Свържете се директно с училищата - Сравнете 11 DBA Програми в Франция 2023

11 DBA Програми в Франция 2023

Преглед

Насочени към разработване на аналитични, изследователски и преподавателски умения в опитни професионалисти с предходни следдипломни степени, доктор по бизнес администрация (DBA) градуса са идеални за кандидати, които се стремят да заемат ръководни длъжности или желание да учат на университетско ниво. Университети и бизнес училища във Франция се стремят да направят DBA програми достъпни за повечето кандидати, като предлага опция за завършване на DBA на непълно работно време или онлайн.

Кандидатите за DBA програми в университети и бизнес училища във Франция трябва да имат вече успешно завършили MBA, MSc или подобна стопанска свързани майстор 'степен, освен ако не е определено друго от отдела за прием. Като част от програмата DBA в университет или бизнес училище във Франция, кандидатите ще се очаква да завърши научноизследователския проект, прекара три до четири години или по-дълго на тази дисертация.DBA дисертационни теми, които са били популярни сред кандидатите във Франция включват глобализацията, корпоративната социална отговорност, етика, международните финанси, предприемачество, лидерство и др. След приключване на изследователския проект на DBA, тезата, след това трябва да бъдат представени и защитава пред жури в университета във Франция.

Превъртете надолу, за да прочетете повече за това как можете да кандидатствате за DBA в акредитиран университет или бизнес училище във Франция.

Научете повече

Филтри

  • DBA
  • Франция
Области на обучение
    Авиация Архитектурни проучвания
  • Бизнес проучвания
  • Езикознание Изследвания на околната среда Електроенергия Естествени науки
  • Журналистика и масова комуникация
  • Здравни грижи Изкуствознание
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение