DBA (доктор по бизнес администрация)

Общ преглед

Описание на програмата

Докторската степен по бизнес администрация (DBA) в Брадфорд е върхът на образованието по управление и стартира през 2001 г. Тази докторска степен е академично строга като докторска степен, но е предназначена за висши професионални мениджъри.

Той свързва академичните теории и концепции с бизнес и управленски практики.

В първата фаза на програмата, ще предприемете задълбочени проучвания на управленската практика, критикувайки съществуващата теория и изучавайки изследователски методи под ръководството на водещи учени и практици.

Втората фаза включва провеждане на емпирични изследвания и написване на дисертация под ръководството на двама опитни научни ръководители.

Брадфорд DBA предлага редица възможности за лично развитие и кариера, а някои от нашите студенти да публикуват във водещи академични и практикуващи списания. Студентите на DBA в Училището по мениджмънт на University of Bradford ще станат част от международната ни мрежа от бизнесмени. Текущи и скорошни студенти DBA работят за компании като Shell International, Siemens, Bayer, ING Group и Phillips International.

Професионална акредитация

Горди сме, че сме в една елитна група от бизнес училища, за да задържим тройните акредитации на Equis, AMBA и AACSB, често наричани "тройната корона".

Класиране

Докторската степен по бизнес администрация (DBA) в Брадфорд е една от 26-те програми в DBA в света и една от петте в Обединеното кралство, която е включена в списъка на CEO Magazine, базирана на акредитация, качество на преподаватели, география и международен статут.

University of Bradford е класиран 301-400 в света за бизнес и икономика в Световната класация за висше образование 2019 Times.

Изисквания за вход

Ние приветстваме всички заявления за програмата DBA, особено от кандидати, чиито интереси допълват експертните познания на нашите изследователски центрове (счетоводство, финанси и икономика; хора, организация и предприемачество; логистика, верига на доставките и технологии; международен бизнес, маркетинг и брандинг).

За DBA трябва да имате:

  • бакалавърска степен и магистърска степен от акредитирана институция.
  • минимум пет години съответен мениджърски опит.
  • предложение за изследване.
  • две справки (една академична, ако е възможно).
  • високо ниво на владеене на английски език.

Предложението за изследване

Това е важна част от вашето приложение. Вашето предложение за проучване ще бъде използвано за оценка на качеството и оригиналността на вашите изследователски идеи, вашите умения за критично мислене, разбиране на съответната литература и осъществимостта на предложеното изследване. Тя ще се използва и за идентифициране на подходящи надзорни органи, така че със сигурност си струва да се отделят време и усилия.

Изследователското предложение трябва да бъде между 1500 думи и 2500 думи. Въпреки че не настояваме за определен формат, препоръчваме ви да следвате описаната по-долу структура.

Заглавие: заглавието трябва да бъде кратко резюме на предложеното от вас изследване.

Въведение: този раздел трябва да съдържа кратко описание на тематичната област, в която ще се намира изследването, да посочи ясно вашите централни изследователски въпроси и убедително да обясни причините за предлаганото изследване.

Преглед на литературата: този раздел изисква кратък преглед на съществуващите изследвания (особено тези, публикувани в периодични издания за научни изследвания и практикуващи). Трябва да обясните как вашето изследване е продиктувано от пропуските в съществуващата литература и коментират как вашето изследване може да бъде информирано от съществуващата литература, както теоретично, така и практически. Част от прегледа на добрата литература трябва да покаже как предложеното изследване е свързано с предишни проучвания, да установи къде биха могли да се посочат неговите конкретни приноси и да покаже как конкретни приноси могат да бъдат материализирани чрез извличане на идеи и силни страни от съществуващите изследвания.

Методология на изследванията: съществуват различни изследователски методи. Затова е важно този раздел да даде ясно описание на избора на методология за изследване (т.е. количествено или качествено изследване) и да обясни защо избраният е най-подходящ за вашето изследване. Този раздел трябва също да включва подробности за методите за събиране на данни и анализ на данни и коментари относно осъществимостта на събирането на данни.

Принос: важно е изследването на DBA да влияе и влияе както върху академичните теории и концепции, така и върху бизнес и организационните практики.

Справка: всички проучвания, цитирани в предложението, трябва да бъдат изброени в края на документа, като се използва харвардският стил на позоваване.

Свързани връзки: Служба за гранична служба на Обединеното кралство - за информация относно визите и имиграцията за международни студенти.

Изисквания на английски език

Програмата се преподава, контролира и разглежда на английски език, така че трябва да сте в състояние да докажете свободното си владеене на езика, ако той не е вашият първи език. Ако се нуждаем от доказателства за владеене на английски език, ще трябва да постигнете минимален резултат от поне 6,5 по IELTS теста (без подтест по-малък от 6,0). TOEFL Резултат от теста min 94.

Ако не отговаряте на изискването за IELTS, можете да вземете курс за University of Bradford по английски език в University of Bradford .

Какво ще проучите

Това включва снабдяване с умения и знания, необходими за ефективна работа в бързо променяща се и предизвикателна среда. Ще развиете компетенциите да мислите критично и стратегически и да идентифицирате комплексни изследователски програми, необходими за разработване на нови подходи или нови знания, които ще доведат до организационни промени и ще допринесат значително за развитието на избраната от вас професия.

Последна актуализация Окт. 2019

За учебното заведение

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subje ... Научете повече

With 50 years of academic excellence behind us as a University, we have continued to grow our international reputation and course provision. We have always been pioneers in developing new course subjects, reflecting and anticipating the needs of employers, our students, and of society as a whole. Свиване