14 Докторантура Програми в Туризъм 2024

Филтри

Филтри

 • Докторантура
 • Туризъм и хотелиерство
 • Туризъм
Области на обучение
 • Туризъм и хотелиерство (14)
 • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

  Докторантура Програми в Туризъм

  Има много варианти за докторска степен в областта на туризма, което е непрекъснато развиваща се индустрия в цял свят. Кандидатите, преследващи докторска степен в областта на туризма ще се научат, както и да допринесат изследвания в областта на проучвания в туризма.

  Има няколко области на специализация в рамките на един доктор по туризъм. Някои примери за такива включват маркетинг на туризма, култура и наследство, туризъм, туристически социализация и поведение, устойчиво развитие на туризма, както и услугите по настаняване, за да назовем само няколко. Кандидатите печелят докторска степен в областта на туризма обикновено съчетават своята курсова работа с изследвания към дисертация или теза, която трябва да се защити пред комисия от експерти в областта. Тези, които преследват докторска степен по туризъм може да се изисква да преподават като част от програмата на степен.

  Ако сте страстен за пътуване и туризъм и искат да продължат образованието си и кариерата си, след докторска степен в областта на туризма може да бъде степента търсите. Превъртете през опциите по-долу и намери перфектната програма за вас!