Charles University First Faculty of Medicine

Представление

Прочетете официалното описание

Карлов университет, Първа Медицински факултет: Academic Research е всичко за да се промени

Първо Медицински факултет с почти 1 200 служители и 3 400 студенти представлява най-голямата Медицинския факултет в Чешката република. Тя е неразделна част от Карловия университет в Прага от основаването му от краля на Бохемия и император на Свещената Римска империя Карл Четвърти в 1348. Като такава, тя е и най-старият Медицинския факултет в Централна Европа.

Въпреки това, той е не само величествената история и впечатляващи количествени мерки, които биха били достатъчно, за да направи институцията успешна и конкурентна. Тя трябва да бъде идеи, хора, капацитет и управление, което в крайна сметка ще бъдат отговорни за бъдещето, печалбата и годността на всяка институция. За да изпълни мисията си, и да се отрази не само на силата и жизнеността на изследователски програми на Факултета, но и националната ни позиция и международните стремежи, ние потвърждаваме следните цели:

За да бъде динамичен компонент на Европейската медицинска образователна система За да стартирате водещи биомедицински изследвания в рамките на по-широката рамка на Европейското научноизследователско пространство За да бъдат признати като ценен член на местната общност.

В този контекст:

Ние сме тук, за да научи медицински специалисти на бъдещето: Ние предоставяме на студент, завършил и професионални програми на най-високото академично качество, преподавани или в Чехия или английски език, като преследва международно значение стипендия. Академични постижения, стимулиране на креативността и интелектуално любопитство са силно класиране стойности в периодична вътрешна оценка на нашите преподаватели. Факултетът насърчава и подкрепя силен анализаторски стажанти и обучителни програми за научни изследвания.

Ние търсим за таланти: Нашите студенти са наети от цяла Европа, Америка, Азия и Африка и нашите учебни програми са редовно акредитирани в Европа и САЩ.

Науката е бъдещето на всички нас: Факултет е силно инвестиране в инфраструктура за научни изследвания. Нашите лаборатории да се възползват от почти всички технологии състоянието на най-съвременните, които са в ръцете на ентусиазиран персонал с международен опит и репутация. Финансиране, генерирани от научни дейности наскоро представлява по-голямата част от бюджета факултет.

Промяна на картината на нашата обща Европа: Самата факултет има полза от "на място" диалог на изследователи и лекари. Нашите изследователски екипи са участвали в множество национални изследователски проекти с акцент върху сътрудничеството между основни и клинични науки, заедно с изследователи в други дисциплини от задочни институции. Важно е, че ангажираността ни в международни екипи и проекти на ЕС рязко се увеличава.

Обръщайки учени в предприемачи: Нашите резултати показват изключителен ангажимент за базови, клинични и приложни изследвания. Ръководството факултет заедно с ръководството на университета изгражда стандартни процедури на трансфера на технологии и печеливша връзка академичните среди и индустрията в съответствие със съществуващите европейски правила.

Отвъд границите на Общността на R & D: експерти факултет редовно участващи в популяризиране на науката сред общността и от тяхна страна, те насърчават общественото здраве съзнание. В сътрудничество с журналисти и медии, нашите лекари и изследователи се фокусират върху основните проблеми на общественото медицина, но също така помагат да се разпространява основните научни факти, обясни как научни работи и се развива. Нашата визия е да помогне на изграждането на общество, основано на знанието, в по-широк смисъл.

Факултетът

The Първо Медицински факултет е един от основателите на четири факултета на Карловия университет в Прага. Първата Факултета по медицина, основана през 1348 се нарежда сред петнадесетте най-старите медицински училища в света.

Преподавателска и научна дейност в нашия факултет обхваща почти целия спектър от медицински и здравни професии от пълния набор от основни науки чрез клинични специалности. Някои дисциплини са уникални за нашето училище на национално ниво. Ние се подготвят бъдещите лекари, учени и здравни специалисти в модерен и удобен начин. Тъй като ние сме не само учение, но и научноизследователска институция, ние носим до образование на най-съвременните открития и технологии.

Университетското образование в Първа Факултета по медицина предлага няколко различни специалности. Най-голям брой студенти преследва шестгодишна програма по обща медицина (което води до степен на MD), или петгодишна програма по дентална медицина (което води до DMD степен).

Тези две клинични програми се предлагат както в английски и чешки език. Има и други три до четири милиона години бакалавърски програми в областта на здравеопазването професии (например медицински сестри и други специалитети), някои от които с опция магистърска, предлагани до момента само на чешки език. Налице е също така жизнена програма PhD с повечето специалности, предлагани на английски език. Ние също се подготвят лекари за борда на своите изпити. Също така е важно да се отбележи, че има различни програми, основани на такса за докторанти. Нашите учебни съоръжения са модерни и комфортни, от аудитории и семинарни зали чрез лаборатории, учебни зали и компютърни зали. Повечето съоръжения на преподаване са разположени в исторически сгради в центъра на Прага, в близост до Карлово náměstí, IP Павлова и Albertov. Клинична (практически) учение се случва най-вече в Университетската болница генерал, с някои клинични ротации в Motol болница, Thomayer болница, болница Na Bulovce, и General Военна болница.

Нашите възпитаници лесно намират работа в Чешката република и на останалата част от света. 99,7% от 640 абсолвенти (между 1997 г. и 2015 г.), намерени разположение в рамките на 6 месеца от дипломирането.

Места

Прага

Address
Charles University in Prague, First Faculty of Medicine
Kateřinská 32
121 08 Prague 2
Czech Republic

Прага, Прага, Чехия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия