Max Planck School of Photonics

Представление

Прочетете официалното описание

Какво е Max Planck School of Photonics (MPSP)?

MPSP е интердисциплинарно, общонационално висше училище, предлагащо уникално, двуфазно докторско образование. програма за отлични студенти от цял свят. Гордее се с широкообхватна мрежа, включваща високо известни научноизследователски институти и значими учреждения в индустрията на фотониката.

132296_P5-Agreement.jpg

Така студентите първо се възползват от основополагащо образование в един от поддържащите университети в Йена, Карлсруе или Ерланген, а впоследствие продължават докторантурата си. изследвания под наблюдението и наставничеството на един от висококвалифицираните стипендианти Макс Планк. Освен това на студентите се предлагат различни възможности за работа в мрежа и обучение, които ги излагат на вълнуващи перспективи за кариера в академичните среди и извън тях. Благодарение на финансовата подкрепа, осигурена в рамките на петгодишната програма, учениците са в състояние да се възползват изцяло от начинанието на училището „Макс Планк“ да оборудва талантливи изследователи за бъдещата им кариера и да ги позиционира съответно.

123259_mp.png

Защо да учат в MPSP?

Областта на фотониката е динамична научна дисциплина, както и катализатор и ключови технологии за различни изследователски области и иновативни отрасли на индустрията. Германия играе централна роля в съвременните фотонически изследвания и образование в рамките на Европа. Изследователите, вградени в разнообразен пейзаж на университети и изследователски организации, разкриват отличен принос във всички съответни дисциплини, свързани с фотониката: от физиката на Атосекундата до квантовата оптика, от фундаменталните изследвания до индустриално ориентираните приложения.

132295_P3-kickoff.jpg

MPSP свързва най-перспективните младши изследователи с най-добрите учени в рамките на немското изследване на фотониката. От самото начало студентите са активно и устойчиво интегрирани в немската изследователска система. Те са интегрирани в изследователски групи и допринасят за уникалната изследователска инфраструктура в различните институции със своите проекти. Благодарение на координиращи семинари и програми за обучение се създава тясна мрежа между различните участници, като по този начин се улесняват срещи на най-известните изследователи и нововъзникващи учени от немския пейзаж на фотониката. MPSP свързва водещи изследователи и учени от университети в различни места, дисциплини и институти, като по този начин дава възможност за квалификация на най-добрите международни млади учени в среда на високи постижения.

Обществото Макс Планк желае да увеличи участието на жените в тази област и затова насърчава жените да кандидатстват за тази уникална програма.

Места

Мюнхен

Address
Administrative Headquarters of the Max Planck Society
Hofgartenstr. 8, 80539 Munich

80539 Мюнхен, Бавария, Германия

Ерланген

Address
Erlangen Graduate School in Advanced Optical Technologies (SAOT)
Paul-Gordan-Straße 6, 91052 Erlangen, Germany

91052 Ерланген, Бавария, Германия

Jena

Address
Abbe School of Photonics
Abbe Center of Photonics
Albert-Einstein-Str. 6
07745 Jena, Germany

07745 Jena, Тюрингия, Германия

Карлсруе

Address
Karlsruher Institut für Technologie
76131 Karlsruhe, Alemanha

76131 Карлсруе, Баден-Вюртемберг, Германия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия

Програми

Това училище също предлага: