансфер. След завършване на цялата курсова работа и три рецитала, студентите от ДМА трябва да преминат задълбочени писмени и устни изпити.

Изисквания за изпитване

 • Прослушване е вместо GRE. TOEFL 88 интернет (570 хартиени)

Входящи изпити

 • Преди първата седмица на занятията, всички кандидати трябва да вземат диагностични изпити по музикална история, писмена теория и ушни тренировки. Резултатите се използват за поставяне и консултиране. Кандидатите за асистентски стажове в области, свързани пряко с тези изпити, могат да бъдат задължени да ги поемат преди да получат асистентски стаж. Изискването за отстраняване на недостатъците е необходимо преди подаване на заявление за дипломиране.

Асистенти

 • Главният източник на помощ за следдипломно обучение е чрез асистентски стажове, присъдени от училището. Учебните асистентски стажове се присъждат всяка година на конкурентна основа. В съответствие с педагогическия характер на степента на DMA в James Madison University , всички докторски асистентски стажове ще включват различни обучаващи се обучения; подпомагане на преподаватели в класове и / или отговарящи за преподаване на клас, преподаване на приложни уроци (за изпълнители) и провеждане на ансамбли (за диригенти). Освен стипендия, асистентските стажове включват и награда за обучение. Може да се присъждат пълни или частични асистентски стажове. Пълните асистентски доходи плащат 24 кредита годишно и се придружават от стипендия от около 14 800 годишно. "

Нашата магистърска програма е в две части: Приложението за Висшето училище и Приложението за Музикално Училище (уверете се, че не пропускате нито една от стъпките!):

 1. Кандидатстването за висше училище се състои от формуляр за кандидатстване, придружен от такса от 60 долара. Ако сте международен кандидат, моля, следвайте и връзките на уебстраницата на Висшето училище с необходимите за вас допълнителни документи. Кликнете ТУК, за да кандидатствате в гимназията.
 2. Приложението "Училище за музика" се състои от следните документи и предварително скрининг видеоклип, подаден чрез Acceptd, придружен от такса от $ 30:
  • Curriculum Vitae или резюме (включително списък с репертоари за кандидатстващи и провеждащи кандидати).
  • Писмено 3-4 странично изложение на образователните и професионални цели и интереса Ви към програмата.
  • Неофициални преписи. Обърнете внимание, че в гимназията не се изисква да им се изпращат официални преписи, освен ако вече не сте приети от Музикалното училище. Ако сте международен кандидат и имате неофициална оценка на пълномощията и неофициални TOEFL резултати като скрийншота, моля, изпратете ги и тук, ако има такива.
  • Предварителен видеозапис на прослушване (за провеждане и представяне на ММ и DMA) ИЛИ портфейл от примерни композиции (само за специалисти по композиция ММ) ИЛИ видео за прослушване с прослушване (само за ММ в музикално образование). За информация относно това изискване за предварителна проверка, моля, изберете вашата област / инструмент по-горе в „Стартиране на приложение“. Можете да прегледате изискванията, преди да започнете да кандидатствате. Ако вашият инструмент не е включен в падащото меню, моля, консултирайте се с уебсайта на Училището за музика и се свържете с преподавателя във вашия район. JMU Website Забележка: Кандидатите за музикално образование, които нямат бакалавърска степен по музика от одобрена от NASM институция, трябва също да подадат видео прослушване на техния приложен инструмент.
  • Всички кандидати ще бъдат помолени да посочат имената и имейл адресите на ТРИ лица, които ще бъдат помолени да напишем поверителни препоръчителни писма . За кандидатите за музикално образование поне един трябва да бъде ръководител / възпитател, който ги е видял да преподават (като директор на гимназията). Други препоръчители трябва да бъдат професионалисти, които познават вашата работа като преподавател или друг преподавател.
Последна актуализация May 2019

За учебното заведение

We know that success requires equal parts intellect and action. At JMU, that’s what Being the Change is all about. When students graduating from James Madison University proudly walk across the stage ... Научете повече

We know that success requires equal parts intellect and action. At JMU, that’s what Being the Change is all about. When students graduating from James Madison University proudly walk across the stage to receive their diplomas, they’re more than just educated. Свиване