Keystone logo

251 Докторантура Програми в Технологични изследвания 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура
  • Технологични изследвания
Области на обучение
  • Технологични изследвания (251)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Докторантура Програми в Технологични изследвания

Дисциплината често е най-напредналата следдипломна степен, предлагана от институция. Магистърската степен може да е предпоставка за приемане на програмата. Успешните кандидати могат да постигнат докторска степен от пет до осем години.

Какво е докторска степен по технологии? Програмите на това ниво включват проучване и научни изследвания, използващи съвременни технологии, и се извличат от множество дисциплини, включително математика, наука и икономика. Индивидите могат да избират от широк кръг специализирани области. Студентите, привлечени от дизайна и архитектурата, могат да привлекат вниманието към управлението на строителството или машиностроенето. Тези, които имат страст към околната среда, могат да участват в програма, насочена към устойчивото развитие. Тясното сътрудничество с консултанта може да помогне да се приспособи вниманието към нуждите на индивида и да се намали продължителността на програмата.

Докторантите често показват изключителни научни и аналитични умения. Учениците могат да идентифицират, оценяват и синтезират резултатите от изследванията, за да разрешат сложни проблеми и да общуват със сложни концепции. Междуличностните умения и уменията за планиране могат да помогнат на лицата в личния си живот и да се изправят в сегашната си професия.

Количествените и университетските разходи се различават от един на друг. Нивото и интензивността на програмата, дължината и местоположението могат да бъдат фактори, които оказват влияние върху таксите. Важно е студентите да проучат изцяло програмите и училищата, преди да се запишат, за да гарантират, че техните цели могат да бъдат изпълнени.

Кариерите за физически лица, които завършват докторска програма, са силно конкурентни в традиционните докторски дисциплини като администраторски или професорски позиции на най-високо ниво в академичните среди. Изследователи в медицинската и здравната индустрия може да са в търсенето, с възможности за напредък. Нетрадиционните роли могат да включват програмен директор на консултантска фирма или анализатор на мозъчен тръст, където сложното разрешаване на проблеми изисква аналитично мислене и творчество. Секторът с нестопанска цел има възможности, вариращи от създателите на политики до набирането на средства.

Придобиването на докторска степен по технологии би могло да стартира успешна кариера в новите индустрии и да подобри потенциала си за приходи. Акредитираните програми се предлагат в университети по целия свят, както и онлайн. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.