Graduate School of Life Science Munich

Представление

Прочетете официалното описание

Науката за живота на завършилите училище в Мюнхен е част от Биологическия факултет и Факултета по химия, биохимия и фармация на Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Тези отлични факултети са класирани сред най-добрите учебни заведения по биология и биохимия в Германия. Заедно с LMU Gene Center и Klinikum der Universtität München (KUM) те принадлежат към HighTechCampusLMU в Grosshadern-Martinsried, който е известен с международните съвременни изследвания в областта на науките за живота. Участващите изследователски групи често си сътрудничат със съседните институти Макс-Планк за биохимия и невробиология и с Немския изследователски център за здраве на околната среда (Helmholtz Zentrum München).

Вдъхновените от италианците сгради на престижния Ludwig-Maximilians-Universität München са разположени в центъра на Мюнхен, близо до Английската градина, първият голям градски парк в Европа. Университетът е сред най-старите и най-големите в Германия. Основана е през 1472 г. в баварския град Инголщат при херцог Лудвиг Богати и след спиране в Ландсхут, окончателно се установява в Мюнхен през 1826 г. Оттогава привлича множество уважавани учени. Сред тях бяха рентгеновият изобретател Вилхелм Рентген, химикът и бащата на съвременното земеделие Юстус фон Либиг и социологът Макс Вебер. От създаването си университетът изведе 13 носители на Нобелова награда. Днес със своите 48 000 студенти, 15% от които са международни студенти, Ludwig-Maximilians-Universität предлага жизнен студентски живот. Неговите над 700 професори и 3000 асистенти оформят уникален пейзаж на изследване и преподаване.

През 2017 г. Ludwig-Maximilians-Universität München заема челна позиция в класацията за световна репутация на списанието за висше образование на Times, където LMU се появява на 30. място. Съответно LMU е сред най-известните университети в Европа. World Reputation Ranking оценява репутацията на университета в преподаването и изследванията, като се консултира с известни учени от цял свят.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Основаната през 2009 г. Graduate School Science Life Мюнхен (LSM) предлага международна докторска програма в областта на науките за живота, обхващаща области от антропологията, биохимията и клетъчната биология, екологията, еволюцията, генетиката, микробиологията, растителните науки, систематиката и зоологията за изключителни мотивирани и квалифицирани изследователи. Програмата се преподава изцяло на английски език и осигурява цялостно научно обучение в един от най-високите университети в Европа. Членовете на Аспирантурата са част от Биологическия факултет и Факултета по химия, биохимия и фармация на Ludwig-Maximilans-Universität München (LMU). Факултетите са класирани сред най-добрите учебни заведения по биология и биохимия в Германия.

Изследователското обучение по конкретен проект ще бъде допълнено от семинари, ретретинг, методически курсове, обучение за преносими умения и участие поне в една международна конференция. Докторската програма е отворена за студенти, които имат или магистърска или дипломна степен, или в изключителни случаи 4-годишна бакалавърска степен. Успешните студенти на аспирантурата ще получат докторска степен (д-р рет. Нац.) От ЗМУ след 3 до 4 години. Кандидатите трябва да докажат силен качествен опит, както и интерес и способност за провеждане на независими изследвания.

Повече от 39 изследователски групи, международно признати за своите иновативни изследователски подходи и технологии, формират основния факултет на Аспирантурата. Използвайки съвременни подходи, тези групи имат за цел да отговорят на основни въпроси, свързани с основните и приложни биологични и биохимични изследвания. В рамките на собствена изследователска група или в сътрудничество със специализирана изследователска група в университета, докторантите от LSM получават възможност да учат и да владеят различни техники. Така докторантите в LSM получават задълбочено обучение по съвременни методи в науката за живота.

Целта на програмата е да научи не само техническите познания, необходими за успех в научните изследвания, но и да даде умения, които са незаменими за всеки внимателен и отговорен учен. Последното включва способността за общуване на прост език и желание за ангажиране с биоетични въпроси и участие в публичните дискурси, които могат да провокират. В допълнение, за чуждестранните студенти се предлагат вътрешни курсове по немски език, включително междукултурни аспекти, за да се улесни интеграцията. Успешните студенти завършват следдипломното си обучение след приблизително три до четири години и получават докторат (д-р рет. Нар.) От LMU.

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Места

Мюнхен

Address
Grosshadernerstr. 2-4
82152 Мюнхен, Бавария, Германия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия