11 Докторантура Програми в Наука за данните 2024

Филтри

Филтри

  • Докторантура
  • Технологични изследвания
  • Наука за данните
Области на обучение
  • Технологични изследвания (11)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение

Докторантура Програми в Наука за данните

Доктор по философия, който е вид докторска степен, може да бъде преследван от завършилите магистърска степен. Докторантът може да се съсредоточи върху всяка област и обикновено изисква дисертация. Може да отнеме пет до шест години, за да завърши този курс на обучение.

Какво е докторска степен по информационни науки? Този тип програма често е предназначена да подготви студентите да ускорят научните изследвания в областта на науката на данните. За да подготви студентите за тази възвишена цел, докторска програма в областта на науката за данни интегрира изследователски проекти, дисертации и курсове на високо ниво. Голяма част от времето на студентите може да се изразходва за работа по дисертацията, но може да се изискват и някои курсове. В зависимост от посещаваното училище може да се наложи студентът да се занимава с класове като компютърно обучение и изчислителна статистика, големи данни, вероятност и статистика за науката на данните, изводи и представителство.

Придобиването на тази степен е от полза, тъй като може да даде на студентите изследователски умения, необходими за въздействие в избраната от тях област. Докторантът може да доведе до по-висока заплата и повече възможности за работа.

Разходите за докторантура могат да се различават значително от един университет до друг. Факторите, които често засягат обучението, включват местонахождението на училището, курсовата работа на семестър и продължителността на програмата. Студентите могат да получат оценка, като се свържат с училището, на което искат да присъстват.

След като студентът завърши докторска степен по "Данни за науката", той или тя може да е готов за кариера в изследователска институция или в академични среди. Някои студенти станаха изпълнителни мениджъри на научни работници, директори по инженерство по данни, мениджъри по анализи и администратори на бази данни в компании, търсещи експерти в разбирането на големи данни. Предишен опит и друго образование може да играе роля в типа работа, която дипломирането може да получи след дипломирането.

Това образование ви интересува?Направете някои изследвания, за да намерите училище с програма, която да отговаря на вашите нужди и да кандидатствате. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.