DBA в управлението и технологиите

Общ преглед

Прочетете повече за тази програма на сайта на университета

Описание на програмата

Какво представлява DBA в управлението и технологиите?

DBA в областта на мениджмънта и технологиите е изпълнителна докторска програма за професионалисти от висше ниво с интелектуално любопитство, които искат да направят разлика.

DBA в управлението и технологиите е изпълнителна докторска програма за професионалисти с богат опит. Програмата е предназначена за тези, които искат да направят разлика в своите организации и по-широки общности чрез използване на потенциала на разрушителните технологии.

Нашата цел е да разработим нов вид „учени специалисти“, които могат да прилагат авангардни изследвания към текущи управленски проблеми, които изискват високо ниво на разбиране на новите технологии и техния потенциал.

В допълнение, тази изпълнителна докторска степен ще предостави на професионалисти от висок калибър изключителни възможности за работа в мрежа и шанс да вземат участие в общност за обучение и иновации, която допринася за развитието на индустриални, най-добри практики, за оформяне на обществена политика за повишаване на благосъстоянието и за насочване на технологичните смущения в сила за добро в обществото.

Програмата се преподава в сътрудничество между Comillas ICADE (Факултет по икономика и бизнес администрация и Юридически факултет) и Comillas ICAI (Инженерно училище). Този стратегически съюз, заедно с хуманистичната традиция на Папския университет в Комилас, е от ключово значение за цялостното справяне с предизвикателствата и новите бизнес възможности, предлагани от технологиите.

DBA е тригодишна програма, съчетаваща кратки курсове през първите години и половина, с иновации и изследвания през втората половина, което води до успешната защита на дисертация. Завършилите получават папската университетска степен „ Доктор по бизнес администрация“.

Сътрудничество с MIT Sloan

MIT Sloan School of Management и Universidad Pontificia Comillas подписаха Меморандум за споразумение за сътрудничество в областта на следдипломното образование. Нашите студенти по DBA по мениджмънт и технологии ще вземат курс в MIT Sloan на тема „Разрушителни бизнес модели“. Убедени сме, че този вид дейност ще предвещава началото на една дълга и ползотворна връзка между нашите институции.

Нашите студенти казват следното

Първата кохорта от студенти по DBA има това да каже за програмата.

"Програмата DBA е уникална възможност за професионалисти, достатъчно възрастни, за да бъдат разгледани за позиция в Съвета на директорите, за да получат задълбочено разбиране за въздействието на технологиите в света на бизнеса, необходимо за запълване на нарастващата празнина."
Паула Гарсия Арана, директор по планиране, контрол и регулиране, потребителски финанси в Сантандер

"DBA е идеалният начин за професионалист с богат опит да започне докторска степен. Той съчетава най-доброто от академичния и практическия подход към научните изследвания и иновациите."
Хосе Антонио Лопес, изпълнителен директор на Muñoz Ericsson Испания

„Всички ние идваме със съответния опит в програмата и тук научаваме критичния преглед и системното прилагане на теориите, за да направим наистина промяна в нашата област.“
Карлос Гомес-Мугика де ла Рика, съосновател на Mago Equity Partners

Какво ни прави различни

89% позиции в C-Suite

Повечето от учениците в първата кохорта са ръководители на ниво C в техните организации, а 55% са главни изпълнителни директори или партньори в техните фирми.Работен опит

44% от учениците имат повече от 25 години трудов стаж.

Industries

Нашите студенти идват от различни среди:

 • Финансови: 38%
 • Храна и напитки: 6%
 • Енергия: 13%
 • Консултации: 19%
 • НПО: 13%
 • Индустриални: 6%
 • Телеком: 6%


Профил на кандидата

DBA в управлението и технологиите е насочена към кандидати със следните профили:

 • 20 години професионален опит, включително няколко години висши управленски отговорности, или
 • 15 години професионален опит, включително няколко години висши управленски отговорности и магистърска програма в областта на социалните науки, хуманизма или инженерството, или
 • 15 години професионален опит, включително няколко години висши управленски отговорности и акредитирани сертификати в областта на експертизата на кандидата (напр. Удостоверение за CFA), и
 • Професионално английско майсторство
 • Други профили могат да бъдат оценени при отчитане на въздействието им върху кариерата и професионалния живот.

Допълнителни изисквания

Ниво на английски: B2 минимум и C1 силно препоръчително.

учебна програма

DBA е структурирана на две фази:

През първите една година и половина участниците участват в курсове за напреднали и определят своите изследователски въпроси. В края на тази фаза и след успешна оценка на предложение за изследовател, участниците получават степен за напреднали в управлението и технологиите.

През втората година, и особено третата, участниците провеждат своите изследвания и пишат тезата на DBA, която трябва да защитят в края на третата година.

По време на цялата програма и като предложение за обучение през целия живот за възпитаници, Университетът ще предлага специализирани хапчета за обучение по въпроси, свързани с управлението и технологиите.

Година 1

 • Курсове за напреднали (12 уикенда + 1 интензивен курс)
Година 2

 • Курсове за напреднали (4 уикенда + 1 незадължителен интензивен курс)
 • Изследователско предложение
 • Съвместни работни сесии (2 уикенда)

Година 3

 • Съвместни работни сесии (3 уикенда)
 • изследване
 • Защита на тезата


Последна актуализация Окт. 2020

За учебното заведение

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Свиване