Свържете се директно с училищата - Сравнете 5 Докторантура Програми в Социални науки 2024

5 Докторантура Програми в Социални науки 2024

Преглед

Включването на задълбочени изследвания на определена област и обикновено изискване за създаване на докторска дисертация като част от необходимата курсова работа, докторска степен е напреднала степен. Това може да е последната степен, в която се стремите да завършите бакалавърските и магистърските степени.

Какво е доктор по социални науки? Областите на социалната наука са насочени към разбирането и работата с хората. Тази степен може да се съсредоточи върху няколко припокриващи се понятия и като цяло се възприема интердисциплинарен подход, който да ви даде широк спектър от умения. Част от курсовете, в които се занимавате, могат да включват изучаване на история, право, география и социология. Можете да се фокусирате много върху взаимодействието между различните типове хора и култури и как може да се разреши решаването на проблеми както за групите, така и за отделните хора.

Тази степен може да ви даде социални умения, които да ви помогнат да бъдете по-успешни в личните отношения. Уменията за решаване на проблеми могат да бъдат използвани, за да ви помогнат да преодолеете препятствията в живота си, а доброто познаване на закона и правителството може да ви помогне да останете в крак с актуалните проблеми и събития.

Разходите могат да бъдат важен фактор, който трябва да се вземе предвид, когато се мисли за навлизане в програма за обучение. Сравняването на училищата и обмислянето на възможните варианти за провеждане на онлайн курсове може да ви помогне да намерите програма, която отговаря на вашия начин на живот и бюджет.

Сред многото кариери, които могат да бъдат на разположение на някой с докторска степен по социални науки, може би най-прям е да станеш социален работник. С тази висша степен можете да станете професор или учител в училище. Други възможности за работа могат да станат историк, антрополог или политолог. Може да работите като изследовател и да допринасяте за много области, свързани със социалните науки.

Тъй като може да има много институции, които предлагат докторски програми, то може да ви помогне да проучите различни варианти, преди да вземете решение. Потърсете програмата си по-долу и се свържете директно с приемащата служба на избраното от Вас училище, като попълните формуляра за попълване.

Научете повече

Филтри

  • Докторантура
  • Социални науки
  • Социология
  • Социални науки
Области на обучение
  • Социални науки (5)
  • Назад към основната категория
Местоположения
Намерете още местоположения
Тип степен
Продължителност
Темпо на обучение
Езикознание
Езикознание
Формат на обучение