2 Докторантура по педагогика Програми в Международно образование 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура по педагогика
  • Педагогика
  • Международно образование
Области на обучение
  • Педагогика (2)
    • Назад към основната категория
    Местоположения
    Намерете още местоположения
    Тип степен
    Продължителност
    Темпо на обучение
    Езикознание
    Езикознание
    Формат на обучение

    Докторантура по педагогика Програми в Международно образование

    Докторът по образованието е една от най-високите степени на университетите. Като научна степен базирана докторска степен, тя често се фокусира върху области в образованието, за да подготви студентите за академична, клинична или изследователска работа. Повечето ученици могат да завършат програма "Доктор на образованието" след три години.

    Какво е доктор на образованието в международното образование? Това е дипломна програма, която се фокусира върху разбирането на стандартите за формално и неформално образование в различни политически, социокултурни, икономически и езикови контексти. Участниците могат да разглеждат принципите на правата на човека, равенството и социалната справедливост в образователна среда. Точните курсове, изисквани за тази степен, могат да бъдат различни във всеки университет. Някои примери за потенциални курсове, които студентите трябва да вземат, включват международно и сравнително образование, алтернативни изследователски парадигми, критична социална теория и образование, както и човешки права и социални движения.

    Това висше образование може да доведе до много полезни резултати от обучението. Някои участници могат да усъвършенстват своите умения за оценка, разработване на политики и анализ. Всички тези умения могат да помогнат на педагозите да станат по-добри учители, изследователи и активисти за правата на човека.

    Всеки университет може да има леко различна такса за обучение на доктор на образованието. Единственият начин кандидатите наистина да разберат колко много може да плащат, е да се свържат с училище сами.

    Доктор на образованието в международното образование може да доведе до различни кариери навсякъде по света. Точните налични възможности могат да варират в зависимост от предходния трудов стаж и друго обучение на студентите. Някои завършили тази степен стават професори, ръководители, изследователи, специалисти в учебните програми, политици, изпълнителни директори на образованието и директори на организации с нестопанска цел.

    Може да намерите доктор на образованието в училища в Съединените щати, Ирландия, Австралия, Южна Африка и други страни по света. Някои университети дори могат да имат онлайн програми. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.