Charles University Catholic Theological Faculty

Представление

Прочетете официалното описание

Добре дошли на Католическата Богословския факултет на Карловия университет, Ние сме доволни, че сте отделили време да посетите страниците. Надяваме се, че ще намерите нещо на интерес на тези страници.

история

Католическата Богословския факултет (Чехия съкр. KTF) е основател факултет на днешния Карловия университет в Прага. Тя е канонично приет от папа Климент VI на 26ти януари, 1347. Следователно, тя е създадена от чешки крал и император Карл IV от Кралски указ от 7 април 1348. От този момент, правната му съществуване е било непрекъснато. Защото на комунистическия преследването на Католическата църква, факултета бе отстранен от университета през 1950 година. След Нежната революция от 1989 г., във факултета се реинтегрирани в Карловия университет. The Grand канцлер на факултета е архиепископ на Прага.

Академични Катедри

Катедра по философия Катедра Догматично и основните Теология Катедра по богословски етика и теологията на духовност Катедра по библейски науки Катедра Пасторална теология и правни науки Институт по Християнско изкуство

Факултетът има опит с двете чешки и международни програми научна грантови. В случай на интерес в международното научно сътрудничество с нашия факултет.

Acta Universitatis Carolinae - Theologica

Acta Universitatis Carolinae - Theologica е един от най-богословски издания в Чехия, публикува два пъти годишно. Списанието се фокусира най-вече върху Чешката богословски изследвания, и той е отворен за всички дисциплини на богословие, като фундаментална и догматична теология, библейски и светоотеческите проучвания, църковната история и история на свещения изкуство, икуменически изследвания. Документите са публикувани на английски, немски, френски, италиански, чешки и словашки.

Клонове на Study

католическата теология

Целта на магистърската програма е изучаването на основните предмети, като философия, библеистика, систематична и Пасторална теология. За да постави основните предмети на практика, те се допълват от допълнителни предмети, а именно, catechetic и педагогически.

Академичното звание ThLic. се присъжда след защитата на строг теза и минаваща орален държавен изпит.

На докторската проучването подготвя студентите за независими научни изследвания на специфични области богословски.

Теология за Laics (непълно работно време)

Програмата на BA предвижда студентите с основни познания на католическата теология, и това също помага с индивидуален личното им развитие. Този бранш на изследване е подходящ за всички се интересуват от изучаването на теологията. Последващото УО е фокусирана върху развитието на богословски понятия и техните приложения.

Приложна етика

Тази двугодишна програма MA приветства кандидатите с указ BA в Богословския за Laics или завършилите други хуманистични и социални теми в други факултети. Неговата цел е да допълни и развие предишния си знания и да го постави в етичен контекст.

История на християнските изкуства

Програмата на BA е фокусирана върху познаването на историята на изкуството в по-широк богословски, исторически и културен контекст.

последващо Магистърската програма подготвя за независим научни изследвания и решаване на проблемите, свързани с историята на изкуството в специфичната гледна точка на християнското изкуство. На докторската проучването подготвя студентите за самостоятелна научни изследвания и за самостоятелна творческа дейност в областта на изкуството от различни епохи с възможно акцент върху връзката му с християнството.

История на европейската култура

Програмата на BA се състои от четири модула: исторически, история на изкуството, литературни и философски-богословски. Целта на проучването е да подготви студентите за професиите, които изискват добри познания по история, история на изкуството и литературата и други подобни предмети.

последващо Магистърската програма се прави преглед на историческото и културното развитие, и то едновременно предлага специализация в определена епоха по отношение на разнообразието от отделни модули.

Църква и обща история

Докторската програма подготвя студентите за самостоятелно научно изследователска и творческа дейност в областта на църква и обща история. Програмата подчертава взаимната свързаност на отделните дисциплини, главно с историята на изкуството и помощни науки на историята.

Библиотека и Проучване

Библиотеката се намира в третия етаж на сградата. Проучването е с капацитет от 52 души, като предлага стандартни услуги като печат, CD парене и справяне. Има компютри и лаптопи връзки на разположение на студентите.

Места

Прага

Address
Charles Univerzity in Prague
Catholic Theological Faculty

Thákurova 3
Prague 6
160 00

Прага, Прага, Чехия

Програми

В момента няма програми за показване

Моля, уточнете търсенето по-горе, разгледайте нашите най-търсени категории по-долу или направете търсене по ключова дума.


... or simply by choosing your degree: