Свържете се директно с училищата - Сравнете 39 DBA Програми в Съединени Американски Щати 2023

39 DBA Програми в Съединени Американски Щати 2023

Преглед

A Doctor по бизнес администрация, или DBA, е програма, предимно изследвания задвижване степен предназначена за висококвалифицирани и опитни бизнес професионалисти. DBA кандидати често са заинтересовани в преследването на ръководни или изпълнителски длъжности в своята област, или се превръща в университетските професори на бизнеса. Университети и бизнес училища в САЩ предлагат програми DBA степен, понякога по време частично или пълно работно време.

Един MBA, Магистър по бизнес, свързани с учебната дисциплина, или сравнима майстор 'степен обикновено е предпоставка за DBA, освен ако не е посочено друго от отдела прием в университет или бизнес училище в САЩ. DBA кандидати в университети и бизнес училища в САЩ прилагат знанията си за бизнеса теория, лидерски умения, стратегическо вземане на решения и способността да се управлява, тъй като те развиват своята изследователска тема и да започне да работи върху своята дисертация.Теми бизнес администрация като глобализацията, корпоративната социална отговорност, етика, лидерство, управление на веригата за доставки, управление на социално въздействие, предприемачество, международен бизнес, финанси и други теми могат да станат основа за DBA кандидат изследователска тема 'S.

Можете да прочетете повече за възможностите да се запишат в програма DBA в САЩ, като кликнете върху линка по-долу. Можете лесно да поискате повече информация директно от университетите в САЩ, тук.

Научете повече

Филтри

  • DBA
  • Съединени Американски Щати
Области на обучение
    Авиация Архитектурни проучвания
  • Бизнес проучвания
  • Езикознание Изследвания на околната среда Електроенергия Естествени науки Журналистика и масова комуникация Здравни грижи Изкуствознание
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение