Georgia Southern University

Представление

Прочетете официалното описание

За нас

Georgia Southern University е най-големият и най-изчерпателен център на висшето образование на юг от Атланта. С 141 степен програми на бакалавърска, магистърска и докторска нива, Джорджия Южна е определена за обществена Carnegie докторска / R2 институция и обслужва над 26,400 студенти от всички 50 държави, Вашингтон и Пуерто Рико, както и 102 държави. С три живи кампуса - кампуса Щатсбъро, кампуса Армстронг в Савана и кампуса Либърти в Хайнсвил - Южна Джорджия предлага привлекателна среда, която насърчава ученето, откритията и личностното израстване. Национално акредитираните академични програми на Georgia South подготвят различни учени за лидерство и обслужване като граждани на света. Университетът разполага с 200 студентски организации, изключителна атлетика от дивизия I, както и най-съвременни резиденционни зали и съоръжения в университета.

От 1906 г. марката на университета е култура на ангажираност, която свързва теорията с практиката, разширява учебната среда извън класната стая и насърчава растежа на учениците и успеха на живота. Централна за мисията на университета е посвещаването на преподавателите на високите постижения в преподаването и развитието на плодородна среда за обучение, илюстрирана от свободен обмен на идеи, високи академични очаквания и индивидуална отговорност за академични постижения. Факултетите, персоналът и студентите приемат основни ценности, изразени чрез почтеност, учтивост, доброта, сътрудничество и ангажираност с ученето през целия живот, уелнес и социалната отговорност.

Традиции

Georgia Southern е университет, богат на история. От скромното си начало като Първа област А

Един университет. Три кампуса.

Грузия Южна е нараснала до три различни кампуса, обслужващи нуждите на една динамична институция. Кампусът Statesboro е 900 акра грузински стил, червени тухли исторически сгради и съвременни съвременни сгради, определени сред борове и дъбове и дом на повече от 20 000 студенти; Кампусът на Армстронг в Савана е кампус с 268 акра, само на минути от историческия център на Савана и дом на около 6500 студенти; и модерно, модерно съоръжение в Hinesville е насочено към местни и военно-свързани ученици.

Военно приятелски

Военната служба и поддръжката е традиция за Грузия Южна. С две големи военни инсталации в региона, университетът винаги е бил добре дошъл дом за войници, ветерани и студентски кадети. В резултат на това списание GI Jobs нарече Georgia Southern военно-приятелска институция в продължение на седем години подред. В допълнение, орел батальон, нашата програма ROTC отдавна е източник на национално признание, печели престижната награда MacArthur четири пъти, и водеща нация в производството на армейски сестри.

Нашата история

При първа областна земеделска

Сега, във втория си век, Джордж Южна близо до 27 000 студенти, повече от 2000 преподаватели и служители, 141 програми за обучение на бакалавърски, магистърски и докторски нива, както и три живи кампуса в Щатсборо, Савана и Хинесвил.

114626_114546_Campus.jpg

Кампус в Щатсборо

Кампусът Statesboro е основан през 1906 г. като училище за преподаване на съвременни селскостопански производствени техники и умения за домашно приготвяне на деца от селските училища. Първи район A

През следващите десетилетия допълнителните имена и мисии се променят: към Грузинския учителски колеж през 1939 г. и Джордж Южен колеж през 1959 г. Продължаващата програма и физическото разширяване, включително един седемгодишен период, 1984-91 г., в които записването се удвои от малко над 6 000 на повече от 12 000 студенти, доведоха до окончателна трансформация през 1990 г. - в Georgia Southern University .

Кампусът на Армстронг и кампусът на свободата

През 1935 г. кметът на Савана Томас Гембъл основава Кампус Армстронг - тогава известен като младши колеж Армстронг - с цел да подпомогне икономиката на Савана и да даде възможност на местните младежи, които не могат да си позволят да посетят колеж далеч от дома си. Училището започна с 175 ученици и се намираше в историческата къща Армстронг на Бул Стрийт в северния край на парк Форсайт. През 1966 г., след като получи четиригодишен статут и дарение от 250 акра от Фондация „Милс Б. Лейн“ и Доналд Ливингстън, Армстронг Стейт Колидж се премества на сегашното си местоположение на разширението Абъркорн в южната част на Савана.

През следващите 30 години на растеж Армстронг добави магистърски програми в бизнеса и образованието и се превърна в Регионален образователен център по здравни професии. Ростът на институцията завърши през 1996 г. със статут на университет и ново име: Армстронг Атлантик държавен университет. Само две години по-късно, Армстронг си сътрудничи с Грузия Южна и други институции на USG, за да създаде Liberty Center в Hinesville, за да предложи програми за образователни степени на военнослужещи и ветерани и техните семейства в района. Либърти Каунти е домът на Форт Стюарт, най-голямата военна база на изток от Мисисипи.

Атлетично съвършенство

Програмите за лека атлетика на Georgia Southern имат дълга и богата история, богата на традиции, създадени от успеха. Университетът не само е произвел конференции и национални шампиони, но и е оформил частна подкрепа в значително подобрени съоръжения - решаващо за набирането и задържането на най-добрите спортисти.

Междуколегиалният атлетичен успех - включително шестте национални първенства по футбол в FCS (I-AA) - има силно положителен ефект върху публичната личност и гордост на преподавателите, персонала и студентите. Всички спортове се състезават на най-високото ниво на NCAA с футбол, бивш FCS, и се присъединяват към FBS в есента на 2014 г.

Регионален електростанция

Джорджия Юг е най-големият и най-всеобхватен университет в южната част на Атланта и е класифициран като докторски / изследователски университет от Фондация Карнеги за напредък в преподаването. Акцентът върху обслужването на връщащите се ветерани е спечелил Университета като „военно-приятелски” обозначение за седма поредна година от Victory Media, издател на GI Jobs, STEM Jobs и военни списания. Киплингер нарече Джорджия Южна "Топ 100 на най-добрата стойност", а списание "Форбс" определи Университета за най-добър среден работодател в Америка за 2018 година.

Това е вълнуващо време да бъдеш част от Eagle Nation! Изграждаме нашата институция на основата на две динамични, исторически училища за висше образование. Ние сме фокусирани върху успеха на учениците. Ние сме фокусирани върху практическото обучение. Ние сме фокусирани върху тесни връзки с преподаватели и студенти и сме тук, защото искаме да окажем въздействие върху нашите общности, нашия регион и нашата държава.

114627_114547_Freedom-SweetheartCircle.jpg

Места

Statesboro

Address
1332 Southern Drive
Statesboro, Грузия, Съединени Американски Щати

савана

Address
11935 Abercorn Street
савана, Грузия, Съединени Американски Щати

Hinesville

Address
175 West Memorial Drive
Hinesville, Грузия, Съединени Американски Щати