Charles University Second Faculty of Medicine

Представление

Прочетете официалното описание

Студентите избират по Втори факултет за своята изключителна научна и преподавателска постижения, защото на гордата традиция на приятелство и единство между преподаватели, студенти и административен персонал, и уникалния студент опита, който ние предлагаме. Нашият ангажимент към подготовката на успешни професионалисти в първичната или болница базирани медицински грижи прави нашия факултет изключителен избор за обучението си.

Research & преподаване високи постижения

На второ място Факултета вие се възползвате от ежедневен контакт с международно признати учени, както и изследователски лидери в много медицински области в Чешката република. Ние особено се фокусира върху изследването в областта на човешката генетика и геномика, детството онкология и хематология, oncogynaecology, неврологията и педиатрията. Ние редовно да публикува резултатите ни в най-добрите международни научни списания. Много от нашите академични персонал и докторанти са лауреати на национални и международни награди и отличия, и нашите признати специалисти се грижат за националните спортни представителства. Всичко това ви дава най-добрата възможност да стане виден медицински специалист.

Опитът на най-голямата университетска болница в страната

Учениците прекарват голяма част от тяхното практическо обучение в Motol University Hospital, клиничната база на Втората Факултета по медицина и един от най-големите и най-развити болници в Централна Европа. Motol УМБАЛ осигурява грижи във всички медицински области за жителите на Прага и цяла Чехия. Той е известен със своята лечение на VIP пациенти разграничени, включително председателят Чехия. Тя е с общ брой от около 2 300 легла, от които 690 са в Педиатрична секцията, докато секцията за възрастни е 1 230 легла. Годишно над 70 000 пациенти са приети в болница, а повече от 750 000 амбулаторни пациенти са лекувани. са заети общо 3 000 медицински персонал, включително 800 лекари. Всички педиатрични отделения са високо специализирани, с някои медицински услуги са уникални в Чешката република (онкология, хемодиализа, епилепсия и др.)

практическо обучение на студентите се осъществява в Na Bulovce болница и Военно УМБАЛ Прага.

Педиатрия - нашата уникална допълнителен бонус към стандартно образование

Втората Факултета по медицина в исторически продължава Факултета по педиатрия. Въпреки, че тя осигурява общо медицинско образование и неговите възпитаници са успешни като интернисти, както и педиатри (или специалисти в други дисциплини), учебната програма е запазил широк обхват по педиатрия. В сравнение с други факултети, студенти могат да станат по-запознати с педиатрични специалности, като неврология, хематология, онкология, психиатрия, ортопедия, кардиология, Стоматология, между другото.

Държавата на най-съвременните преподаването и изучаването на околната среда

Като студент, можете да се възползват от добре оборудвани и технически напреднали лабораторна техника и сложни научни инструменти. Новата сграда (наречен "Žížala" - "червей") предвижда състоянието на най-съвременните образователни и изследователски съоръжения. Всички теоретични, предклинични и клинични дисциплини се преподават със значително използване на аудио-визуални и компютърни техники нагоре-към-дата.

Отличните условия и услуги

Ние се стремим да ви предоставим всички услуги и подкрепяща персонал се нуждаете за голямо учене и живеене опит. Като ученици, вие имате на разположение лекционни зали с компютърни съоръжения, позволяващи достъп до библиографски бази данни в мрежата, библиотека добре зареден с чужд език литература и зони за релаксация, стая за кафе и студентски клуб. координатор Нашите международни студенти винаги е готов да отговори на всички ваши въпроси, за да се грижи за вашите нужди и да ви помогне да се реши ежедневните проблеми студент живот.

Индивидуален подход и околна среда "семейство"

Втората факултет се нарежда сред по-малките факултети. Благоприятните лекторите срещу студенти съотношение 1: 2 (в програмата на английски) и индивидуален подход повишаване на качеството на обучението, което дава възможност на студентите да се чувстват напълно като у дома си във факултета. Като международен студент, имате предимството да знаят в общи линии всички ваши колеги, така че можете да разчитате на приятелство и подкрепа в рамките на групата.

Wide международно признание

Степените, възложени от Втората Факултета по медицина са напълно признати във всички страни от ЕС и в САЩ на федерално ниво. (За повече информация относно процеса на лицензиране, за да практикува медицина, е необходимо да се свържете с професионален орган на съответната страна.)

възможности световно проучване и обучение

Като студент на втори факултет, можете да избирате от широка гама от програми за обмен за обучение и стажове в чужбина. Можете да прекарате един семестър или цялата учебна година в някои от нашите партньорски университети в Европа и по целия свят; подложи на практически стаж в болници и медицински институти от цял ​​свят (прочетете за опита на нашите ученици); или да участват в хуманитарни медицински мисии.

Стая за развитие на нечии таланти

Ако не ви харесва просто присъствие на лекции, но искам да докаже таланта си, може да бъде позволено да участват в преподаването на младите състуденти. От втората си година, можете да бъдете полезен като медицинска демонстрант в анатомия и хистология класове, тъй като вие сте на сходна възраст и професия с други студенти и да разберат техните проблеми и нужди.

Отлични транспортни връзки

Центърът на Прага се достига в рамките на 15 минути с метрото. изхода на метростанция води директно до входа на факултета.

Доволните студенти и успешно завършилите

Според собствената си оценка на учението на Втората Факултета по медицина, студенти са доволни в дългосрочен план и завършилите работят успешно в Чехия и международните пазари на труда.

Студентски живот, забавления и култура

Факултетът осигурява приятна атмосфера и добри отношения между своите студенти и персонал. Нашите студентски общества се стремят към засилване на студентския живот с многобройни извънкласни мероприятия, класически и популярни музикални концерти, художествени изложби и спортни състезания, включително традиционна лятна страна на един параход. Седмица Освежители "в началото на годината е безценен възможност да отговарят на вашите състуденти и да се опознаем Прага, както и Чешката република.

Активни и оригинални студентски общества

Като член на някои от обществата, студентски, можете активно да участват във всички тези дейности. Освен участие в организиране на събития, можете да се развива творчеството си като репортер или фотограф с Motolák; подпомагане на управлението на практически стажове в чужбина с Международната федерация на студенти по медицина Асоциации Чехия (IFMSA); или да участват в международните студентите общност чрез Асоциацията на Международния студенти по медицина (AIMS).

Удобство на електронни документи

За да се избегне излишната бюрокрация, ще свършим много електронни приложения, включително приложения за обучение, изпит записване, оценка на обучението и електронни учебни ресурси.

Спорт & фитнес

Като студент, имате възможност да участват в най-различни от всички-целогодишно спортни игрища, както и летни и зимни курсове. Модерният университетски спортен център в Hostivař осигурява отлични условия за аква-аеробика, лека атлетика, баскетбол, Флорбол, кану-каяк, плуване, бодибилдинг, софтбол, волейбол, голф, скуош и катерене. Можете да вземете участие в кану-каяк, каране на ски и колоездене курсове и също курсове, провеждани в морето.

Достъпни и достъпни студентски зали

Прага е прекрасно място за живеене и Карловия университет в студентските общежития са разположени из целия град. По-голямата част от нашите студенти остане в Kajetánka зала, разположена в близост до Břevnov манастир и живописен парк, само осем минути с автобус от факултета и също в непосредствена близост. Komenského Hall и Hvězda Hall също са популярни сред чуждестранните студенти.

Места

Прага

Address
Charles University in Prague
2nd Faculty of Medicine
V Úvalu 84
150 06 Praha 5 - Motol

Прага, Прага, Чехия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: