Филтри

 • DBA
 • Съединени Американски Щати
Области на обучение
  Авиация (0)Архитектурни проучвания (0)
 • Бизнес проучвания (34)
 • Езикознание (0)Изследвания на околната среда (0)Електроенергия (0)Естествени науки (0)Журналистика и масова комуникация (0)Здравни грижи (0)Изкуствознание (0)
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

44 DBA Програми в Съединени Американски Щати за 2024

  DBA Програми в Съединени Американски Щати

  A Doctor по бизнес администрация, или DBA, е програма, предимно изследвания задвижване степен предназначена за висококвалифицирани и опитни бизнес професионалисти. DBA кандидати често са заинтересовани в преследването на ръководни или изпълнителски длъжности в своята област, или се превръща в университетските професори на бизнеса. Университети и бизнес училища в САЩ предлагат програми DBA степен, понякога по време частично или пълно работно време.

  Един MBA, Магистър по бизнес, свързани с учебната дисциплина, или сравнима майстор 'степен обикновено е предпоставка за DBA, освен ако не е посочено друго от отдела прием в университет или бизнес училище в САЩ. DBA кандидати в университети и бизнес училища в САЩ прилагат знанията си за бизнеса теория, лидерски умения, стратегическо вземане на решения и способността да се управлява, тъй като те развиват своята изследователска тема и да започне да работи върху своята дисертация.Теми бизнес администрация като глобализацията, корпоративната социална отговорност, етика, лидерство, управление на веригата за доставки, управление на социално въздействие, предприемачество, международен бизнес, финанси и други теми могат да станат основа за DBA кандидат изследователска тема 'S.

  Можете да прочетете повече за възможностите да се запишат в програма DBA в САЩ, като кликнете върху линка по-долу. Можете лесно да поискате повече информация директно от университетите в САЩ, тук.