Charles University Third Faculty of Medicine

Представление

Прочетете официалното описание

Vinohrady здравеопазването кампуса The започна своето развитие в началото на 20-ти век, като след това в периферията на града. През 1902 г. император Франц Йосиф I откри болница Vinohrady като основен болницата за граждани на Královské Vinohrady и Жижков области. През 1925 г. Държавен здравен институт е openin близост до него. И двете институции скоро започнала да играе ключова роля в развитието на здравеопазването в Прага, Чехия и Чехословакия. Преди разделянето на Медицински факултет през 1953 г., и двете институции, които са послужили за обучение на студенти по медицина, въз основа на системна дейност на тяхното забележително персонал.

На болницата Vinohrady, имаше именно Проф по офталмология Josef Янку, откривателя на очен токсоплазмоза (M. Jankumi); Проф на белия дроб и коремна хирургия Емерих Polák; основател на Чешката пластична хирургия д-р Франтишек Burian. След Втората световна война: основателят на Чехословашката диабетология проф Иржи Syllaba, известен кардиолог проф Vratislav Jonáš, основателят на Чешката детска хематология д-р Иржи Janele, проф по неврология J. Šebek, проф по съдебна медицина E. Knobloch или ръководителя на психиатричен институт док. V. Petráň.

От персонала на Държавния здравен институт, а именно: Иван Honl, който създава първата терапевтична Пастьор институт по terrritory на нашата държава. Персоналът на този институт участва в множество световни програми на Световната здравна организация след Втората световна война, между другото в глобално премахване на малки шарка (проф Карел Рашка). Въз основа на такава богата традиция, това е възможно да се създаде нов медицински факултет на Vinohrady кампуса здравеопазването.

Нашият факултет отнася до традицията на медицински изследвания в Карловия университет, тъй като формира една от четирите основни предмети при създаването си през 1348. От учебната 1882/83 година, Факултета по медицина, точно както останалата част от университета, е била разделена на две части - немски и чешки. На 17-ти ноември 1939 г., Заедно с всички други чешките училища, чешката част на университета беше затворен. Това временно спиране на чешки образование продължава до 1945. След това, заедно с цяла немски университет, германската Факултета по медицина бе премахнато. Нейната имот е предаден на Чешката Факултета по медицина. През 1953 г. Министерството на висшето образование разделена на Медицинския факултет в Прага на три отделни факултета: Факултет по Обща медицина (включително стоматологична), Факултета по педиатрия, и Факултета по хигиена. Последното се трансформира в сегашния трети Факултета по медицина в 1990.The факт, че една нова независима Факултет по хигиена е създаден през 1953 г. доведе до някои основни промени: този факултет запазени основна медицинска насоченост, въпреки че, специализирана в областта на хигиената и предотвратяване. От една страна тази специализация, за да се развиват всички клонове на хигиената в нашата следвоенна медицина, но от него другата в същото време ограничава и ограничава обхвата на реализация на студентите в клиничната практика.

Медицинският инструкция по времето на комунизма бил заклеймен от доста формален и кадровата подход, основан. От ноември 1989 г. са били в състояние да извършва всички съществени промени в организацията на изискваните Факултет за реализация на новите реформи на учебната програма и учебните. Името на Факултета е променено на трета Факултета по медицина, Карловия университет, който подчерта, първична общото си фокус. Доц. Проф Кирил Höschl, MD, е първият декан на факултета избран в свободни избори след революцията през 1989. Академичният Сената е създадена след това заедно с научния съвет, които в днешно време привлича много неизпълнени чуждестранни членове. Имаше конкурси за всички водещи позиции в определени институти, клиники, както и за други университетски позиции. Учебният план е преструктуриран така, че планът на изследването отразява общата ориентация на Факултета интегриране разгъната площ на превантивни предмети. Изобилие от служители от различни секции на Министерството на здравеопазването и на Академията на науките на Чешката република са пряко ангажирани в педагогиката, както и изследователските дейности на Факултета.

През септември 1992 г. е открита нова сграда Факултет по Руска улица. В нея се помещават офис на декана, различни теоретични департаменти, катедри на хигиената и превантивни субекти, и, не на последно място, в Центъра за научна информация, наскоро създадена през 1992. В май 1991 г. г-жа Маргарет М. Bertrand, канадска професор по английски език, основан на награда за най-добър студент на факултета да се присъжда ежегодно на церемонията по дипломирането. Условията за изследване и научна работа са се подобрили с откриването на новоизграден 6-тия етаж на основната сграда факултет през май 2000 г., с капацитет между другото Департамента по Хранене и лаборатории на химията и молекулярната биология. По-нататъшно подобряване дойде май 2006 с recontructed част на Колежа на Nursing на РУСКА 91, където са базирани сега на Катедрата по медицинска етика, медицински сестри и чужди езици. Ученическата посещения в чужбина стават незаличима част на преподаване във Факултета. Участие в международни научни и изследователски програми и лекции от чуждестранни специалисти се даде възможност на факултета да се разпространява крилата си и да установят нови взаимно полезни научни стипендии. Това улеснява подобрения в качеството на учебни материали, проучвания на нови методи, процедури и подходи, като по този начин създават технически условия необходими за постигане на по-високо ниво на образование.

The 3-ти Медицински факултет предоставят своите преподавателски степени на много известни личности в последните три години, сред най-известните са: проф Зденек Нойбауер в биологията, Doc. Иван М. Хавел в изкуствения интелект, и проф Любослав старка в ендокринологията. В същото време, няколко десетки лекции на известни чуждестранни специалисти се проведоха на пределите на Факултета. Нека да споменем поне Нобеловия лауреат по неврофизиология проф J. Екълс, известен специалист по психиатрия проф П. Гроф, и daseins-аналитичната проф Condrau. По предложение на Научния съвет на факултет, Сър Карл Раймунд Попър (1902-1996), епистемолог, открит поддръжник общество, един от най-великите философи на ХХ век, бе присъдена степента на доктор хонорис кауза в медицината на 25 май 1994 година. На 3-ти на Медицинския факултет е бил страна в възлагане на почетна докторска към един от откривателите на ДНК, носител на Нобелова награда, проф Джеймс Уотсън. По същия начин, по повод на 650-то годишнина от основаването на Карловия университет, ние предполага, че друг носител на Нобелова награда, а световно известен неврофизиолог, професор Хъксли от Великобритания, също да получи почетна докторска степен през 1998.

MUDr. П. Чех от нашия факултет започна поставянето на почетни плакети в памет на носителите на Нобелова награда за медицина н и г-жа Кори за родното си място къщи в Salmovska и Petrska улици в Прага в рамките на проекта Прага-Европейски град на културата 2000. Сътрудничеството между отделните факултети на университета, по-специално на факултети по медицина, се увеличава. Университетът поддържа здравословна конкуренция в спортни дейности сред факултети и студенти да участват в различни социални и културни събития не само в тази страна, но в чужбина. Факултетът публикува списание VITA NOSTRA, отразявайки академичен живот на общността и представляващи различни страни на Факултета по две функционално обособени въпроси: VITA NOSTRA REVUE, тримесечна сборник от статии, коментари и размисли, и VITA NOSTRA SERVIS, информационен бюлетин който излиза на седмична база. През учебната 1991/92 година факултет пое чуждестранни студенти по обща медицина, с акцент върху превенцията. Езикът на преподаване е английски. Правата и задълженията на чуждестранните студенти са предвидени в договорите, подписани между студента и на декана на факултета.

Нови изисквания на съвременната медицина на лекарите са отразени в новата учебна програма по медицина, които Факултета е изпълнение, тъй като учебната 1996/97 година.

Базата за преподаване на 3. LF включва факултет болница Královské Vinohrady, психиатрична център Praha, Болница Na Bulovce, Thomayer болница, Институт за грижи за майката и детето, болница Na Homolce, Централна Военна болница и Националният институт по обществено здраве. Видни експерти на Чешката академия на науките и Института по клинична и експериментална медицина също участват в учението.

Места

Прага

Address
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Прага, Прага, Чехия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми