Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Представление

Прочетете официалното описание

Институтът за наука и технологии Австрия (IST Австрия) е млад международен институт, посветен на фундаментални изследвания и следдипломно обучение по естествени и математически науки, разположен в Клостернойбург в покрайнините на Виена.

IST Австрия се ангажира да проведе изследвания от световна класа. До 2026 г. до 90 изследователски групи ще извършват проучвания в международна съвременна среда.

Един от отличителните белези на докторската програма IST Австрия е споделеният опит в аспирантурата. Началният етап на изследването насърчава широкото излагане на важни научни подходи и проблеми. Това позволява на студентите да поставят солидна основа за интензивни изследвания във втората фаза на докторската програма.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Посвещаване на фундаменталните научни изследвания

Стратегията за наемане на факултети на IST в Австрия е капсулирана от мотото Хората преди зоната; качество преди скорост . Ние сме посветени на това да доведем най-добрите умове на света в IST Австрия, за да продължим авангардни основни научни изследвания. Институтът е открит през 2009 г. и ще нарасне до около 90 изследователски групи до 2026 г. Този вълнуващ импулс се движи напред от всеки учен, добавен към нашия екип, включително всеки докторант.

Международна и разнообразна научна общност

Нашите учени, от професори до постдокум до студенти, се радват от всички краища на света, представляващи над 70 различни националности, и се надграждат върху научни изследвания и степени, спечелени от най-добрите световни научни институти и университети.

Англо говорящ

Ние използваме английския в целия институт като език на обучение и комуникация.

Интердисциплинарен

Нашата програма за дипломиране в американски стил се характеризира с модерно цялостно обучение със специален фокус върху интердисциплинарността .

Следващата графика показва междугрупово сътрудничество в IST Австрия въз основа на публикации в съавторство от 2016 г. до юни 2019 г. PDF файлът може да бъде изтеглен тук .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Авангардно изследователско обучение

Студентите работят в тясно сътрудничество с изключителни преподаватели в малки изследователски групи и имат достъп до първокласни съоръжения . Студентите прекарват първата година в завършване на курсова работа и ротации, преди да се присъединят към група.

Тази първа фаза на изследването позволява на учениците да бъдат сигурни, че темата на изследването, както и изследователската група, са най-подходящото за тях, преди да се впуснат в задълбочени дисертационни изследвания във втората фаза.

Записване с бакалавърска или магистърска степен

Ние приветстваме студенти с бакалавърска или магистърска степен по наука да кандидатстват в нашата докторска програма.

6 песни на обучение

Има шест записа на докторантура :

 • Биология
 • Информатика
 • Наука за данни и научни изчисления
 • математика
 • Неврология
 • Физика

Изследователски групи

 • 53 изследователски групи през 2019 г.
 • 90 изследователски групи до 2026г

Звена за научно обслужване

Подразделения за научни услуги (SSUs) осигуряват подкрепа за изследователските нужди на учените. Следните SSU са хоствани от IST Австрия:

 • Механизъм за биовизуализация
 • Уред за електронна микроскопия
 • Библиотека
 • Механизъм на науките за живота
 • Магазин за машини на Miba
 • Нанофабрикация
 • Предклинично заведение
 • Научни изчисления

финансиране

Във всички области на научните изследвания финансирането е много важна тема. IST Австрия разчита на различни източници на финансиране, за да подкрепи всички свои изследователи. Грантовата служба е там, за да подкрепи учени от IST, които биха искали да кандидатстват за външно финансиране.

При основаването на IST Австрия през 2006 г. 95 милиона евро бяха заделени от федералното правителство като условен бюджет, зависим от резултатите, който можеше да бъде осигурен само ако Институтът получи същата сума в фондове на трети страни до 2016 г. през последните години беше изключително успешен в набирането на средства от трети страни. От 53-те професори, които понастоящем са на договор, 34 професори - две трети - са получили субсидия от Европейския съвет за научни изследвания. Само през 2016 г. на учени от IST Austria бяха предоставени три безвъзмездни помощи, две безвъзмездни средства за консолидация и пет начални субсидии. Завършилото училище е бенефициент на една от най-големите награди, получени в Института до момента: 4.4 милиона евро бяха отпуснати през 2015 г. по интердисциплинарната докторска програма на IST Австрия с безвъзмездна помощ от Европейския съюз Мария Склодовска-Кюри.

Общо институтът е придобил над 120 милиона евро при финансиране на науката от трети страни. Освен това IST Austria получи дарения от частния сектор на стойност около 18,5 милиона евро. Заедно това възлиза на над 130 милиона евро при финансиране от трети страни.

Докторантите са наети от IST Австрия и получават международно конкурентни заплати и пълно социално осигуряване. Студентите получават и финансова подкрепа за посещение на научни конференции и семинари по време на обучението си.

Институт Колокия

Седмичният Институт Колоквиум е основният изследователски семинар в IST Австрия. Учени от цял свят и от всички дисциплини на природните науки са поканени да представят последните си открития.

Оценки на института

Институтът редовно се посещава от международни контролни групи, състоящи се от водещи учени от цял свят (включително лауреати на Нобелови награди), за да формират независима оценка на института.

Кариери

Нашите отличени възпитаници са продължили успешна кариера след докторантурата си в IST Австрия.

Докторантите получават подкрепа чрез нашите програми за наставничество и кариерно развитие, които се фокусират върху обучението в преносими умения за академични среди и извън тях. По време на своето обучение докторантите се поддържат от Career Services, която предоставя съвети и обучение за кариерно развитие.

Има и редовни TWIST разговори, организирани от Службата за трансфер на технологии, които имат за цел да подкрепят изследователите в търговското развитие и използването на техните резултати от изследвания.

Къде отиват нашите възпитаници?

Тази инфографика показва къде отиват нашите възпитаници, след като завършат.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Къде е IST Австрия?

Институтът е само на 25 минути път с автобус от Виена, който постоянно се избира за един от най-добрите градове в света за живеене. Нашите студенти имат избор да живеят в Klosterneuburg, тих район, заобиколен от красива гора, или точно в шума и суетата на Виена. Имаме и редица възможности за настаняване в кампуса.

Места

Klosterneuburg

Address
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Долна Австрия, Австрия

Стипендия от Keystone

Научете за възможностите, които дава нашата стипендия