Прочетете официалното описание

Max Planck Institute for Brain Research " Max Planck Institute for Brain Research е фундаментално научно-изследователска институция, насочена към разбирането на мозъка. Човешкият мозък е удивително сложна машина, съставена от около сто милиарда неврони и трилиони връзки или синапси между тях. От такава система, магически, възниква възприятие, поведение и мисъл. Мозъкът често се описва като "най-сложната машина в известната вселена".

Мозъците са продукти от еволюцията, отговорът на биологичните организми на селекционното налягане. Следователно, мозъкът решава много сложни, но специализирани проблеми: намиране на храна, идентифициране и избягване на опасност, учене и разпознаване на род, научаване от минали асоциации, прогнозиране на близкото бъдеще, общуване, и при няколко вида предаване на знания. Това изглежда толкова просто. И все пак знаем, че тези проблеми са сложни, защото нашите опити за решаването им с изкуствени машини досега са били разочароващи. Днешните компютри стават все по-добри при решаването на чисти изчислителни проблеми (например шах). Но те все още са лоши при решаването на задачите за разпознаване на обект, характер или лице, операции, които нашите мозъци извършват без усилия. И мозъците работят с много малко енергия (около 30 W при хората). Те са триумф на ефективността.

Изучаването и разбирането на мозъка е важно по много причини. Първо, това е едно очарователно научно предизвикателство. Поради разнообразието и сложността на фундаменталните проблеми, пред които сме изправени, съвременната невронаука е интердисциплинарна наука, която включва, наред с други, молекулярни биолози, биохимици, генетици, електрофизиолози, етолози, психолози, физици, компютърни специалисти, инженери и математици. Разбирането на мозъка изисква редуцистични подходи, както и синтетични. Просто казано, това е едно страхотно и интересно предизвикателство за учените със страст към фундаменталните изследвания.

Второ, разбирането на мозъка е от първостепенно значение за медицината. Данните от Световната здравна организация показват, че психиатричните и неврологичните заболявания са сред основните причини за инвалидност и болести. Наистина, през 2005 г. мозъчните нарушения представляват 35% от икономическата тежест на всички болести на европейския континент. Докато нашият институт не е медицинска институция, познанията, които произвеждаме (напр. Механизмите на нервно развитие, синаптична пластичност или мозъчна динамика) са от основно значение за приложените неврологични изследвания (напр. Невродегенеративни заболявания, психични разстройства).

Нашата цел е да бъдем институция, в която някои от най-добрите учени в света работят заедно, за да разберат функционирането и функционирането на нервните системи. Нашият научен фокус е върху вериги или мрежи от взаимодействащи части - молекули в неврон, неврони в локална верига, комуникация между веригата. Експерименталната работа в Института се осъществява върху не-приматични животински видове (напр. Плъхове и мишки, риба), в интердисциплинарна, интерактивна среда, разположена в сърцето на катедрата по природни науки на университета "Гьоте" във Франкфурт на Майн. Непосредствените ни съседи и научни партньори са отделите по биология, химия и физика на Гьоте Университета, Франкфуртския институт за напреднали изследвания (FIAS) и Института по биофизика "Макс Планк". Също така имаме близки взаимоотношения с отделите по медицина и компютърни науки и математика в университета "Гьоте" и с Института "Ернст Струнгман", чийто фокус е върху когнитивната невронаука.

Програми с обучение на:
  • Английски

Това училище също предлага:

Докторантура

Max Planck Institute for Brain Research

Международната научноизследователска гимназия "Макс Планк" (IMPRS) за невронни кръгове е създадена през 2011 г. и предлага около десет напълно платени длъжности всяка год ... [+]

Международната научноизследователска гимназия "Макс Планк" (IMPRS) за невронни кръгове е създадена през 2011 г. и предлага около десет напълно платени длъжности всяка година за талантливи студенти, притежаващи съответни магистри или бакалаври като най-висша степен за извършване на научни изследвания, водещи до докторантура. Програмата се преподава на английски език.

Предлагаме мултидисциплинарна програма за отлични докторанти с нестопанска цел, математика, физика, компютърни науки, (био) химия, биология и медицина, както и научен опит в участващите институции в общността на Франкфуртската неврология. Учениците ще участват в специално подготвена образователна програма, включваща курсове за изследване и неврологични курсове, но също така и в обучението по умения за прехвърляне, както и в отстъпки, конференции и летни школи и серия лекции. Специална бързина се предлага на студентите с най-висока степен бакалавър.... [-]

Германия Frankfurt
Октомври 2019
Английски
Редовно обучение
3 години
Кампус
Научете повече на английски
Address
Max-von-Laue-Straße 4, 60438
Frankfurt, Hesse, Германия
Address
Deutschordenstraße 46, 60528
Frankfurt, Hesse, Германия