Прочетете официалното описание

За Acadia Divinity College

Acadia Divinity College (ADC) е в колежа на един от най-старите и най-уважавани университети в Канада, Acadia University. Като официална семинария на канадските баптисти в Атлантическа Канада (CBAC) и Факултета по богословие за университета Акадия, ADC има отлична история за снабдяване на християните с пълно работно време и доброволно служение в Канада и света. Предлагайки програми за завършено и непълно работно време в бакалаври, магистри и докторанти, както и програми за продължаващо обучение, ADC студентите са изправени пред предизвикателство от своите преподаватели да задават въпроси, да изследват дълбочината на тяхната вяра и да култивират своите призоваване, независимо дали е академично или служебно служене, чрез строга интелектуална инструкция, смислена духовна формация и практически опит в служението.

Въздействието на ADC е локално и глобално. Нашето разнообразно ученици от над 200 студенти идват от цяла Канада и от повече от 12 страни и представляват 15 деноминации. Чрез нашите разнообразни партньорства, учениците могат да учат, изследват и стажуват в някои от най-големите градове в света или в най-отдалечените села в Северна Канада.

Ние се ангажираме да снабдяваме мъжете и жените от различни среди и контексти да служат на другите в любовта и познанието на Исус, за да спечелят увереност в Божието Слово, за да говорят на реалностите на живота днес чрез:

Развиване на знания: Ние преподаваме с академична строгост и вярност. Ние подхранваме умения в областта на научните изследвания и ученето през целия живот. Ние произвеждаме изследвания и публикации, които изграждат знания и изследват нови идеи.

Подхранване на личната формация: Ние улесняваме християнската формация и подхранваме роднинската общност. Ние акцентираме върху изследването на идентичността, самопознанието и личностното израстване.

Развиващи умения: Ние развиваме компетенции за църковно служение и по-широка християнска служба. Ние ръководим лидери в партньорство с местните църкви и други агенции.

ADC е акредитиран от Асоциацията на богословските училища в САЩ и Канада .

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Докторантура

Acadia Divinity College

Каним ви да се присъедините към нас в Acadia, за да придобиете енергията, уменията и дълбочината, от които се нуждаете за отдалеченото служение и да изострите ефективност ... [+]

Акадийският доктор на министерството ще ви помогне с:Осигуряване на възможности за лично освежаване чрез поклонение, приятелство и насърчаване, докато сте на територията на университета в красивата релефна обстановка на долината Анаполис в Нова Скотия.Обогатяване на ума и душата чрез по-задълбочено изучаване на писанията и теологията.Задълбочаване на духовния си живот чрез курсове и спътничество в духовната формация.Укрепване на вашите служебни и лидерски умения чрез напреднали практически курсове от учени-практици.Помагайки ви да провеждате най-съвременни изследвания, за да откриете прозрения за ефективността на служението през 21-ви век.... [-]
Канада Wolfville
Септември 2019
Английски
Редовно обучение
4 години
Кампус
Научете повече на английски

Acadia Divinity College - Equipping Christians to Serve