QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

Представление

Прочетете официалното описание

Queen's University Белфаст е един от водещите университети в Обединеното кралство и Ирландия с отлично наследство и история.

Основана през 1845 г. като Queen's College Belfast, ние станахме независим университет през 1908 година. Днес ние сме класирани в топ 180 университети в света (QS World Rankings 2019) и член на Russell Group на британските научноизследователски университети, съчетаване на върхови постижения в областта на научните изследвания и образованието с ориентиран към ученика етос.

Факултетът по инженерни и физически науки

Удобството и сигурността на нашия съвременен свят се осигуряват от невероятните постижения в науката и технологиите, насочени към подобряване на живота ни.

Факултетът по инженерни и физически науки обхваща дисциплини, които влияят на живота днес и ще оформят нашето бъдеще. Нашият международен екип от служители и студенти съставлява жизнена общност, която е дом на едни от най-иновативните и световно значими изследвания и преподаване. Той работи там, където се срещат индустрията и научните изследвания, предоставяйки платформа за изследване на търговските възможности и ангажиране на индустрията с най-новите изследвания с реални проекти като работата с Wrightbus за производство на най-чистата хибридна автобусна технология, която захранва лондонския Routemaster или пионерската работа в Института по електроника, комуникации и информационни технологии, осигурявайки нашето цифрово бъдеще чрез техния Център за сигурни информационни технологии.

Със силата си в традиционните инженерни дисциплини, Факултетът обединява различни теми, като въглеродни запознанства и астрофизика, за да създаде динамична мултидисциплинарна среда за ученици и учени, които да процъфтяват. В основата на нашето изследване е стремежът за решаване на големите предизвикателства, пред които е изправено обществото, независимо дали става въпрос за разбирането на възприятието на човешкия мозък за подпомагане на страдащите от Паркинсон, или за производството на чиста енергия чрез CenTACat, нашите изследвания водят света в среда, вкоренена в идеалите на Athena SWAN, където активно насърчаваме жените в науката и инженерството.

Ръководството на нашите учени създава възможности за всички ученици да задоволят амбициите си чрез преподаване и изследователски програми. Елате и се присъединете към нас и помогнете да промените света!

Професор Марк Прайс

Вицепрезидент на факултета

Факултет по инженерни и физически науки

Световно образование и студентски опит

Нашите вдъхновяващи възпитаници се състоят от изключителни учени, носители на Нобелова награда - като например Seamus Heaney и David Trimble - и влиятелни лидери, които оказват влияние в Северна Ирландия и по целия свят.

Нашите студенти обичат да бъдат образовани от водещи учени в световен мащаб, които работят в челните редици на техните дисциплини и значителна инвестиция в студентския опит е довела до високи нива на удовлетвореност на студентите.

Над 94% от завършилите кралица са на работа или продължават обучението си шест месеца след дипломирането си; нашите завършили доминират висши ръководни позиции в 80 от 100-те най-големи компании в Северна Ирландия и правят разлика в над 120 страни.

Лидери в иновациите и въздействието

Ние сме лидери в търговското влияние и сме в петте най-големи университета в Обединеното кралство за приходи, генерирани от комерсиализацията на изследванията - £ 71 милиона. Чрез QUBIS Ltd, нашата търговска група, ние създадохме над 70 компании, които се разделят, което води до 1 880 работни места, основани на знанието. Три от тези компании (Kainos, Andor Technology и Fusion Antibodies) са публично котирани на Лондонската фондова борса.

Ние сме номер едно в Обединеното кралство за нашето участие в Партньорства за трансфер на знания (КТП). От 1993 г. ние подкрепихме 100 предприятия в Северна Ирландия, като им помогнахме да генерират увеличение на годишната печалба от 65 милиона британски лири.

Глобална и приобщаваща университетска общност

Понастоящем имаме персонал и студенти от над 80 държави, които помагат за създаването на мултикултурен и динамичен университет. Те се присъединяват към университет, който се ангажира да привлича, запазва и развива най-добрите глобални таланти в среда, която им позволява да реализират пълния си потенциал.

Иновативна, приветлива и включваща място за работа и обучение, Queen's е лидер в равенството между половете и многообразието. Ние сме един от най-успешните университети във Великобритания в инициативата Athena SWAN, която насърчава равенството между половете и развитието на кариерата. В момента имаме две златни, осем сребърни и пет бронзови награди, както и институционално сребро.

Инвестиране в бъдещето

Нашата инвестиция от £ 700 млн. В съоръженията трансформира университетския кампус, разширявайки среда, която стимулира, подпомага и подкрепя световно образование и изследвания.

Това включва развитието на най-съвременното висше училище, което е дом на процъфтяваща следдипломна общност; наградената библиотека McClay; нова сграда по компютърни науки; юридическо училище; и Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine.

Университетът е инвестирал и в спортни съоръжения, в новопостроени студиа в Белфаст Сити Център и е обявил планове за развитие на Студентски център от световна класа, включващ и нов съюз на студентите.

На преден план за справяне с глобалните предизвикателства

Заедно, ние променяме живота в Северна Ирландия и още по-далеч: откриването на нова молекула има потенциала да удължи живота на хората, живеещи с муковисцидоза; ние сме в челните редици на голям пробив в борбата с рака на червата и се стремим да помогнем на хората с възстановяване на нервната функция на МС.

Ние сме в челните редици на развитието на ново мислене и технологии в ключови области като здравеопазване, помирение, мир и справедливост, информационни технологии, продоволствена сигурност и енергетика.

На 8-мо място в Обединеното кралство за изследователска интензивност

Общата стойност на новите безвъзмездни средства за научни изследвания и договори, предоставени на Queen's през 2016-17 г., е £ 101.6 млн., Като за първи път годишната цифра е надминала 100 млн. Лири. Queen's също беше университет, финансиран от № 1 на AHRC във Великобритания.

Ние сме на 8-о място в Обединеното кралство за научноизследователски интензитет, като над 75% от изследванията ни се оценяват като „водещи в световен мащаб“ или „отлично в международен план“ (REF 2014).

Легендарната красота на Северна Ирландия

Град с иновации в сърцето си, технологичният напредък прониква във всеки сектор, като помага за изграждането на нашата конкурентоспособност на световната сцена. В Северна Ирландия има близо 900 международни компании, които превръщат Белфаст във втория по големина град в Обединеното кралство (след Лондон) за привличане на американската търговия.

Има много събития извън града, включително известните места за заснемане на серията HBO „Игра на престоли“, внушаващата благоговение пътека на гиганта, гласували за най-добрата атракция на наследството в Обединеното кралство и планините Морн, зона на изключителна природна красота, канонирана като CS Lewis Нарния.

* Lonely Planet, 2017

Места

Белфаст

Address
University Road, Belfast,
BT7 1NN, Northern Ireland

Белфаст, Северна Ирландия, Великобритания

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия