Charles University Faculty of Law

Представление

Прочетете официалното описание

The Юридически факултет на Карловия университет е създадена през 1348 като една от четирите факултета на новосъздадената Карловия университет.

В момента, с повече от 4500 студенти, на Юридическия факултет е най-големият акредитирани Юридическия факултет в Чешката република. Той разполага с напълно акредитирана програма Master's преподава в Чехия; Програма докторанти могат да бъдат взети или на езиците, чешки или английски. Факултетът осигурява също LLM курсове, преподавани на английски език.

Много Юридическия факултет възпитаници заемат важни позиции в съдебната система, в централната и местната администрация, в рамките на Министерството на външните работи, в обществена услуга, а също и в частния правна практика и частния бизнес.

Сградата на Юридическия факултет е паметник на модерната архитектура. Тя е построена от чешки архитект Ладислав Machon (1888-1973), представител на модерната класицизъм и функционалност. Строителството се извършва нашето между 1926 г. и 1929 г. в съответствие с дизайна на развитие от 1914, направена от Jan Kotera (1871-1923), архитект от международно значение, който е бил водеща фигура на Чешката модерна архитектура. Вътрешността на сградата е собствена разработка Machon му.

Исторически Важни събития за правни науки в Прага

1347/48

Charles University е създадена. Тя е съставена от четири факултета - факултетите по изкуства, медицина, право и теология. В Юридическия факултет на водещата тема беше Canon закон. От началото на Карловия университет разногласия могат да се видят между Факултета по право, от една страна, а останалите три факултета, от друга. Те не са съгласни главно на правилата за администриране и контрол на университета.

1372

Един открит конфликт между Юридическия факултет и другите три факултета доведе до образуването на независима университет на Адвокати (т.е. Университета на Канониците), които, особено в първите 20 години от съществуването си, е един изключителен институция на международна репутация. Сътресенията в началото на 14-ти и 15-ти век и различаващи се нагласи спрямо реформаторски усилия на някои църковни служители доведе до кулминацията на конфликта между двете Прага университетите и съответно за спада на Университета закон, който в крайна сметка стигна до своя край в 1419 година.

1654

Създаването на Карл-Фердинанд Universität (чрез сливането на йезуитския колеж и повторното установяване на Universitatis Carolinae през 1638) инициира нови развития в правната инструкция. Освен Canon закон, нов клон на природния закон започва да се оформя.

1754

Дължината на правни проучвания бе удължен до пет години, а постепенно, нови предмети и столове появиха (напр Natural право, Наказателно право, държавно право).

1792

Позицията на извънреден професор на Чешката държавна закон е създадена.

1802

В периода на Просвещението, на абсолютизма на царуването на Мария Терезия и Йосиф II е прогресивно намалява корпоративния характер на университета и неговите факултети, и в крайна сметка доведе до въвеждането на нов офис на директора на изследвания като инструмент на бюрократичния контрол върху образованието и преход към контролираните от държавата академични изследвания. Факултетите и университетите бяха трансформирани в държавни образователни институции, обслужващи предимно да образова бъдещите държавни и обществени услуги, официални лица. Проучванията на закона за четири години са били определени като проучвания на правен и политически характер.

1810

Въпросът на Общото Гражданския кодекс на Австрия прави ключов въздействие върху правни проучвания, като внесат промяна към положителен инструкция право в Прага, както и на други места.

1848

Революционните събития от този период са довели до известна степен на релаксация в форми на държавен контрол над Университета; постепенно състоянието му като юридическо лице стана възстановен и правни проучвания са определени като проучванията на закона и теория на държавата.

1849-1856

Реформата на правни проучвания бе наложена от Leo Тун-Hohenstein, министъра на "Cult и образование". Това беше по същество а) сближаването на юридическите факултети в Австрия и тези в Германия, което е довело до множество контакти в рамките на академичните среди, както и благотворното влияние на правен позитивизъм, идващи от Германия, и б) въвеждането на нова програма на изследвания, които се разделят на инструкцията на два блока: исторически (включително римски закон), както и позитивното право.

1866

Търсенето на паралелно обучение в Чехия заедно с немски език е бил повдигнат. През 1870 там вече бяха лекции се провеждат в Чехия и факултета стана разделена на езици.

1882

Разделението на Карл-Фердинанд Universitat влезе на чешките и германските университети влезе в сила. В периода между 1882 и 1918 е пионерска ера в историята на чешките правни науки, която кулминира в създаването на независима Чехословакия.

1918

Формирането на независима Чехословакия състояние доведе до ново измерение в развитието на Факултета по право, който като изследователски център допринася за кодификация и обединението на правната система в новата държава.

1931

Новата сграда на Юридическия факултет е открит на насипа на река Вълтава в центъра на Прага. Тя е проектирана от изключителна световна известен архитект Kotera и построен от своя колега архитект Machoň.

Места

Прага

Address
Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze

nám. Curieových 7
116 40 Praha 1
Czech Republic

Прага, Прага, Чехия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: